ΒΓΗΚΕ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αποφασισμένος, όπως όλα δείχνουν, να προχωρήσει το σχέδιό του που ανακοίνωσε προεκλογικά για τη δημιουργία Νότιας Παράκαμψης του Τυρνάβου στην πλευρά του αναχώματος του Τιταρήσιου είναι ο δήμαρχος  Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα η βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη

για τη συζήτηση που είχε μαζί του στο δημαρχείο κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής της.

Πιο συγκεκριμένα η κ. Λιακούλη υποστήριξε στην ανακοίνωσή της ότι “στη μεταξύ τους συζήτηση κυριάρχησε το σχέδιο της δημοτικής αρχής, για τη δημιουργία νότιας παράκαμψης στην περιοχή του Τυρνάβου, η οποία ήδη βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης, προκειμένου να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες υποδομών και συγκοινωνιακής επάρκειας της περιοχής”.

Σύμφωνα πάντα με την κ. Λιακούλη, ο δήμαρχος Τυρνάβου ανέλυσε εκτενώς στη βουλευτή Λάρισας την χρησιμότητα του συγκεκριμένου έργου, το οποίο όπως υποστήριξε δεν απαιτεί απαλλοτριώσεις για την κατασκευή του και πέραν της αναπτυξιακής του διάστασης, αναμένεται να αποτελέσει και ένα σοβαρό αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή.

Πάντως πρέπει να επισημάνουμε ότι η βουλευτής μάλλον βιάστηκε στα περί σύνταξης μελέτης, αφού κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και κατά συνέπεια δεν υπήρξε καμία απόφαση για τη σύνταξή της, ενώ θα πρέπει να πούμε ότι ο δήμος Τυρνάβου έχει ήδη συντάξει προμελέτη για νότια παράκαμψη με διαφορετική χάραξη από την περίοδο που ήταν δήμαρχος Τυρνάβου ο Χρ. Κιτσίδης.

Την ίδια ώρα η προηγούμενη δημοτική αρχή του Π. Σαρχώση είχε κάνει σχεδιασμό με ολοκληρωμένη μελέτη για παράκαμψη της πόλης του Τυρνάβου από τη βόρεια πλευρά της πόλης, όπου και ήδη έχει υπογραφεί σύμβαση για την κατασκευή κυκλικού κόμβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ