ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ 2019 ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου συμμετείχε στην “EU Code Week 2019 – Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα 2019” διοργανώνοντας την εκδήλωση “Προγραμματισμός για παιδιά Δημοτικού” στις 16 Οκτωβρίου 2019.

Στόχος είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου να εξοικειωθούν με τις Βασικές Αρχές Προγραμματισμού (Basic Principles of Programming) και την Υπολογιστική Σκέψη (Computational Thinking).

Για τον σκοπό αυτό, μέσα από δραστηριότητες στον υπολογιστή (plugged activities) καθώς και εκπαιδευτικά παιχνίδια, περιβάλλοντα οπτικού προγραμματισμού (π.χ. Scratch, Run Marco, Hour of Code, κλπ.), επαυξημένη πραγματικότητα και ρομποτική, τα παιδιά προσπάθησαν να μελετήσουν προβλήματα, να προτείνουν λύσεις, να δημιουργήσουν απλά προγράμματα, να παίξουν, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν.

Όλες οι δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν  στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου με τη βοήθεια του καθηγητή Πληροφορικής Ζιώγα Βάιου, στην ώρα του μαθήματος των ΤΠΕ με βιωματικό, παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

URL εκδήλωσης: https://codeweek.eu/view/258950/programmatismos-gia-paidia-dhmotikoy

Kωδικός Code Week 4 All: cw19-N6i86

Επίσης η  δράση “Milo the Science Rover” που πραγματοποιήθηκε στο σχολικό εργαστήριο Πληροφορικής του 2ου Δ.Σ. Τυρνάβου αποτελεί μια ακόμη δράση επί  συνόλου δράσεων που διοργανώθηκε με αφορμή την Europe Code Week 2019 με στόχο την προώθηση του προγραμματισμού και της υπολογιστικής σκέψης. Συντονίστηκε και υλοποιήθηκε από την κα Κουτάλου Χριστίνα Π.Ε.86.

Δείτε το βίντεο εδώ

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=DoIiEOCZ8ag&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3epNF1xXyEMcAHLEBpx31FFls-3eBDERNnNGYVKBXV2Pjbzw2HK_AGj8Q

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ