ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα συναντήθηκαν μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ελασσόνας .

Η συνάντηση, που είχε εθιμοτυπικό μα και ουσιαστικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο καλό κλίμα στο Δημαρχείο Ελασσόνας και χαρακτηρίζεται ως εποικοδομητική. Σκοπός της ήταν να αναδειχθούν τα οξυμένα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο, με την ευκαιρία της έναρξης της Νέας Σχολικής Χρονιάς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν κυρίως την λειτουργία των σχολικών επιτροπών καθώς η διαρκής μείωση της οικονομικής επιχορήγησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων, που πραγματοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια με πρόσχημα τις μνημονιακές δεσμεύσεις, επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα ποσά που διατίθενται στις σχολικές μονάδες σε καμία περίπτωση δεν αρκούν ώστε να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των κτιριακών υποδομών των σχολείων. Εκτενώς συζητήθηκε το πρόβλημα του 2ου και 4ου Ν/Γ Ελασσόνας, στα οποία το θέμα των τουαλετών εξακολουθεί να παραμένει χρόνιο, καθώς και η δημιουργία μιας επιπλέον αίθουσας.

Το Δημόσιο Νηπιαγωγείο αποτελεί μια αναγκαιότητα κοινωνική και παιδαγωγική που αφορά στην εκπαίδευση, την ψυχοσωματική ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των πιο ευαίσθητων από τους μικρούς μαςμαθητές, τα προνήπια και νήπια και ζητάμε να εφαρμοστεί με όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται.

Τέλος αναφορά έγινε στο δίκαιο αίτημα των Εκπαιδευτικών οι πρόσοδοι των αγροτεμαχίων που ανήκαν στις σχολικές μονάδες ως την ψήφιση του Καλλικράτη να χρηματοδοτούν αποκλειστικά ανάγκες των σχολείων. Ο κ. Γάτσας, αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, διαβεβαίωσε ότι η συνεργασία του θα είναι στενή και αποδοτική.

“Σε κάθε περίπτωση ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Ελασσόνας θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση για τη διεκδίκηση μιας ποιοτικής και πραγματικής Δημόσιας Εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές μας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, είναι αναγκαία η ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας, για να γίνει το δημόσιο σχολείο ποιοτικό και ελκυστικό για όλα τα παιδιά, χωρίς φραγμούς και διακρίσεις. Ενα σχολείο που να διαμορφώνει ελεύθερους και σκεπτόμενους πολίτες, ικανούς να διεκδικούν τα δικαιώματά τους”, τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ