Agenda

4 ωραίες ιδέες για σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη

Μια ωραία Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
4-ωραίες-ιδέες-για-σήμερα-κυριακή-στη-θε-317132
Parallaxi

Τέσσερις ωραίες ιδέες για σήμερα Κυριακή στη Θεσσαλονίκη με σύμμαχο τον καιρό. Δείτε τις προτάσεις και απολαύστε τον ελεύθερο κυριακάτικο χρόνο στην πόλη.

Κυριακή με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στα μνημεία της πόλης

String trio Μαρία Σπανού (βιολί) Παύλος Μεταξάς (βιόλα) Μυρτώ Ταλακούδη (βιολοντσέλο) Πρόγραμμα: Λούντβιχ βαν Μπετόβεν (1770-1827): Τρίο εγχόρδων σε ντο ελάσσονα, op. 9 No 3 Φραντς Σούμπερτ (1797-1828): Τρίο εγχόρδων αρ. 2 σε Σι ύφεση μείζονα, D 581 Ερνστ φον Ντοχνάνι (1877-1960): Σερενάτα σε Ντο μείζονα για τρίο εγχόρδων, op. 10

*Την Κυριακή 23/9 στις 12:00 στη στοά Ρωμαϊκής Αγοράς

Kυριακή στο Reworks

Ο Ελληνικός φεστιβαλικός θεσμός της σύγχρονης μουσικής είναι εδώ και ξανατοποθετεί τη Θεσσαλονίκη για 11η συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή! Κυριακή στα stages του Reworks λοιπόν. Δείτε το πρόγραμμα με τις εμφανίσεις της ημέρας ΕΔΩ.

*21-23 Σεπτεμβρίου 2018, Θεσσαλονίκη, Πληροφορίες: reworks.gr

Κυριακή στις Αριστοφάνους «Εκκλησιάζουσες» στο Θέατρο Δάσους

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα του σατιρικού ποιητή και μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες, τολμώντας να «εκθέσει» και να εκθειάσει την δημοκρατία. Στην υπόθεση, με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα, οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών. Αυτές τις Εκκλησιάζουσες, τις αρχαίες μα τόσο μοντέρνες, τις πολιτικοποιημένες μα τόσο αθώες, τις ατίθασες, τις ανέμελες, τις δυνατές, τις προφητικές, παρουσιάζει στο θεατρικό κοινό ο Αλέξανδρος Ρήγας.

*23 Σεπτεμβρίου 2018, Θέατρο Δάσους, Τηλ. 2315200200, Ώρα: 21:00, Γενική Είσοδος: 10€, Μειωμένο: 5€

Κυριακή με Μανώλη Μητσιά και Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Μέγαρο Μουσικής

Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς. Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας. O αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στην σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής.

Τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του.

Μανώλης Μητσιάς Τραγούδι

Διαβάζει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Αχιλλέας Γουάστωρ Πιάνο

Ηρακλής Ζάκκας Μπουζούκι, μαντολίνο

*Την Κυριακή 23/9 στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: είσοδος ελεύθερη

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα