Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το 2ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, η οποία καθιερώθηκε το 1945 όταν και ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Η διατροφή στην προσχολική ηλικία αποτελεί ίσως τη πιο σημαντική παράμετρο της ανάπτυξης του παιδιού. Τα παιδιά στην ηλικία αυτή είναι ιδιαίτερα ενεργητικά, παίζουν πολλές ώρες την ημέρα και επομένως έχουν αυξημένες ανάγκες σε θερμίδες και θρεπτικά συστατικά. Η διατροφή, η οποία περιλαμβάνει τα σωστά θρεπτικά συστατικά και είναι σε ισορροπημένες ποσότητες και αναλογίες είναι σημαντική, όχι μόνο για την κατάσταση της υγείας του παιδιού, αλλά και για την κατάσταση της υγείας του, ως αυριανού ενήλικα.

Η ισορροπημένη διατροφή που παρέχεται στα παιδιά προσχολικής ηλικίας στο σχολείο και στο σπίτι, η ενημέρωση των παιδιών για αυτά τα θέματα από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, οι δραστηριότητες των παιδιών που περιλαμβάνουν κίνηση, καθώς και άλλοι παράγοντες, μπορούν να συμβάλουν στην θεμελίωση υγιεινών συμπεριφορών και συνηθειών, οι οποίες διατηρούνται καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής των παιδιών.

Το σχολείο παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών των παιδιών.

Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα στο 2ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου τα παιδιά ενημερώθηκαν για το πόσο ωφέλιμα είναι τα φρούτα για την υγεία τους και πόσο σημαντικό είναι να τα εντάξουν στη διατροφή τους. Γιόρτασαν τη Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής φτιάχνοντας γευστικές φρουτοσαλάτες.

Ο Σύλλογος Γονέων και οι παιδαγωγοί ευχαριστούν θερμά τους γονείς Βασίλη Λουλέ και Δημήτρη Γκανάτσιο για την προσφορά των φρούτων, καθώς επίσης και τις κυρίες Αγλαΐα Γκανάτσιου, Τάνια Λουλέ και Ζέτα Ζιώγα (μητέρες νηπίων), για την προετοιμασία και παρασκευή των θρεπτικών γευμάτων των παιδιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ