ΕΧΕΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ

Η απάντηση του Διονύση Διονυσίου* σε ανακοίνωση της παράταξης

Κύριοι των ΣΥΝΕΚ,
Το ότι για πρώτη φορά πανελλαδικά γίνεται αναφορά σε διορισμένα μέλη που ενοχλούν, μας τιμά ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη προηγούμενες παρουσίες διορισμένων μελών στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας του τύπου «τι ψηφίζουμε τώρα Κώστα;»

Η προσταγή σας να μη μιλάμε όπως αυτό συνάγεται από τα κάτωθι ”Τα διορισμένα από την πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια μέλη του ΠΥΣΔΕ οφείλουν να κατανοήσουν πως δεν εκφράζουν τους εκπαιδευτικούς, διότι πολύ απλά δεν τους έστειλαν αυτοί στο ΠΥΣΔΕ” δεν τιμά εσάς αν το καταλαβαίνετε.

Το ότι το διορισμένο μέλος αποφάσισε να συμμετέχει, ως έχει δικαίωμα στις συνεδριάσεις του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ κατανοούμε ότι σας είναι λίγο δύσκολο να το αντιληφθείτε, όπως δυσκολεύεστε επίσης να κατανοήσετε το δικαίωμα στην απολογία κάποιου που τιμωρείται απ΄ την «ομογάλακτή σας» διοίκηση επειδή δημοσίευσε αληθινά γεγονότα.

Υπαινίσσεστε μήπως ότι με αυτό τον τρόπο (την συμμετοχή του διορισμένου μέλους – αντιπροέδρου) θα εφαρμοστεί δικαστική απόφαση που δικαίωσε τον κύριο Μπασδαβάνο;

Βεβαίως λοιπόν και θα εφαρμοστεί αυτή όσο και αν καθυστερούν κάποιοι, όποιες προφάσεις και κολλήματα να βρίσκουν.

Υπαινίσσεστε μήπως ότι η εφαρμογή της δικαστικής απόφασης θα επιφέρει αναστάτωση στα σχολεία και δεν πρέπει να εφαρμοστεί;

Η συγκεκριμένη απόφαση, μας κοινοποιήθηκε τον Ιούλιο 2019. Υπήρχε αρκετός χρόνος ώστε να εφαρμοστεί χωρίς την παραμικρή αναστάτωση. Γιατί όμως δε ρωτάτε για πιο λόγο δεν εφαρμόστηκε έγκαιρα;

Επ΄ αυτού απαιτείτε απ’ τον Διευθυντή της ΠΔΕ να κάνει τι; Να δημιουργήσει κολλήματα και αυτός και να καθυστερήσει στην εφαρμογή της απόφασης αυτής;

Δεν αναφέρεστε καθόλου στην υπόθεση τοποθέτησης Διευθυντή «με λάθος» μόρια. Γιατί;

Για να μη δημιουργηθεί και σε αυτήν την περίπτωση αναστάτωση στα σχολεία;

Για αυτήν την υπόθεση η αίτηση θεραπείας του συναδέλφου κατατέθηκε τον Ιούνιο 2019. Υπήρχε αρκετός χρόνος και για αυτή την υπόθεση (ακόμη περιμένουμε τα τέσσερα μέλη κατόπιν αίτησής μας να ψηφίσουμε).

Έχετε απίστευτο θράσος. Ξεχνάτε να αναφέρετε ότι αυτή η δικαστική απόφαση (κ. Μπασδαβάνου) είναι κατά του συμβουλίου επιλογής διευθυντών (2017), μέλη του οποίου ήταν και κάποιοι από εσάς, με κορυφαία και καταλυτική την παρουσία της συνδικαλίστριας των ΣΥΝΕΚ κ. Μαγαλιού, διορισμένης τότε βέβαια( στο συμβούλιο επιλογής)και αυτή από την ίδια περιφερειακή διευθύντρια.

Τέλος όταν το 90% και πλέον των αποφάσεων του συμβουλίου είναι ομόφωνες, το να διαπιστώνετε την ταύτισή μας με τις Παρεμβάσεις, ενώ παράλληλα αγνοείτε μία άλλη διαρκή και επαναλαμβανόμενη «ταύτιση» του διευθυντή ΔΔΕ με τον αιρετό της ΔΑΚΕ, μας ξενίζει περίεργα.

*ΠΕ11, ΓΕΛ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ/ΓΥΜΝ.ΑΓΙΑΣ/ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ, διορισμένο μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ