Agenda

Η καλύτερη ατζέντα εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (17-23/6)

Ωραία καλοκαιρινά πράγματα να ζήσεις το επταήμερο στην πόλη.

Parallaxi
η-καλύτερη-ατζέντα-εβδομάδας-στη-θεσσ-456171
Parallaxi

Για τις επόμενες επτά ημέρες η πόλη έβαλε σκοπό της να σε ενεργοποιήσει για τα καλά και- παρά το κύμα καύσωνα- να σε παρασύρει στους γλυκούς ρυθμούς του θέρους. Με συναυλίες θρυλικών ονομάτων, εκδηλώσεις για την Ημέρα Μουσικής, παραστάσεις που πραγματικά αξίζουν και ένα σωρό φεστιβάλ, να είσαι σίγουρος πως έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για να τα καταφέρει. Ακολούθησέ την- τυφλά- και δεν θα χάσεις:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Την Τρίτη οι Clutch στη Θεσσαλονίκη

Clutch, BRMC, Planet of Zeus -Thessaloniki

Μία καταιγιστική rock’n’roll τριάδα ζωντανά στη Θεσσαλονίκη! Οι Clutch, μία από τις κορυφαίες live μπάντες του πλανήτη, οι Black Rebel Motorcycle Club, οι μαυροφορεμένοι σκοτεινοί rockers από το San Fransisco, και οι εκρηκτικοί Planet Of Zeus, άνευ περαιτέρω συστάσεων, σε μια βραδιά αληθινό-προσκύνημα, την Τρίτη 18 Ιουνίου, στο Fix Factory Of Sound Open Air!

*Την Τρίτη 18/6 στις 18:00 στο Fix Factory Open Air, 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014, εισιτήρια από 30.00 ευρώ στο viva.gr

Tην Τρίτη η Μαρίζα Ρίζου στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών

ΜΑΡΙΖΑ ΡΙΖΟΥ

Στο πρόγραμμα της αγαπημένης μας Μαρίζας Ρίζου θα υπάρχουν τραγούδια από τη μέχρι τώρα δισκογραφία της αλλά και από τον 3ο της δίσκο που σύντομα θα κυκλοφορήσει από την Feelgood Record.  Δε γίνεται να λείπουν βέβαια διασκευές σε τραγούδια που αγαπά πολύ και που έχει πειράξει παρέα με τον Μάρκο Χαϊδεμένο και με τους υπόλοιπους πολύτιμους συνεργάτες της. Καίγομαι, Αύρα, Να το πάρεις το κορίτσι, Άδωνις, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα ακούσουμε.

*Την Τρίτη 18/6 στις 21.30 στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαρισών, Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο), 10€ (ανέργων, μαθητών, ΑμεΑ – μόνο στο ταμείο, εισιτήρια από 8,00 ευρώ στο viva.gr

Την Τετάρτη ο Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Γης 

Μουσικοί: Λευτέρης Ανδριώτης – λύρα, Μιχάλης Καλκάνης – κοντραμπάσο, Βασίλης Μπαχαρίδης – κρουστά, Κωσταντής Πιστιόλης – πνευστά, Θανάσης Τζίνγκοβιτς – ηλεκτρική κιθάρα, Παναγιώτης Τόλιος – κρουστά, MarkNieuwenhuis – τρομπέτα, Ηχοληψία: Παναγιώτης Ριζόπουλος, Νίκος Κωνσταντάκης, Φωτισμός: Μαρία Βενετάκη Aftofoto

*Την Τετάρτη 19/6 στο Θέατρο 

Την Πέμπτη η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

«Κορίτσι και Γυναίκα» ονομάζεται η νέα σειρά συναυλιών που έχει ετοιμάσει για αυτό το καλοκαίρι η Ελένη Τσαλιγοπούλου και την παρουσιάζει στην Θεσσαλονίκη, στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, μαζί με τους Boğaz Μusique που τη συνοδεύουν. Μία ολοκαίνουργια παράσταση, στην οποία την καλλιτεχνική επιμέλεια και την επιλογή των τραγουδιών έχει η κορυφαία ομότεχνή της, Δήμητρα Γαλάνη.

*Την Πέμπτη 20/6 στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, Ώρα έναρξης: 21.30 Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30, Τιμή εισιτηρίου: 10€ (ανέργων, μαθητικό, ΑμεΑ), 12€ (προπώληση), 14€ (ταμείο)

Μια μουσική βραδιά στο Ανάκτορο του Γαλέριου

Εικόνα: Σοφία Λαμπρινοπούλου

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης , το Σωματείο Φίλοι της χορωδίας «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ και το Σωματείο Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο στο Ανάκτορο του Γαλέριου. Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:30, συμμετέχουν η χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, το Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και το Οργανικό Σύνολο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

*21 Ιουνίου 2019, Ανάκτορο του Γαλερίου, Ώρα: 20.30, Είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΗΡΩΕΣ στο Μέγαρο Μουσικής

Μια μουσική πανδαισία από έργα με κοινή θεματική και τον τίτλο ΗΡΩΕΣ. Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ερμηνευτεί η επαναστατική Συμφωνία αρ. 3, Ηρωική του L. v. Beethoven, αρχικά αφιερωμένη στον Μέγα Ναπολέοντα. Στο δεύτερο μέρος θα εκτελεστούν δύο μέρη από την συμφωνική σουίτα του μπαλέτου Rodeo του Αμερικανού συνθέτη Aaron Copland.Στo finale της συναυλίας θα ζωντανέψει ο μύθος του θρυλικού επαναστάτη ήρωα θρακικής καταγωγής Σπάρτακου.

*Την Παρασκευή 21/6 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1, Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

To Σάββατο οι Cypress Hill στη Θεσσαλονίκη

Cypress Hill / Thessaloniki Δωδέκατος Πίθηκος, Anser x Εversor και Junior SP (dj set)

Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους θρυλικούς Cypress Hill, ένα από τα μεγαλύτερα και επιδραστικότερα ονόματα στην ιστορία του hip-hop. Το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Fix Factory Of Sound Open Air, θα ζήσουμε την πιο εθιστική βραδιά του καλοκαιριού με τα κλασικά “Insane in the Brain”, “I Wanna Get High”, “(Rock) Superstar” και πολλά ακόμα! Δωδέκατος Πίθηκος, Anser x Εversor και Junior SP είναι τα ονόματα που θα πλαισιώσουν τους μεγάλους Cypress Hill!

*Το Σάββατο 22/6 στις 18.00 στο Fix Factory of Sound, oι πόρτες ανοίγουν στις 18.00, εισιτήρια από 35,00 ευρώ στο viva.gr

LIVE

Την Τετάρτη Reggetiko project και Alexandra Sieti feat. Dimitris Angelakis Trio στο Θέατρο Κήπου

Η Αλεξάνδρα Σιετή είναι ερμηνεύτρια της jazz, soul, funk και R’n’B σκηνής και εμφανίζεται μαζί με το τρίο του διεθνούς φήμης βιμπραφωνίστα, Δημήτρη Αγγελάκη. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές το 2009, ενώ από το2012 επικεντρώθηκε στην jazz φοιτώντας στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Είναι ενεργή στη μουσική σκηνή της πόλης από το 2014 μετρώντας πολλές συνεργασίες ως session μουσικός, αλλά και ως lead singer του συγκροτήματοςSouled Out, με τους οποίους θα παρουσιάσουν σύντομα την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά.

*Την Τετάρτη 19/6 στο Θέατρο Κήπου, τιμή εισιτηρίων ημέρας: 8€ / 6€ (άνεργοι, φοιτητές)

Την Πέμπτη Pantelis Stoikos Quartet & special guest the bird of Balkans IVO PAPAZOV στο Θέατρο Κήπου

Ἡ τοῦ/τῆς Pantelis Stoikos εἰκὼν

Ο Παντελής Στόικος παρουσιάζει το νέο κουαρτέτο του, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε, το φθινόπωρο στο Jazz Festival Chellah του Μαρόκου. Το υλικό του νέου σχήματος παντρεύει τη σύγχρονη jazz με στοιχεία της εγχώριας και ευρύτερης μουσικής παράδοσης των Βαλκανίων ισορροπώντας στο μεταίχμιο μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Ιδιαίτερη στιγμή θα είναι η παρουσία στην σκηνή του πολυβραβευμένου Παγκοσμίως πιανίστα & συνθέτη MILCHO LEVIEV.

*Την Πέμπτη 20/6 στο Θέατρο Κήπου, τιμή εισιτηρίων: 8€ / 6€ (άνεργοι, φοιτητές)

Την Παρασκευή “Ταξίδι από την παράδοση στη τζαζ” – Μανώλης Κουτσουνάνος & special guest Milcho Leviev στο Θέατρο Κήπου

Οι μπάντες χάλκινων της Μακεδονίας έχουν μια απογειωτική ενέργεια. Αυτή ακριβώς η δύναμή τους ενέπνευσε τον δημιουργό και ντράμερ Μανώλη Κουτσουνάνο που συναντά μια ομάδα διακεκριμένων μουσικών. Ο Κοζανίτης καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τον τελευταίο του δίσκο με τίτλο «Ταξίδι from tradition to jazz», όπου μελωδίες από παραδοσιακά κομμάτια όπως Λεβέντικος, Μια Παρασκευή, Παϊάμπορο, Σύρε σύρε, Πατινάδα, Καλονυχτιά, Στάγκενα και Περιστέρια ξαναγεννιούνται με έναν διαφορετικό μουσικό χαρακτήρα.

Special guest Milcho Leviev | πιάνο

*Την Παρασκευή 21/6 στο Θέατρο Κήπου, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

PERFORMANCE

Την Τετάρτη και την Πέμπτη μια -τελείως- ασυνήθιστη παράσταση στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για ένα πολυ-αισθητικό σόου με μουσική, βίντεο, εικόνες και εξιστόρηση αλλά μην μπερδεύεστε πρόκειται για μία ενήλικη εμπειρία.  Αυτό είναι η Performance Literature. Πρωτότυπες “human condition” ιστορίες που εκτελούνται αντί να λέγονται, μαζί με πρωτότυπη μουσική. Οι τρεις ιστορίες που εξετάζουμε: Απογοήτευση, Αποσύνδεση και Θάνατος.

*Τετάρτη 19 και Πέμπτη 20 Ιουνίου , Ώρα Έναρξης: 21.30 στο Fix in Art. H περφόρμανς θα γίνει στα αγγλικά, Εισιτήρια:  12 ευρώ στην πόρτα και 10 ευρώ προπώληση, 7 ευρώ άνεργοι και φοιτητές. Στο εισιτήριο συμπεριλαμβάνεται ένα ποτήρι κρασί ή μπύρα, περισσότερα ΕΔΩ

Tην Παρασκευή τρεις ηχητικές εγκαταστάσεις/performances στον φράχτη του Μεγάρου

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής (21 Ιουνίου), θα πραγματοποιηθούν στους υπαίθριους χώρους του ΜΜΘ και στην εξωτερική περίφραξη καλλιτεχνικές δράσεις με κεντρική θεματική «Περιφράξεις|Διασχίσεις» («Enclosures|Passthroughs»). 1. Out on the Inside (ώρες: 11.00-23.00). 2. Αποχαιρετισμός (ώρα: 20.00). 3. 3. Fence (ώρα: 23.00).

*Την Παρασκευή 21/6 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Είσοδος ελεύθερη, περισσότερα ΕΔΩ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ

Την Παρασκευή και το Σάββατο η παράσταση σύγχρονου Χορού “ VOICES ” στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

Ἡ τοῦ/τῆς Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εἰκὼν

Οι ερμηνευτές ορίζουν την πορεία τους μέσα στο χωροχρόνο διατηρώντας τη διαφορετικότητα και τη μοναδικότητά τους ενώ συχνά συντονίζονται ενεργειακά και συναισθηματικά. Το εγώ γίνεται εμείς και το αντίστροφο. Η χορογράφος μελετά την ψυχολογία του συνόλου, σχολιάζει στερεότυπες αλλά και ακραίες συμπεριφορές και κορυφώνει τη δράση παρασύροντας το κοινό με τις ορμητικές χορογραφίες δεκαοχτώ ερμηνευτών.

Concept-Χορογραφία: Κατερίνα Αντωνιάδου

*Παρασκευή και Σάββατο 21-22 Ιουνίου 21:00 στο Θέατρο Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών ΚΘΒΕ, Τιμές εισιτηρίων, Γενική Είσοδος: 10 €, Φοιτητικό-Ανέργων: 8 €, ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200) Εκδοτήρια ΚΘΒΕ Πλ. Αριστοτέλους  & Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, www.viva.gr, Dance Lab Studio (Όλγας 192) από τις 10/06/2019

Την Παρασκευή και το Σάββατο η παράσταση χορού «Το άλλο μισό του Ουρανού» στο Μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών

Ἡ τοῦ/τῆς Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εἰκὼν

Γυναικεία κακοποίηση, ανελευθερία έκφρασης, άνισοι όροι εργασίας σε ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον, πολλαπλοί κοινωνικοί ρόλοι της γυναίκας αλλα και πόλεμος. Μέσα από σκηνές δραματικής έντασης, αλλα και χιούμορ οι χορευτές και οι χορεύτριες θίγουν τα θέματα αυτά και θέτουν παράλληλα προβληματισμούς και ερωτήματα για το πώς “το άλλο μισό του ουρανού” δεν θα είναι μόνο μια ωραία λογοτεχνική φράση, αλλα πραγματικά ισότιμο κομμάτι της κοινωνίας.

Χορογραφία: Βερονίκη Τσουγκράνη και η ομάδα

*21 & 22 Ιουνίου, στις 21.30 στο Μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών, Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό : 10 €, Μειωμένο 8 €, Ανέργων, πολυτέκνων και κάρτα ΟΛΜΕ : 5 €, Ομαδικό άνω των 10 ατόμων: 5 €, ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΤΑΜΕΙΑ ΚΘΒΕ (Τ.2315 200 200), Εκδοτήρια ΚΘΒΕ Πλ. Αριστοτέλους  & Εκδοτήρια Μονής Λαζαριστών, www.viva.gr

ΘΕΑΤΡΟ

Την Τετάρτη και την Πέμπτη η παράσταση ‘’Σαν παλιά φωτογραφία’’ στο Θέατρο Αυλαία

Σαν παλιά φωτογραφία, αγαπημένοι ήρωες ζωντανεύουν για λίγο στη σκηνή… Έρχονται για λίγο μόνο στη ζωή, να ξαναβιώσουν τις πιο σημαντικές στιγμές που μένουν μετέωρες στο χρόνο… Κάνουν μια βόλτα στους ίδιους δρόμους, πίνουν το παγωμένο κοκτέιλ τους στον κήπο, ετοιμάζουν το κυριακάτικο τραπέζι, αγαπούν, ονειρεύονται, ελπίζουν και απελπίζονται…Ύστερα θα επιστρέψουν και πάλι στην αιωνιότητα…  Και θα γίνουν μια ωραία φωτογραφία, κρεμασμένη στον τοίχο της ανθρωπότητας…

 Διδασκαλία – Σκηνοθεσία: Δήμητρα Τσάκου      Επί σκηνής (αλφαβητικά) Γιώργος Αρβανιτίδης, Κώστας Βερβέρης, Χαρούλα Βιλδιρίδου-Μακρή, Ιωάννα Βλάχου, Βούλα Δημητρούλη κ.α

*19 και 20 Ιουνίου 2019 στις 21:00 στο Θέατρο Αυλαία Πλατεία ΧΑΝΘ, Πλευρά Τσιμισκή, | Τηλ.: 2310 230013, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 5 ευρώ κανονικό και μειωμένο, προπώληση στον Πολυχώρο Τέχνης Alte Fablon, Φιλίππου 71, Facebook :  https://www.facebook.com/altefablonthessaloniki/ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΩΡΕΣ ΤΑΜΕΊΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΥΛΑΙΑ

«Το Νησί των Συναισθημάτων» στο Θέατρο Κήπου

Την Κυριακή 23 Ιουνίου στο Θέατρο Κήπου, η διεθνής ομάδα Hippo Theatre Group παρουσιάζει τη διαδραστική παράσταση «Το Νησί των Συναισθημάτων», βασισμένη σε μια ιστορία του Χορχέ Μπουκάι. Κεντρικό θέμα είναι η συναισθηματική νοημοσύνη. Η παράσταση είναι βασισμένη σε τεχνικές του σωματικού θεάτρου με έμφαση στην εκφραστικότητα, την κίνηση, το χορό και το τραγούδι και είναι διαδραστική. Τα παιδιά συμμετέχουν σ’ αυτήν σε συγκεκριμένα σημεία της δράσης μέσα από θεατρικά παιχνίδια και τεχνικές του Εκπαιδευτικού Δράματος και επηρεάζουν την εξέλιξή της ιστορίας.

Σχεδιασμός δράματος: Σίσσυ Ιγνατίδου, Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης, Λουίζα Νικολάου Παίζουν: Σίσσυ Ιγνατίδου, Νίκη Πεταλά Κίνηση: Μίκα Στεφανάκη, Hippo Theatre Group Σκηνοθεσία – Μουσική: Hippo Theatre Group (Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος)

*23 Ιουνίου 2019, Θέατρο Κήπου, Ώρα έναρξης: 21:00, Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ, 8 ευρώ (μειωμένο), Κρατήσεις: 6974040085, 6976904396

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ΣΙΝΕΜΑ ΜΕ ΘΕΑ: ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΑΠΟΨΕ; στο Μέγαρο Μουσικής

Η Σαντρίν, παντρεμένη με τον Ζαν για 15 χρόνια και μητέρα δύο παιδιών ζει την καθημερινή ρουτίνα του πολύχρονου έγγαμου βίου, όταν ξαφνικά μαθαίνει ότι ο άνδρας της έχει ερωμένη. Αφού ξεπερνά το σοκ αποφασίζει να συναντηθεί με την αντίζηλό της, την Βιρζινί, προτείνοντας της μια παράξενη συμφωνία, σε μια πρωτότυπη και σπιρτόζικη κομεντί που κλείνει ειρωνικά το μάτι στον σεξισμό της καθημερινότητας.

Σκηνοθεσία – σενάριο: Αλεξαντρά Λεκλέρ / Alexandra Lecrère   Με τους: Didier Bourdon, Valérie Bonneton, Isabelle Carré

*Τη Δευτέρα και την Τρίτη 17,18/6 στις 21:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Μ2, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 5€, 4€ (μειωμένο & CineΚάρταF 2018-2019)

Μια προβολή σε περιμένει στην υπέροχη αυλή της Βίλας Καπαντζή

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, στο πλαίσιο της ενότητας ΑΣΤΥ & ΚΗΠΟΣ, παρουσιάζει τη μικρού μήκους ταινία της Cécile Clos “Ένας κήπος στην πόλη – ένα κενό για μια παύση” την Τρίτη 18 Ιουνίου στη Βίλα Καπαντζή.

*Τρίτη 18 Ιουνίου στις 21:30, Βίλα Καπαντζή, Βασιλίσσης Όλγας 108, πληροφορίες: 2310 295 170 & 295 177

Την Τετάρτη και την Πέμπτη THE FLORIDA PROJECT στο Μέγαρο Μουσικής

Η ιστορία της Μούνεϊ, μιας ατίθασης εξάχρονης και της παρέας της. Το καλοκαίρι τους είναι γεμάτο θαύματα, ζαβολιές και περιπέτειες, ενώ ταυτόχρονα οι ενήλικες γύρω τους έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα. Η Μούνεϊ ζει με την 22χρονη μητέρα της Χέιλι, σε ένα μοτέλ πίσω από την Ντίσνειλαντ. Μαζί με την παρέα της, αναστατώνουν καθημερινά τους κάτοικους του μοτέλ αλλά και τον Μπόμπι, τον διαχειριστή του.

Σκηνοθεσία – σενάριο:  Σον Μπέικερ / Sean Baker         Με τους: Brooklynn Prince, Bria Vinaite, Willem Dafoe

*Την Τετάρτη και την Πέμπτη 19,20/6 στις 21:30, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Μ2, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 5€, 4€ (μειωμένο & CineΚάρταF 2018-2019)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Την Παρασκευή πληθώρα εκπαιδευτικών εργαστηρίων και ψυχαγωγικών παιχνιδιών στο Goethe-Institut Thessaloniki

Το Goethe-Institut Thessaloniki αναλαμβάνει ξανά δράση και μαζί με την ομάδα KIDOT, τη διοργανώτρια του μεγαλύτερου family festival της Ελλάδας και σας προσκαλούν για να αποχαιρετήσουμε μαζί τη σχολική χρονιά και να υποδεχτούμε το καλοκαιράκι μέσα από μια σειρά ξεχωριστών δράσεων! Την Παρασκευή 21 Ιουνίου πληθώρα εκπαιδευτικών εργαστηρίων και ψυχαγωγικών παιχνιδιών θα περιμένει τους μικρούς μας φίλους στο Goethe-Institut Thessaloniki.

*Την Παρασκευή 21 Ιουνίου από τις 18:00 έως τις 21:00 στους χώρους της βιβλιοθήκης και στον πανέμορφο κήπο του Goethe-Institut Thessaloniki, είσοδος δωρεάν. Απαιτείται προεγγραφή μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2WcWqJ1

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Αυτήν την εβδομάδα επισκέψου την ομαδική εικαστική έκθεση La vie en rose στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς

«Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομότιτλο διάσημο τραγούδι της Edith Piaf, ένα τραγούδι που σφράγισε και καθόρισε την καριέρα της. Στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «η ζωή σε ροζ αποχρώσεις». Περιγράφει ουσιαστικά μια στάση ζωής ποικιλόχρωμη, αισιόδοξη που εστιάζει στο χαμόγελο που ξεχνάμε να φοράμε καθημερινά. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν καλούνται να εμπνευστούν από την έκφραση αυτή και να αποτυπώσουν εικαστικά τη δική τους πρόταση για μια «ζωή σε ροζ αποχρώσεις».

* Διάρκεια εκθεσης έως 28 Ιουνίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Το Σάββατο ένας περίπατος με άρωμα Ανατολής στα Οθωμανικά μνημεία της Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 22 Ιουνίου το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute οργανώνουν έναν περίπατο αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη των Οθωμανικών χρόνων. Η ιστορία της Θεσσαλονίκης σε μια περίοδο πολυτάραχη. Θα περπατήσουμε σε αγορές, τζαμιά, χαμάμ και θα νιώσουμε την καρδιά όπου χτυπούσε η πόλη κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κατοχής.

*Το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 10:30 , σημείο συνάντησης: Αίγλη (Γωνία Αγίου Νικολάου με Κασσάνδρου), Συμμετοχή: 10 ευρώ (5 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών), Απαραίτητη η κράτηση θέσεων, πληροφορίες/Κρατήσεις: 210 3250341

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Ως την Παρασκευή η ευκαιρία σου να κρατήσεις θέση για μια δραματοποιημένη ξενάγηση στο Επταπύργιο

Σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, δεκάδες εθελοντές του Χορευτικού Συγκροτήματος Δήμου Νεάπολης-Συκεών, των Θεατρικών Εργαστηρίων «Μελίνα Μερκούρη» Δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών, των ART MATES THEATER GROUP θα ζωντανέψουν σκηνές-σταθμούς που σημάδεψαν την πορεία του Μνημείου με μια δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση για το κοινό, που σκηνοθετείται από τους Ιωάννα Γεωργαντά και Θανάση Καλτσίκα.

*Για τη δραματοποιημένη ξενάγηση είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλ.:2313 329 628 από την Τρίτη 18 έως και την Παρασκευή 21 Ιουνίου, και ώρες 8 π.μ. έως 3 μ.μ. (είσοδος ελεύθερη)

Το Σάββατο μια μοναδική ξενάγηση στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας!

Σε έναν από τους παλαιότερους και σπουδαιότερους χριστιανικούς ναούς της πόλης, ο οποίος έχει παραμείνει ακέραιος μέσα στο βάθος του χρόνου και λειτουργεί μέχρι σήμερα ως Καθεδρικός Ναός της Θεσσαλονίκης αποτελώντας ταυτόχρονα αναγνωρισμένο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσετε παραπάνω πράγματα για την ιστορία και την αρχιτεκτονική του κτίσματος. Η ξενάγηση θα γίνει από τον αναπληρωτή Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Γιώργο Σκιαδαρέση.

*Σάββατο 22 Ιουνίου, στις 11.00, αριθμός συμμετοχών: 25, ξενάγηση στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, αιτήσεις συμμετοχής στο προφίλ Akis Lazarou

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ

Την Τρίτη διάλεξη για το ανακτορικό συγκρότημα του Γαλέριου στο Gamzigradτης Σερβίας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στη διάλεξη των GerdavonBülowκαι ChristophRummel για το ανακτορικό συγκρότημα του Γαλέριου στο Gamzigradτης Σερβίας. Η διάλεξη θα γίνει στα γερμανικά με συγχρονισμένη ελληνική μετάφραση στην προβολή του powerpoint.

*Την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019, 19:00 στο Μουσείο Αρχαίας Αγοράς.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Από Τρίτη έως Παρασκευή κινηματογραφικά μακροβούτια στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσκαλεί παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών τον Ιούνιο σε μοναδικά κινηματογραφικά μακροβούτια στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης! Τα εβδομαδιαία εργαστήρια θα δώσουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν τα μυστικά της κινούμενης εικόνας, να γνωρίσουν την πρωτοποριακή τεχνική του green screen, να δουν πως φτιάχνονται τα κινούμενα σχέδια και να φτιάξουν τον δικό τους ήρωα, αλλά και να συμμετάσχουν σε ένα κινηματογραφικό συνεργείο για να φτιάξουν τη δική τους μικρού μήκους ταινία.

*18-21 Ιουνίου & 24-28 Ιουνίου 2019 στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Προβλήτα 1, Αποθήκη Α, κόστος συμμετοχής: 40 ευρώ / παιδί για κάθε εργαστήριο (10% έκπτωση στα αδέρφια και στα παιδιά που θα παρακολουθήσουν και τα δύο εργαστήρια), Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: 2310-508398 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), περισσότερα και ΕΔΩ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μέχρι την Κυριακή το φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στην παραλία του Λευκού Πύργου

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας για 38η συνεχή χρονιά και θα πραγματοποιηθεί 7-23 Ιουνίου 2019 στην παραλία του Λευκού Πύργου.Φέτος είναι αφιερωμένο σε έναν από τους μεγαλύτερους ποιητές της Θεσσαλονίκης τον Ντίνο Χριστιανόπουλο.
*7-23 Ιουνίου 2019 στην παραλία του Λευκού Πύργου – άγαλμα Μεγ. Αλεξάνδρου , καθημερινά από τις 6,30 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ και τις Κυριακές και το πρωί 11.00 έως 14.00 και το απόγευμα 18.30 – 23.00

Τελευταία εβδομάδα για το Thessaloniki Queer Arts Festival 2019

Το TQAF στοχεύει μέσω καλλιτεχνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων να επιφέρει μακροπρόθεσμη αλλαγή στις παγιδευμένες παρερμηνείες και τις προκαταλήψεις προς την queer και την LGBT κοινότητα. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έκθεση, εργαστήρια, συζητήσεις και δημόσιες παρεμβάσεις.

*Thessaloniki Queer Arts Festival, 7-23/6 2019

SPECIAL EVENTS

Από την Τρίτη έως το Σάββατο το Thessaloniki Pride επιστρέφει και γράφει ιστορία!

Από τις 18 ως τις 22 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη θα λάβουν χώρα οι εκδηλώσεις του 8ου Thessaloniki Pride, του φεστιβάλ της LGBTI κοινότητας για την αγάπη και την αποδοχή. Με την αφορμή της 50ής επετείου της εξέγερσης του Stonewall στη Νέα Υόρκη, το 8ο Thessaloniki Pride αφιερώνεται στην πορεία του κινήματος μέχρι σήμερα. Το φεστιβάλ μεγαλώνει σε διάρκεια και εμπλουτίζεται με μια σειρά από εκδηλώσεις, όπως καλλιτεχνικά δρώμενα, προβολές, ομιλίες κ.ά. από την Τρίτη, 18 Ιουνίου.

*8ο THESSALONIKI PRIDE, 18-22/6 στη Θεσσαλονίκη, δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

Την Τετάρτη πάμε Κωνσταντινουπολίτικα να στηρίξουμε τους…άλλους!

Μια υπέροχη δράση θα λάβει χώρα την ερχόμενη Τετάρτη στα Κωνσταντινουπολίτικα και  ήρθε η ώρα να συμμετέχεις και εσύ σε αυτήν, βοηθώντας μια φορά όχι εσένα αλλά… τους άλλους! Ο λόγος για την Εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινουπολιτών, στο πλαίσιο της δράσης «Εμείς για τους άλλους» και στην οποία η συμμετοχή σου θα είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας.

*Την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, από τις 4 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, Σεφέρη 24, Κωνσταντινουπολίτικα, περισσότερα ΕΔΩ

Την Πέμπτη οι FUTURES PAST συστήνονται στη Θεσσαλονίκη

Μας συστήθηκαν ως το πιο φρέσκο  h(art)dcore brand που το απασχολούσε έντονα η παράδοση, το σήμερα, το παρελθόν, το μέλλον, η ταυτότητα, η ιστορία, ακόμα και η ίδια η ύπαρξή του. Ένα χρόνο μεγαλύτεροι πια, οι FUTURES PAST έχουν φρέσκες προσθήκες και παρουσιάζουν την δουλειά τους στη Θεσσαλονίκη σε ένα pop – up store. Ουσιαστικά οι FUTURES PAST καλύπτουν τα σημεία του φάσματος μεταξύ τέχνης και μόδας, θέλοντας να φέρουν την τέχνη σε άμεση σχέση με την καθημερινότητα. Ελάτε να δείτε τη δουλειά τους!

*Την Πέμπτη 13 Ιουνίου στην γκαλερί Donopoulos IFA. To οpening είναι την Πέμπτη στις 20.00 ωστόσο το pop – up store θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τέλος Ιουλίου. Facebook Event.

Αυτήν την εβδομάδα η Θεσσαλονίκη γιορτάζει την Ημέρα Μουσικής

Ευρωπαϊκή ή Παγκόσμια ή απλώς Ημέρα της Μουσικής είναι μια γιορτή που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου, στο θερινό ηλιοστάσιο. Ο εορτασμός ξεκίνησε από τη Γαλλία το 1982 έπειτα από πρόταση του τότε υπουργού Πολιτισμού Τζακ Λανγκ. Την επόμενη χρονιά 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατέκλυζαν τους χώρους της πόλης, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες κάθε είδους μουσικής, σε μία ανεπανάληπτη γιορτή. Και η Θεσσαλονίκη θα τιμήσει φέτος με όμορφες εκδηλώσεις  την Ημέρα Μουσικής.

*Δείτε ΕΔΩ όλες τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην πόλη με αφορμή την Ημέρα Μουσικής

Την Παρασκευή το Δείπνο της Άνοιξης στην Πλατεία Ιπποδρομίου

Στις 21 Ιουνίου, όλοι οι κάτοικοι της περιοχής καλούνται να κατεβάσουν οι ίδιοι τα τραπέζια και τις καρέκλες τους, στα πλαίσια αυτού του αστικού πειράματος, για να ανακαλύψουμε πόσο μεγάλο ακριβώς μπορεί να γίνει το ενιαίο τραπέζι που θα στηθεί στη γειτονιά. Το φετινό μενού περιλαμβάνει δημιουργικά, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα και εργαστήρια, συναυλίες  παρέλαση κρουστών, ξεναγήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, έκθεση τρισδιάστατου οπτικού χάρτη της Γειτονιάς και πολλές άλλες μικρές και μεγάλες εκπλήξεις.

* 21.06.2019 από τις 17:30 – 23:30 στην Πλατεία Ιπποδρομίου, περισσότερα ΕΔΩ

Την Κυριακή το Yedi Kule Conquest επιστρέφει για 5η χρονιά!

Στις 23 Ιουνίου η έναρξη του 5ου αγώνα δρόμου μνημείων από την πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κα Βούλα Πατουλίδου. Η διαδρομή του αγώνα θα έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της Aνω πόλης και συγκεκριμένα: Το Φρούριο του Επταπυργίου, τη Μονή Βλατάδων, τον Όσιο Δαβίδ, τo Βυζαντινό Λουτρό, τον Άγιο Νικόλαο των Ορφανών, το Ισλαχανέ, οι Κήποι του Πασά, τον Πύργο της Αλύσεως (Τριγωνίου).

*Την Κυριακή 23/6, έναρξη στις 19.00, δηλώσεις συμμετοχών πληροφορίες στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης www.yedikule.gr

Διαβάστε σχετικά: Ο απόλυτος οδηγός της Θεσσαλονίκης για την Ημέρα Μουσικής

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα