Agenda

ΔΩΡΕΑΝ: 8 events να ζήσεις με ελεύθερη είσοδο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη χωρίς budget; Γίνεται.

Parallaxi
δωρεαν-8-events-να-ζήσεις-με-ελεύθερη-είσοδο-520042
Parallaxi
Εικόνα unsplash / Junior Skumbag

Στη Θεσσαλονίκη χωρίς budget; Υπάρχει λύση. Δείτε οκτώ events που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη με ελεύθερη είσοδο.

Ένα διαφορετικό βίωμα σε περιμένει στην Βίλα Καπαντζή

Με τα εγκαίνια μιας νέας έκθεσης σύγχρονης τέχνης, στην οποία συμμετέχουν 28 διεθνείς καλλιτέχνες, υποδέχτηκε τις γιορτές το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης. Ο τίτλος της «KAIROS – Ανακάλεσμα της Γης -Recall of Earth». Η έκθεση πολλαπλών μέσων «KAIROS | Ανακάλεσμα της Γης» πραγματεύεται τη σχέση του ανθρώπινου είδους με τα φαινόμενα της φύσης και την αλληλεξάρτηση μεταξύ των δύο. Προσπαθεί, με άλλα λόγια, να αποτυπώσει μια εικόνα της ψυχής, με την έννοια της επιρροής του καιρικού φαινομένου πάνω στον άνθρωπο και στον πλανήτη γη. Αφετηρία και στόχος των καλλιτεχνών που συμμετέχουν είναι να εικονοποιήσουν, μέσω των διαφορετικών μορφών τέχνης, ζητήματα που συναντάμε στην καθημερινή ζωή και να προσδώσουν στις πολύπλοκες κοινωνικές διαδικασίες εικαστική και εννοιολογική ορατότητα.

*ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ 28 Νοεμβρίου 2019 – 26 Ιανουαρίου 2020 ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τρίτη – Κυριακή 10:30-18:00 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2310 295 170 & 295 177, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης Βίλα Καπαντζή – Βασιλίσσης Όλγας 108, Είσοδος Ελεύθερη

Μία και μοναδική παράσταση για ένα βράδυ

Το “Goats and monkeys” βασισμένη στο κείμενο “Kaspar” του Πέτερ Χάντκε, η παράσταση που ξεκίνησε ως διπλωματική Υποκριτικής και Σκηνογραφίας, του τμήματος Θεάτρου με επόπτη Υποκριτικής τον κ. Βίκτωρ Αρδίττη και επόπτρια Σκηνογραφίας την κα. Λίλα Καρακώστα και θα παρουσιαστεί στο κοινό -μοναδική παράσταση- σε συνεργασία του τμήματος Θεάτρου και του τμήματος της Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ.

*Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 στις 22.00 στο Θέατρο Κλειώ του Τμήματος Θεάτρου, με ελεύθερη είσοδο, Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ 

20 ποιητές και πεζογράφοι στην Λογοτεχνική Σκηνή#8

Πάνω από είκοσι καταξιωμένοι, νεότεροι αλλά και πρωτοεμφανιζόμενοι ποιητές και πεζογράφοι και μαζί τους μουσικοί και ερμηνευτές, σκηνοθέτες/χορογράφοι, και ηθοποιοί/χορευτές συμμετέχουν στη φετινή Λογοτεχνική Σκηνή #8. Τις παρουσιάσεις και τις αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων θα συμπληρώνουν αφιερώματα, performance, μουσική και προβολές. Δείτε όσα φέρνει το Σάββατο η δεύτερη και τελευταία μέρα της Λογοτεχνικής Σκηνής ΕΔΩ.

*Σάββατο 7 Δεκέμβρη, στο Θέατρο Άνετον, στις 19.30, Είσοδος Ελεύθερη

2ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει από τις 3 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2019 το 2ο Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of Disability in Art» με ακρωνύμιο RoDi. Προβολές κινηματογραφικών ταινιών του Διαγωνιστικού Τμήματος ελληνικών και ξένων παραγωγών, ένα ειδικό αφιέρωμα με τη σφραγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μουσικές και επαγγελματικές και ερασιτεχνικές θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και πολλά άλλα.

*3-10/12 , Πληροφορίες: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Γραφείο Κ-123, 1ος όροφος), Εγνατία 156, Τ.Κ. 546 36, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310-891.437, Είσοδος Ελεύθερη σε όλες τις δράσεις, Το πρόγραμμα αναλυτικά ΕΔΩ

Ο Νο1 ευπώλητος συγγραφέας των New York Times, Jeff Kinney στη Θεσσαλονίκη

Ο Νο1 ευπώλητος συγγραφέας των New York Times, Jeff Kinney, που έχει φέρει στις ζωές των μικρών φίλων «Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός), έρχεται στη Θεσσαλονίκη! Η σειρά παιδικών βιβλίων Το ημερολόγιο ενός σπασίκλα έχει αγαπηθεί από τα παιδιά σε όλο τον κόσμο ενώ τα βιβλία της σειράς έχουν κερδίσει πολλά βραβεία ψηφισμένα από μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο! Το πρώτο βιβλίο του «σπασίκλα» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός το 2008 και πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το 14ο βιβλίο της σειράς με τίτλο «Κακός Χαμός» το οποίο πολλοί μικροί αναγνώστες ανυπομονούν να διαβάσουν για να ανακαλύψουν τη συνέχεια των περιπετειών του πιο διάσημου σπασίκλα!

*7 Δεκεμβρίου 2019, 11:30 στον Κινηματογράφο Ολύμπιον, Πλ. Αριστοτέλους 10, ΕΙΣΟΔΟΣ Ελεύθερη Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Η Victoria Hislop συζητάει για την Λογοτεχνία & Μνήμη

Η πολυαγαπημένη συγγραφέας Victoria Hislop, το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στον χώρο λόγου και τέχνης Μ92 του βιβλιοπωλείου Κωνσταντινίδης, θα μιλήσει για την σχέση της Λογοτεχνίας με την μνήμη, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου Όσοι αγαπιούνται (Those who are loved) που ήδη είναι στις λίστες των ευπώλητων σε όλα τα βιβλιοπωλείο.

*Το Σάββατο 7/12 στις 17.00 στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης, Μητροπόλεως 92, είσοδος ελεύθερη

Στη συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στην πλατεία Αριστοτέλους

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, το PIANDAEMONIUM και ένα εντυπωσιακό φωτιστικό σόου από τα κτίρια της Πλατείας Αριστοτέλους και ένα εντυπωσιακό δέντρο στην πλατεία θα είναι το μεγάλο χαρτί του ανάματος του δέντρου στις 7 Δεκεμβρίου -σύμφωνα με την πρώτη ημερομηνία που ανακοινώθηκε- για φέτος. (Αναμένεται νεότερη ενημέρωση μιας και γίνονται συζητήσεις και για το όνομα της Ελένης Φουρέιρα για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς).

*Το Σάββατο 7/12 στην Πλατεία Αριστοτέλους, στις 20.00, Είσοδος Ελεύθερη

«Λευκή Νύχτα»: Το Σάββατο που απολαμβάνεις ζεστό κρασί και βραδινά χριστουγεννιάτικα ψώνια

Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η αγορά της Θέρμης θα κινηθεί σε ρυθμούς «Λευκής νύχτας», με προσφορές, κινητικότητα και ζωντάνια. Με το Χρήστο Φερεντίνο να αναλαμβάνει την παρουσίαση, στις 7 Δεκεμβρίου 2019 ανοίγει τις πύλες της η φετινή 5η “λευκή νύχτα” στη Θέρμη, η όμορφη γιορτή καταναλωτών και εμπόρων, που καταφέρνει κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότερο να ενισχύει σημαντικά την τοπική αγορά.

Στη πλατεία της Θέρμης θα υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια με τα χριστουγεννιάτικα ζαχαρωτά του Μπάρμπα Αλέκου, το ζεστό κρασί προσφορά της κάβας Eviva. Ένα όμορφο περίπτερο θα φιλοξενεί την Πνοή Ελπίδας, που σιτίζει πάνω από 80 οικογένειες, ενώ τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια, τα γούρια και τα όμορφα διακοσμητικά της Πνοής Ζωής για τα Παιδιά, θα παρουσιαστούν σε ένα από τα ξύλινα σπιτάκια που θα “στηθούν” στο χώρο της πλατείας Παραμάνα. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

*Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, στις 19.00 – 24.00, στην πλατεία Παραμάνα στη Θέρμη, Είσοδος Ελεύθερη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Μια υπέροχη απογευματινή βόλτα στη Θεσσαλονίκη. Να την κάνεις οπωσδήποτε!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα