Agenda

Δημιουργήστε συντροφιά με τον Γιώργο Σεφέρη στο Mediterranean Cosmos

Το Mediterranean Cosmos υποδέχεται το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και σας προσκαλεί να μάθετε και να δημιουργήσετε συντροφιά με τον Γιώργο Σεφέρη!

Parallaxi
δημιουργήστε-συντροφιά-με-τον-γιώργο-445720
Parallaxi

Μια μοναδική δημιουργική και ψυχαγωγική εμπειρία περιμένει για τρεις ολόκληρες μέρες τους μικρούς μας φίλους στον απόλυτο προορισμό για shopping και διασκέδαση για όλη την οικογένεια στην πόλη, παρέα με έναν από τους πιο σημαντικούς φορείς πολιτισμού της Θεσσαλονίκης!

Κι αυτό καθώς το Mediterranean Cosmos υποδέχεται το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. και σας προσκαλεί να μάθετε και να δημιουργήσετε συντροφιά με τον Γιώργο Σεφέρη!

Να θυμίσουμε ότι μέχρι τον Ιούνιο, το Τελλόγλειο φιλοξενεί την έκθεση “Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια. Ο Γιώργος Σεφέρης και η ποίησή του μέσα από τη ζωγραφική και τη φωτογραφία”, στην οποία παρουσιάζονται χειρόγραφα και φωτογραφίες του Γιώργου Σεφέρη, προσωπικά του αντικείμενα, έργα και αντικείμενα που ο ίδιος ο ποιητής ζωγράφισε και πρωτότυπα έργα κορυφαίων Ελλήνων ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή εμπνέονται από την ποίησή του.

Σε μια δράση λοιπόν που συνδέει το έργο του ποιητή με την παιδική δημιουργικότητα, οι μικροί φίλοι του Mediterranean Cosmos θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ξεχωριστές δραστηριότητες, στις οποίες οι στίχοι συναντούν το χρώμα και οι πίνακες αποκαλύπτουν το κρυφό τους νόημα μέσα από την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη.

Τα παιδιά ηλικίας από 4 έως 6 ετών καλούνται να επεξεργαστούν και να ζωγραφίσουν όπως εκείνα θέλουν έργα της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ., ενώ τα παιδιά ηλικίας από 7 έως 9 ετών θα χωριστούν σε ομάδες και με ερωτήσεις θα προσπαθούν να μαντέψουν τα έργα γνωστών Ελλήνων ζωγράφων που έχει βάλει στο μυαλό της η αντίπαλη ομάδα, σε μια διασκεδαστική παραλλαγή του κλασικού παιχνιδιού «Μάντεψε ποιος»! Τέλος, τα παιδιά ηλικίας από 10 έως 12 ετών, αλλά και τα παιδιά 7 έως 9 ετών, έχοντας ως αφορμή πορτραίτα του Σεφέρη, καλούνται να πειραματιστούν και να ετοιμάσουν ένα αφηρημένο πορτραίτο του φίλου ή της φίλης τους, προσπαθώντας να ιχνηλατήσουν τα χαρακτηριστικά τους!

Μια όμορφη εμπειρία που οι μικροί σας φίλοι δεν πρέπει να χάσουν!

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. στο Mediterranean Cosmos

Κίτρινη Πλατεία, επίπεδο 1

Πρόγραμμα 

  • Πέμπτη 23/5: 17.00-19.00
  • Παρασκευή 24/5: 17.00-19.00
  • Σάββατο 25/5: 17.00-19.00

Οι δραστηριότητες είναι κατάλληλες για παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών.

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα