Agenda

H καλύτερη ατζέντα εβδομάδας στη Θεσσαλονίκη (24-30/6)

Eτοιμάσου να ζήσεις ένα σούπερ καλοκαιρινό επταήμερο!

Parallaxi
h-καλύτερη-ατζέντα-εβδομάδας-στη-θεσσα-408631
Parallaxi

Μια ωραία καλοκαιρινή εβδομάδα ξεκινά και η πόλη δεν σε αφήνει λεπτό να σκεφτείς ότι αντικρίζεις γύρω σου ακόμα το αστικό τοπίο. Πώς; Συναυλίες που περίμενες μήνες, θέατρο, κινηματογράφος,  φεστιβάλ και πολλά ακόμη είναι μερικά από αυτά που έχει συμπεριλάβει στην ατζέντα της και που όπως όλα δείχνουν θα σε κάνουν να λατρέψεις εκ νέου το καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη. Οπότε, δεν έχεις παρά να “μελετήσεις” πού θα σε βγάλουν τελικά οι επόμενες ημέρες:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Τη Δευτέρα Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης: Δήμητρα Γαλάνη – Νατάσσα Μποφίλιου στο Θέατρο Γης

Ἡ τοῦ/τῆς Prospero εἰκὼν

Την Ορχήστρα Βασίλης Τσιτσάνης, που ιδρύθηκε πρόσφατα, κατόπιν πρωτοβουλίας της οικογένειάς του και της Seed Point, μουσικού εκδότη του δημιουργού, με την υποστήριξη της εταιρείας μουσικών παραγωγών Prospero, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε αυτό το καλοκαίρι, στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη, με δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες, τη Δήμητρα Γαλάνη και τη Νατάσσα Μποφίλιου.

*Τη Δευτέρα 24/6 στις 21.00 στο Θέατρο Γης, Ώρα έναρξης: 21.00, Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 15€, Tαμείο:17€, Eιδικές κατηγορίες (φοιτητικά, ανέργων, πολυτεκνικά, παιδικό, μαθητικό, νέου μέχρι 18 ετών): 12€

Τη Δευτέρα η Άννα Βίσση στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση, συντονίζεται σε ρυθμούς καλοκαιρινούς και, μαζί με τη «χρυσή» 13μελή μπάντα της, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, με όλες τις παλιές και νέες επιτυχίες της, την Δευτέρα 24 Ιουνίου, στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.

*Τη Δευτέρα 24/6 στις 21.30 στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30, τιμή εισιτηρίου: 13€ (περιορισμένος αριθμός), 13€ (φοιτητικό, παιδικό, πολυτέκνων, ανέργων, ΑμεΑ, 15€ (γενική είσοδος)

Την Τρίτη ο Μάριος Φραγκούλης στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Στη «Γαλάζια Λίμνη» του, μας προσκαλεί να πάμε «βόλτα» ο Μάριος Φραγκούλης και οι συνεργάτες του. Αρχίζοντας την καλοκαιρινή του περιοδεία από τη Θεσσαλονίκη – όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια-, δίνει ραντεβού με το κοινό του την Τρίτη 25 Ιουνίου στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.

*Την Τρίτη 25/6 στις 20.30 στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών στις 21.30. Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30. Τιμή εισιτηρίου: 15€ (φοιτητικό, ανέργων, ΑμεΑ, 17€ (προπώληση), 19€ (ταμείο), 25€ (αριθμημένες θέσεις μπροστά στη σκηνή)

Την Τετάρτη η Loreena McKennitt στο Θέατρο Γης

Loreena McKennitt

Πολυτάλαντη, παίζει άρπα, πιάνο, ακορντεόν, συνθέτης υψηλών προδιαγραφών, κάνει παραγωγή στους δίσκους της, έχει τη δική της δισκογραφική εταιρία, την Quinlan Road, μα πάνω απ’ όλα έχει μία μαγευτική, σχεδόν υπνωτιστική, φωνή.Η Loreena McKennitt, είναι πολύ παραπάνω από μία καλλιτέχνης.  Και σε αυτήν την συναυλία δεν πρέπει να την χάσεις.

*Την Τετάρτη 26/6 στις 21.00 στο Θέατρο Γης, εισιτήρια από 38 ευρώ στο viva.gr

Την Πέμπτη οι ΠΥΞ ΛΑΞ στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών

Οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας… και μας καλούν να τις ακολουθήσουμε στους προορισμούς τους όπου και θα παρουσιάσουν κομμάτια από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι!

*Την Πέμπτη 27/6 στις 21.30 στο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών, Τιμή εισιτηρίου: 12€ (προπώληση), 13,20€ (Online hunteragency.gr και Viva.gr), 14€ (ταμείο)

Την Πέμπτη ο Κωστής Μαραβέγιας στο Θέατρο Γης

ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

Ο Κωστής θα βάλει τη μουσική, θα βάλει τις λέξεις και τις νότες, θα βάλει τα τραγούδια του που αγαπάμε, θα βάλει το αίσθημα και το συναίσθημα, θα βάλει το soundtrack της βραδιάς. Την μουσική της χαράς. Ε κι η νύχτα θα βάλει φεγγάρι κι αστέρια. Και πολλά πολλά “Μικροπράγματα” θα κάνουν ένα μεγάλο πράγμα από αυτά που μοιραζόμαστε όλοι.

*Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 στο ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30, ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 20:00, Τιμές εισιτήριων: Η προπώληση ξεκινάει προς 10 ευρώ και για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων. Μετά την εξάντλησή τους, θα συνεχιστεί στα 13 ευρώ. Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 15 ευρώ. 10€ ΑΜεΑ – ανέργων

LIVE/DJ SET

Την Παρασκευή Anfangate in Guadeloupe

Ο ΑνφάνΓκατέ ανοίγει τις πόρτες του για να σας ταξιδέψει στα νησιά της Καραϊβικής και συγκεκριμένα στη Γουαδελούπη του. Την Παρασκευή ο Leonidas Kotelis έρχεται παρέα με live percussion από τον Alekos Papadopoulos να ξανασυναντήσουν τον resident DJ Paki και να ανεβάσουν τη διασκέδαση στα ύψη! Cocktails, όνειρα & καλό φαγητό!

*Tην Παρασκευή 28/6 στις 21.00 στο Ανφάν Γκατέ, Αγίου Δημητρίου 159Α, Εντός Τελλογλείου Μουσείου, πληροφορίες 2310 247 307

ΘΕΑΤΡΟ

Την Τετάρτη και την Πέμπτη Το «Τάβλι» στο Θέατρο Κήπου

Οι δυο ήρωες, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας, και ο Κόλιας, πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί ταυτόχρονα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας, σε ένα προφητικό και πάντοτε επίκαιρο έργο.

Με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη

*26 – 27 Ιουνίου 2019, Θέατρο Κήπου

Την Παρασκευή και το Σάββατο η παράσταση Πέρσες – Σύροι στο Βασιλικό Θέατρο

Ἡ τῆς Δέσποινα Μπανιώτη εἰκὼν

Το έργο δεν αποτελεί μια αρμαθιά από ιστορίες·ούτε διαδραματίστηκε σε φαντασιωτικούς τόπους- «αλλού» (σε μια άλλη αποκριά). Είναι, στην ουσία, οι μνήμες μου από κείνους- και μια απελπισμένη προσπάθεια, να κρατήσω, κρυμμένα, όλα τα μυστικά. Δεν αναπαριστά την πραγματική συνθήκη, δε θέλει ν’ αποδείξει τίποτα· είναι μόνο μια ηχώ, που λέει: «Εγώ είμαι· και τ’ όνομά μου δεν είναι πρόσφυγας*».(*) Από ένα μήνυμα, γραμμένο σ ‘ένα αντίσκηνο, στα Λαγκαδίκια.Αλλά, γιατί τούτοι οι αλλιώτικοι “Πέρσες”;  Επειδή υπάρχουν κι εδώ οι αδυσώπητοι καταυλισμοί- και «στρατόπεδα».

Mεταγραφή- διασκευή & σκηνοθεσία: Γ. Μπουντούρης Παίζουν, με τη σειρά που εμφανίζονται: Δημήτρης Τάρτας, Βιβή Κόκκα, Κώστας Τριανταφυλλούδης, Βασίλης Βογιατζής Γιώργος Νικολάου κ.α

*Παρασκευή 28/6 και Σάββατο 29/6 στις 21:00 στο Βασιλικό Θέατρο, Βασιλέως Γεωργίου 1, κράτηση εισιτηρίων στο: https://www.viva.gr/tickets/theater/basiliko-theatro/perses-syroi/

Την Παρασκευή η παράσταση Τρεις Φόνοι και μία κηδεία

ΤΡΕΙΣ ΦΟΝΟΙ...ΚΑΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ

Τρία άτομα, που αποτελούν ένα θεότρελο ερωτικό τρίγωνο, επιςκέπτονται μέσα σε έναν χρόνο, σε τρεις διαφορετικές περιόδους διακοπών – Χριστούγεννα, Πάσχα, Πρωτοχρονιά – το ίδιο ξενοδοχείο, το ίδιο δωμάτιο, με τον ίδιο δολοφονικό σκοπό: να εξοντώσουν το τρίτο άτομο από τη σχέση τους. Μια κωμωδία γεμάτη σασπένς, που ξεχειλίζει από ξεκαρδιστικά σχέδια δολοφονίας.

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού

*Την Παρασκευή 28/6 στις 21.30 στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, εισιτήρια από 12 ευρώ στο viva.gr

Την Κυριακή Μαρία Πενταγιώτισσα του Μποστ στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Το 1982 ο Μποστ έγραψε τη Μαρία Πενταγιώτισσα, ένα από πιο αστεία έργα του νεοελληνικού ρεπερτορίου, ακολουθώντας τον προσφιλή του 15σύλλαβο. Η Μαρία Πενταγιώτισσα, πραγματικό πρόσωπο από τους Πενταγιούς Φωκίδας υπήρξε το αντικείμενο του πόθου για πολλούς επίδοξους εραστές που δημιουργούσαν συχνά επεισόδια, ενώ δείχνει να ήταν από τις πρώτες φεμινίστριες. Μέσω της ιστορίας της θρυλικής Μαρίας, ο Μποστ σαρκάζει τους θεσμούς αμφιβάλλοντας για αυτούς.

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης       Παίζουν Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, στον ρόλο της Πενταγιώτισσας, Ελένη Καστάνη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αργύρης Αγγέλου κ.α

*Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21.30 στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΕΣ στο Μέγαρο Μουσικής

Η πανέμορφη νεαρή χήρα Λαίδη Σούζαν Βέρνον εγκαθίσταται προσωρινά στην έπαυλη των πεθερικών της, μέχρι να καταλαγιάσουν οι φήμες σχετικά με τις ερωτικές της περιπέτειες. Όσο βρίσκεται εκεί είναι αποφασισμένη να εξασφαλίσει σύζυγο, τόσο για την ίδια, όσο και για την κόρη της Φρειδερίκη. Προσελκύει ταυτόχρονα την προσοχή του όμορφου και νεαρού Ρέτζιναλντ Ντε Κόρσι, του πλούσιου αλλά ανόητου Σερ Τζέιμς Μάρτιν και του εξωφρενικά γοητευτικού, αλλά παντρεμένου Λόρδου Μάνγουερικ. Σύντομα, η κατάσταση θα ξεφύγει από τον έλεγχο της.

*Τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 21.30 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Μ2, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ, 5€, 4€ (μειωμένο & CineΚάρταF 2018-2019)

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΟΣΚΑΡ στο Μέγαρο Μουσικής

Σε ένα από τα πιο «προσωπικά» κινηματογραφικά πρότζεκτ των τελευταίων χρόνων, το οποίο χρειάστηκε σχεδόν μια δεκαετία μέχρι να ολοκληρωθεί, ο Ρούπερτ Έβερετ σκηνοθετεί, υπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί στον απαιτητικό ρόλο του Όσκαρ Ουάιλντ, σε μια κλασική biopic που εστιάζει όμως με ξεχωριστό σεβασμό και έκδηλη τρυφερότητα στην τελευταία περίοδο της ζωής του επιδραστικού ιρλανδού λογοτέχνη.

*Την Τετάρτη και την Πέμπτη 26, 27/6 στις 21:30 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, αίθουσα Μ2, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 5€, 4€ (μειωμένο & CineΚάρταF 2018-2019)

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Αυτήν την εβδομάδα επισκέψου την ομαδική εικαστική έκθεση La vie en rose στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς

«Ο τίτλος της έκθεσης προέρχεται από το ομότιτλο διάσημο τραγούδι της Edith Piaf, ένα τραγούδι που σφράγισε και καθόρισε την καριέρα της. Στα ελληνικά θα μπορούσε να μεταφραστεί ως «η ζωή σε ροζ αποχρώσεις». Περιγράφει ουσιαστικά μια στάση ζωής ποικιλόχρωμη, αισιόδοξη που εστιάζει στο χαμόγελο που ξεχνάμε να φοράμε καθημερινά. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν καλούνται να εμπνευστούν από την έκφραση αυτή και να αποτυπώσουν εικαστικά τη δική τους πρόταση για μια «ζωή σε ροζ αποχρώσεις».

* Διάρκεια εκθεσης έως 28 Ιουνίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Την Παρασκευή και το Σάββατο το 22ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα είναι και φέτος εδώ, πιστό στο ραντεβού του για να αφήσει το δικό του αλληλέγγυο αποτύπωμα στην πόλη. Φέτος για δύο μέρες, την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Ιουνίου, έρχεται στο πάρκο Ξαρχάκου απέναντι από το Λευκό Πύργο, με πολλές όμορφες εκδηλώσεις για ένα μαζικό, πολύχρωμο και δυναμικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ.

*28-29 Ιουνίου 2019, πάρκο Ξαρχάκου

Την Παρασκευή και το Σάββατο το Urban Festival

Το Urban Festival έρχεται για ένα διήμερο στη Θεσσαλονίκη και για μια συναυλιακή «φωτιά» στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών! Το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα υποδεχτεί τον Γιάννη Αγγελάκα. Συνταξιδιώτης του, ο Βέβηλος. Η δεύτερη μέρα του Urban Festival στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών υποδέχεται τον Τζαμάλ και τον Μικρό Κλέφτη. Μικρός Κλέφτης είναι ίσως ένας από τους πιο ενδιαφέροντες και ανεξάρτητους δημιουργούς της ελληνικής ραπ σκηνής. Μιλάει για όλους και για όλα χωρίς υπεκφυγές και οι ρίμες του τσακίζουν κόκκαλα.

*Την Παρασκευή και το Σάββατο 28, 29/6 στις 20.00 στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τιμή εισιτηρίου (για την κάθε μέρα): 10€ (πρώτη φάση προπώλησης), 12€ (δεύτερη φάση προπώλησης), 13,20€ (Online hunteragency.gr και Viva.gr)

SPECIAL EVENTS

Από Δευτέρα έως Παρασκευή το 4th MOYSA SUMMER SCHOOL στο Μέγαρο Μουσικής

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί για τέταρτη συνεχή χρονιά το MOYSA Summer School, το Θερινό Σχολείο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA). Πρόκειται για μια σειρά από εργαστήρια, διαλέξεις και προβολές που αναδεικνύουν την πολυμορφική λειτουργία της μουσικής. Προσκεκλημένοι του MOYSA Summer School είναι καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου της μουσικής και ανερχόμενοι επαγγελματίες.

*Δευ|Τρι|Τετ|Πεμ|Παρ 24 Ιουνίου 2019 έως 28 Ιουνίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, Δείτε εδώ το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ START: BAZAAR OF IDEAS – EXPLORE SOCIOCULTURE στο Μέγαρο Μουσικής

Το START – Create Cultural Change είναι ένα πρόγραμμα μετεκπαίδευσης και υποτροφιών για ανερχόμενους πολιτιστικούς διαχειριστές στην Ελλάδα, το οποίο υποστηρίζει νέους δημιουργούς να προωθήσουν τις πολιτιστικές τους πρωτοβουλίες, οι οποίες ενισχύουν την κοινωνική συνοχή στο τοπικό τους περιβάλλον. Στόχος του προγράμματος START είναι η δημιουργία νέων προοπτικών για νεοεισερχόμενους στο επάγγελμα με την προώθηση της ανταλλαγής και της ανάπτυξης στον τομέα της κοινωνικοπολιτισμικότητας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη.

*Την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, 25ης Μαρτίου και Παραλία, αίθουσα Μ2, περισσότερες πληροφορίες στον ιστότοπο www.startgreece.net

Την Παρασκευή ρυθμικό Opening στην Πλατεία Θεάτρου με τους Stereo MC’s

Το μεγάλο Opening Party της Πλατείας Θεάτρου είναι εδώ! Εκεί που η πόλη γίνεται για φέτος νησί, στο χώρο του παλιού La Place Mignone, την Παρασκευή 28 Ιουνίου δεν θα λείψει κανείς από το πιο καλοκαιρινό πάρτι της Θεσσαλονίκης! Με τους Stereo MC’s, το πιο θρυλικό γκρουπ της βρετανικής ηλεκτρονικής σκηνής, που θα μας μυήσει στα ρυθμικά vibes του! Μαζί τους οι Le Croque & Maria S. Δες περισσότερα για τον νέο χώρο εδώ: Και ξαφνικά η πόλη έγινε νησί!

*Παρασκευή 28 Ιουνίου, Εθνικής Αμύνης 4, τηλ. για κρατήσεις: 2310 231 422

Η μεγαλύτερη διοργάνωση νανοτεχνολογίας στην Ευρώπη έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Η μεγαλύτερη διοργάνωση νανοτεχνολογίας στην Ευρώπη έρχεται για ακόμα μία χρονιά στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2019 στο ξενοδοχείο Porto Palace. Στη φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά θεματική Ημερίδα με τίτλο “Η συμβολή των γυναικών στη Νανοτεχνολογία και τις Νανοεπιστήμες”, η οποία στοχεύει να αναδείξει την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των γυναικών στην εξέλιξη των κλάδων της Νανοεπιστήμης και της Τεχνολογίας.

*29 Ιουνίου – 6 Ιουλίου 2019, ξενοδοχείο Porto Palace, Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου.

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα