Agenda

Αναβιώνει το πιο κοσμικό γεγονός της Θεσσαλονίκης όλων των εποχών!

Μια υπέροχη, ακτινοβόλα βραδιά αναμένει.

Parallaxi
αναβιώνει-το-πιο-κοσμικό-γεγονός-της-θ-330531
Parallaxi
Μια εύθυμη συντροφιά Θεσσαλονικέων προτιμάει το μπαρ. Από τ’ αριστερά: Ο κ. Λέβης, το ζεύγος Παπατρέζη, η δις Καλομοίρου, ο κ. Κρίτων Σπηλιώτης, το ζεύγος Φοντολάν και ο κ. Χιωτέλης

Το 2019 θα αναβιώσει το κοσμικό γεγονός που άφησε ιστορία στην Θεσσαλονίκη μισό αιώνα πριν, και σας καλεί σε μια μοναδική βραδιά χορού, φυσικά για καλό σκοπό!

Προσωπικότητες, λάμψη, χορός… φαίνονται πράγματα αταίριαστα στην Ελλάδα της δυσθυμίας και των χαμηλών μέσων όρων, στην Ελλάδα του σήμερα. Θα σκεφτείτε ίσως πως είναι και κάπως passé, πως ανήκουν σε άλλες κοινωνίες, πως είναι πολυτέλειες αχρείαστες.

Η αλήθεια είναι πως στη σημερινή εποχή δεν περιμένει η νεαρά πρωτοεμφανιζόμενη ένα χορό για να κάνει το ντεμπούτο της στην κοσμική κοινωνία. Η κομψότητα της εμφάνισης και του χαρακτήρα δεν αναζητούν πια μια τέτοια ευκαιρία για να επιδειχθούν – υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα. Ούτε ψάχνει κανείς τη λάμψη του φωτογραφικού φακού για να αποθανατίσει τη στιγμή. Μας φτάνουν οι …selfies.

Κι όμως! Ο χορός είναι χαρά, η προσωπικότητα είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας, η γοητεία κάθε μορφής, κάθε ηλικίας, κάθε κουλτούρας – είναι η λάμψη του καθενός από εμάς.

Γι’ αυτό αναβιώνει το πιο κοσμικό γεγονός της Θεσσαλονίκης όλων των εποχών,  ο “Χορός των Ανεμώνων”.

Διαβάστε τα πάντα για την ιστορία του: Ο Χορός των Ανεμώνων: η πιο ένδοξη ιστορία της παλιάς Θεσσαλονίκης

Η αναβίωση αυτή γίνεται προς τιμήν των Εκατό Χρόνων του «Ασύλου του Παιδιού», που τον πρωτοεισήγαγε στα ήθη και τα ημερολόγια της πόλης. 

Γίνεται για να απολαύσουμε την όμορφη συντροφιά των προσωπικοτήτων της πόλης σε μια συνάντηση χωρίς προηγούμενο, πρόσφατο τουλάχιστον.

Και γιατί, όπως και τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, τα έσοδα αυτού του Χορού θα πληρώσουν την εκπαίδευση και την περίθαλψη παιδιών από οικογένειες με περιορισμένα μέσα.

Η Θέτις Εμμανουήλ και η Φράνσις Έσθερ.

Ο χορός θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ, στις 9:00 το βράδυ, στις 23 Φεβρουαρίου 2019.

Μια υπέροχη, ακτινοβόλα βραδιά αναμένει. Κι όπως σημειώνει το “Άσυλο του Παιδιού”…

«Χωρίς την λάμψη της προσωπικότητάς σας θα είναι φτωχότερος ο “Χορός των Ανεμώνων” του 2019».

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα