ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΓΟΥΣ…

Σοβαρά παράπονα για τη νέα τακτική που εφαρμόζουν ορισμένοι προκαλώντας πραγματικό πογκρόμ και θέτοντας σε κίνδυνο τη διαιώνιση του είδους

Δέκτης παραπόνων από αρκετούς κυνηγούς οι οποίοι βλέπουν συναδέλφους τους να εφαρμόζουν μία νέα και άκρως επικίνδυνη τακτική στο κυνήγι του λαγού απειλώντας τον στην ουσία με αφανισμό.

Οπως εξηγούν κάποιοι που συμπεριφέρονται σαν να μην υπάρχει αύριο οργανώνονται σε μεγάλες ομάδες που διαθέτουν δεκάδες σκυλιά τα οποία εξαπολύουν στο κυνήγι του λαγού σαρώνοντας κυριολεκτικά μία συγκεκριμένη περιοχή, από την οποία λόγω του μεγάλου αριθμού των σκύλων αλλά και των πολλών όπλων που διαθέτουν δεν πρόκειται να ξεφύγει κανένας λαγός.

Αυτό θα κάνουν την επομένη σε άλλη περιοχή και πάει λέγοντας με αποτέλεσμα να απειλείται ο λαγός με πλήρη εξαφάνιση.

Οι κυνηγοί που διαμαρτύρονται επισημαίνοντας ότι μεταξύ αυτών που κυνηγούν με αυτό το βάναυσο και επικίνδυνο για τη διαιώνιση του λαγού τρόπο, υπάρχουν και άτομα που έχουν ψηφιστεί σε συλλόγους από τους κυνηγούς, ζητούν άμεση απαγόρευση αυτής της τακτικής φέροντας προ των ευθυνών τους όλους όσοι επιδίδονται επικίνδυνα στο κυνήγι του λαγού.

Μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να απευθυνθούν στα δασαρχεία αλλά και στις φιλοζωικές οργανώσεις για να διασώσουν το συμπαθές τετράποδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ