ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Στην ανάγκη συνάντησης με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη, όχι στην Αθήνα αλλά στην Ημαθία ώστε να δοθούν άμεσες και επί τόπου απαντήσεις για το θέμα της ενίσχυσης των ροδακινοπαραγωγών, συμφώνησαν σήμερα και οι αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Τυρνάβου

και συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο.

Στη σύσκεψη τονίστηκε η αναγκαιότητα της άμεσης στρεμματικής ενίσχυσης όλων των ροδακινοπαραγωγών που επλήγησαν από το εμπάργκο στη Ρωσία, αλλά και από τις φετινές καιρικές συνθήκες, ενώ εξετάστηκαν και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο συντονισμός της δράσης των ροδακινοπαραγωγών, από τη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων.

Παράλληλα με τα προβλήματα στα ροδάκινα οι αγρότες συζήτησαν και για τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις του υπουργού για αναδιάρθρωση του ΕΛΓΑ και για είσοδο ιδιωτών στην αγροτική ασφάλιση.

Οπως τονίστηκε σε όλους τους τόνους, για τους αγρότες του Τυρνάβου είναι αιτία πολέμου η είσοδος ιδιωτών στην αγροτική ασφάλιση, ενώ επισημάνθηκε ότι στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και με έναν αποκλειστικά κρατικό ΕΛΓΑ είναι θετική η πρόταση για συμψηφισμό των εισφορών με τις αποζημιώσεις που δικαιούνται οι αγρότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ