Η ΚΑΡΙΤΣΑ, Ο ΚΑΤΣΙΦΑΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Στο “CARAVEL” των Αθηνών έφτασαν τα μαντάτα της Καρίτσας που αφορούσαν στην έλευση προσφύγων στην περιοχή, καθώς με παρέμβασή του στο πλαίσιο της 8ης έκθεσης χριστιανικού βιβλίου που διοργανώθηκε στο πολυτελές ξενοδοχείο, όπου και παρουσιάστηκαν τα δύο πρώτα τεύχη της επιστημονικής επετηρίδας – περιοδικού

ΑΧΙΛΛΙΟΥ ΠΟΛΙΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος αναφέρθηκε στο θέμα.

Παρουσία εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου και πλήθος Αρχιερέων ο κ. Ιερώνυμος έκλεισε την εκδήλωση καταθέτοντας, όπως είπε, τη διαμαρτυρία του, διότι στο χωριό Καρίτσα, στους 50 ηλικιωμένους κατοίκους, προστίθενται 116 μετανάστες, «αλλοιώνοντας την πληθυσμιακή σύνθεση και τα χαρακτηριστικά του τόπου, ενώ θα μπορούσε να διατηρηθεί η φυσιογνωμία της περιοχής με καλύτερη οργάνωση και μη ανατροπή του καθεστώτος πλειοψηφίας για τους ντόπιους κατοίκους».

Η τοποθέτηση σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και στη Λάρισα, για μια Μητρόπολη που ευθαρσώς δηλώνει συμπαράσταση στους πρόσφυγες, δίχως να λείψουν και οι συγκρίσεις με αφορμή παλαιότερες δηλώσεις του Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό, ενώ όπως μαθαίνουμε προβληματισμός υπάρχει και με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν από τον Μητροπολίτη κατά την τέλεση μνημόσυνου για τον Κ. Κατσίφα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ σε δύσκολη θέση βρέθηκαν ουκ ολίγοι πιστοί που μετέχοντας στον εορτασμό για τους Αγίους της Λαρισαϊκής Εκκλησίας και τη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρισα, που έγινε παρουσία του κ. Ιερώνυμου, άκουσαν από τα χείλη του περί «μαρτυρικού» θανάτου του Κ. Κατσίφα, περί απελευθέρωσης της Βορείου Ηπείρου κ.α. κατά την τέλεση του μνημόσυνου που ακολούθησε.

«Σαφώς και στο μνημόσυνο δικαιολογείται κάθε θετικό σχόλιο για τον εκλιπόντα, αλλά οι αναφορές του στην απελευθέρωση της Β. Ηπείρου και τον ρόλο των πολιτικών, μάλλον δίχασαν τον κόσμο, ενώ όπως μας ενημέρωσαν δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποχώρησαν ενοχλημένοι από τον ιερό ναό μιλώντας αρνητικά για την τοποθέτηση του Σεβασμιότατου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ