ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Δημοκρατία και Τοπικές Κοινωνίες: Διαμορφώνοντας Ενεργούς Πολίτες» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, με πρωτοβουλία του Δήμου Λαρισαίων, μετά τον ορισμό της πόλης της Λάρισας στην παγκόσμια Διάσκεψη των Πόλεων που Μαθαίνουν στο Μεντεγίν της Κολομβίας τον Οκτώβρη 2019

ως συντονίστριας πόλης του θεματικού πεδίου «Εκπαίδευση και Κοινωνία των Πολιτών».

Οι διακεκριμένοι επιστήμονες Ted Fleming και Αλέξη Κόκκος ανέλυσαν τις διεργασίες που απαιτούνται για τη διαμόρφωση μιας Δημοκρατικής – Συμμετοχικής Εκπαίδευσης, ενώ αναφέρθηκαν διεξοδικά στον πολύτιμο ρόλο που διαδραματίζει η Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για την πόλη, στη βάση των αρχών της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γ. Τράντας, ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Εξάλλου το Σάββατο υλοποιήθηκε στη βιβλιοθήκη της Πινακοθήκης και σχετικό εργαστήρι για τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης που συμμετέχουν στο δίκτυο της «Πόλης που Μαθαίνει», όπου και διαμορφώθηκε ο σχεδιασμός για δράσεις και προγράμματα που μπορούν να υλοποιηθούν με βάση τις ανάγκες των πολιτών.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ