ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΣΙΤΑ: ΠΛΗΡΩΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Ως πλήρως αυτοκαταστροφική χαρακτήρισε η υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής Βασιλική Τσίτα, τη χρησιμοποίηση εισαγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος στην παραγωγή προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ). Ειδικότερα δήλωσε:

«Πυροβολούμε τα πόδια μας με το να αδιαφορούμε για την ελληνοποίηση εισαγόμενου αιγοπρόβειου γάλακτος και τη χρησιμοποίηση του στην παραγωγή ΠΟΠ προϊόντων. Καταστρέφουμε την πρωτόγεννή παραγωγή και υπονομεύουμε τις εξαγωγικές μας δυνατότητες. Το μέλλον των εξαγωγών ανήκει στα προϊόντα που έχουν να αφηγηθούν στους καταναλωτές μια «ιστορία» για την προέλευση τους.

Είναι προϊόντα που μπορούν να εξασφαλίσουν εξαιρετικά υψηλές τιμές διάθεσης, καθώς διαφεύγουν της σύγκρισης. Με το να αφήνουμε να παράγονται απομιμήσεις εξευτελίζουμε τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά και υπονομεύουμε εμείς οι ίδιοι τη φήμη τους. Οι Ιταλοί δήλωσαν πρόσφατα ότι πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να καλύψουν τη ζήτηση για Παρμεζάνα.

Γεγονός που αποδεικνύει την τεράστια επιτυχία που μπορεί να έχουν τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία τα επόμενα χρόνια. Πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε πόσο εγκληματική για το μέλλον μας είναι η αδιαφορία μας απέναντι στον πρωτογενή τομέα.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ