Agenda

H καλύτερη ατζέντα για το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη (20-22/9)

Πολλές και ωραίες πολιτιστικές προτάσεις γι' αυτό το τριήμερο.

Parallaxi
h-καλύτερη-ατζέντα-για-το-σαββατοκύρια-201745
Parallaxi

Oι πρώτες βροχές έπεσαν και το φθινόπωρο έκανε πια για τα καλά αισθητή την παρουσία του. Μην πτοείσαι, όμως, και μην σκεφτείς στιγμή να μείνεις μέσα, γιατί έρχονται ωραία πράγματα να ζήσεις αυτό το τριήμερο. Από δυνατές συναυλίες, μουσικές παραστάσεις, θέατρο μέχρι φεστιβάλ για όλη την οικογένεια, ποδηλατοδρομίες, περιπατητικές διαδρομές και άλλα, αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο έχεις πολλές επιλογές. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στην πλούσια ατζέντα που ετοίμασε η parallaxi για εσένα:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το Σάββατο εγκαίνια πιάνου Fazioli από την Κρατική Ορχήστρα

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Λιστ και Σούμπερτ. Στο πιάνο ο Πρόεδρος του ΕΤΟΣ/ΚΟΘ, καθηγητής πιάνου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και διακεκριμένος πιανίστας Ούβε Μάτσκε πλαισιωμένος από τέσσερις κορυφαίους μουσικούς των εγχόρδων της ΚΟΘ, τον Αντώνη Σουσάμογλου στο βιολί, τον Ντέιβιντ-Αλεξάντερ Μπόγκοραντ στη βιόλα, τον Ντμίτρι Γκουντίμοβ στο βιολοντσέλο και τον Χαράλαμπο Χειμαριό στο κοντραμπάσο.

*Το Σάββατο και την Κυριακή 21,22/9 στις 19.00 και στις 12.00 αντίστοιχα στην αίθουσα της ΚΟΘ “Σόλων Μιχαηλίδης”, ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 10€

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το Σάββατο W. SHAKESPEARE: ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΗΡ  (σε μαγνητοσκόπηση) στο Μέγαρο Μουσικής

Στη δύση του βίου τους, δύο πατέρες –ένας βασιλιάς και ένας αυλικός του– απορρίπτουν τα παιδιά τους, παρότι εκείνα τους αγαπάνε πραγματικά. Ανίκανοι να δουν την πραγματικότητα, ανοίγουν τους ασκούς της προδοσίας και των ανηλεών φιλοδοξιών. Οικογένειες σε μια λυσσώδη διαμάχη για την εξουσία, με πικρό τέλος. Το NT Live παρουσιάζει μια σύγχρονη εκδοχή του Βασιλιά Ληρ, όπου συνυπάρχουν η βία και η τρυφερότητα, η συγκίνηση και η φρίκη.

Σκηνοθεσία Jonathan Munby

*Το Σάββατο 21/9 στις 20:00 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 12€, 10€ (μειωμένο) Προαγορά εισιτηρίων για 2 προβολές*: 18€, 15€ (μειωμένο)

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το Σάββατο και την Κυριακή STOMP στο Μέγαρο Μουσικής

Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπύρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα και παλιοσίδερα, ακόμα και νεροχύτες ή κομμάτια παλιών αυτοκινήτων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, γίνονται αυτοσχέδια όργανα μουσικής στα χέρια των performers, οι οποίοι σκηνοθετούν μια άκρως εντυπωσιακή παράσταση, ένα πολυ-θέαμα ήχου, κίνησης, σκηνικών, φωτισμού κλπ, που μαγεύει το κοινό!

*Το Σάββατο και την Κυριακή 21,22/9 στις 17.00 και στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΑΙΘΟΥΣΑ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μ1, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 50€, 40€, 30€, 20€

ΘΕΑΤΡΟ

Από Παρασκευή έως Κυριακή η παράσταση Επταπύργιο ένας αιώνας σε μια μέρα από το Κρατικό Θέατρο

Επταπύργιο. Μια θεατροποιημένη αφήγηση ενός τόπου με δυνατές μνήμες που ανασαίνει πολλούς αιώνες, αποτελώντας κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Από τις ανάσες του βγαίνουν στεναγμοί, μουσικές, πόνοι και χαρές, παράξενα και τρυφερά. Μέσα από ανθρώπινες ιστορίες. Ηθοποιοί και μουσικοί του ΚΘΒΕ θα μας ταξιδέψουν σε ένα κομμάτι της ιστορίας του, από το 1899 έως το 1989. Ένα ταξίδι απ’ το σκοτάδι στο φως. Γιατί όσο ψηλά κι αν είναι τα τείχη, ο ουρανός μένει πάντα ανοιχτός…

*Πέμπτη 19 έως Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Την Παρασκευή και το Σάββατο η παράσταση “Εξορκισμός” στο Θέατρο Αυλαία

Διαταραχή προσωπικότητας; Θεϊκή παρέμβαση; Διανοητική ασθένεια; Ψυχική διαταραχή; Δαιμονική κατοχή; Ψυχοπαθολογία; Σχιζοφρένεια; Κανείς ποτέ δεν θα μάθει… Αν πιστεύεις, θα τρομάξεις Αν δεν πιστεύεις θα αναρωτηθείς.

Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου   Παίζουν: ‘Ολγα Καλαμάρα, Δημήτρης Βασιλειάδης, Βαρβάρα Δουμανίδου, Τζώρτζια Βογιατζόγλου, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Παναγιώτης Καβαλιεράκης

*Παρασκευή 20, και Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 00.00 στο Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή) τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 230013, Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ

Από Παρασκευή έως Κυριακή η παράσταση «Η Ευθαλία του Γαλατά» του Θωμά Κοροβίνη

Η Ευθαλία είναι το κορίτσι από την Κερασούντα, το ορφανό του πολέμου που κατάφερε να επιβιώσει, η προσφυγιά, η γενοκτονία και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, η γυναίκα που υπηρέτησε, αλλά και συγκλονίστηκε από τον έρωτα. Η ζωή της καθρεφτίζει σπιθαμή προς σπιθαμή την ταραγμένη εποχή του Ελληνισμού, της Μαύρης Θάλασσας και της Κωνσταντινούπολης. Η συζήτηση μαζί της προκάλεσε μια ανέλπιστη προσωπική εξομολόγηση, με βάση την οποία ο Θωμάς Κοροβίνης έχτισε τον συνταρακτικό μονόλογο – νουβέλα “Φαχισέ Τσίκα”. Η Ευθαλία της Πόλης, ξεδιπλώνει το νήμα της ταραγμένης μνήμης της και οδηγεί με συναισθηματική ένταση τον θεατή, μέσα στα δαιδαλώδη σοκάκια του Γαλατά, όπου όλες οι φυλές σμίγουν, δημιουργώντας ένα κράμα από γεύσεις, χρώματα, αρώματα, μουσικές και τραγούδια.

Με τη Νικολέττα Βλαβιανού, σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ

*20-22 Σεπτεμβρίου 2019 στο Θέατρο Αυλαία, Πλατεία ΧΑΝΘ (πλευρά Τσιμισκή), Τηλ. 2310 230013, www.avlaiatheater.gr

Από Παρασκευή έως Κυριακή η παράσταση «Αισχύλου Ορέστ3ια: μια διαδρομή» στο Θέατρο Τ

Μπορεί ένας θεατής να διασκεδάσει, παρακολουθώντας τη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος; Με απόλυτο σεβασμό στο κείμενο (μετάφραση: Γιώργος Φράγκογλου), ο Στάθης Μαυρόπουλος και η ομάδα του απαντούν «ΝΑΙ», ταξιδεύοντας το κοινό στην αρχαία Αθήνα και το ίδιο το δράμα, μέσα από μια απενοχοποιημένη και διασκεδαστική διαδρομή σε 500 επιλεγμένους στίχους του Αγαμέμνονα, των Χοηφόρων και των Ευμενίδων. Μια παραγωγή του Alte Fablon.

*20-22 Σεπτεμβρίου 2019, Ώρα: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:30

Από Παρασκευή έως Κυριακή η παράσταση «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στο Βασιλικό Θέατρο

Η καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ, σε νέα μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, θα κλείσει τον κύκλο περιοδείας της στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο. Η τραγωδία γράφτηκε στην αυλή του βασιλιά της Μακεδονίας Αρχέλαου, στα χρόνια 408-406 π.Χ., λίγο πριν από τον θάνατο του Ευριπίδη. Αποτελεί μία από τις πέντε τραγωδίες του με θέμα από τον Τρωικό κύκλο, και μαζί με τις Βάκχες είναι τα δύο τελευταία δράματά του. Εστιάζει στην απόφαση του Αγαμέμνονα, αρχιστράτηγου των Αχαιών, να θυσιάσει την κόρη του την Ιφιγένεια, ώστε να μπορέσει να σαλπάρει για την Τροία ο ελληνικός στόλος, που έχει ακινητοποιηθεί λόγω άπνοιας στην Αυλίδα.

*20-22 Σεπτεμβρίου 2019, Βασιλικό Θέατρο, Ώρα: 21.00

Από Παρασκευή έως Κυριακή «Το Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα στο Θέατρο Αμαλία

«Το Χελιδόνι» (La Golondrina) του Γκιλιέμ Κλούα, έρχεται στο Θέατρο Αμαλία. Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες Καταλανούς συγγραφείς, ο Γκιλιέμ Κλούα γράφει με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση της 12ης Ιουνίου 2016 στο gay bar του Ορλάντο, ένα υπέροχο, βαθιά ανθρώπινο και συγκινητικό έργο, ύμνο στην αγάπη και τη ζωή. Η πραγματική σημασία αυτής της επίθεσης, τα κίνητρα του τρομοκράτη και η σκιά των θυμάτων του προκαλούν αντιπαράθεση ανάμεσα στην Αμέλια και τον Ραμόν, που θα τους οδηγήσει στην αποκάλυψη της αλήθειας γύρω από αυτά τα τρομερά γεγονότα. Αυτή η αλήθεια θα τους αναγκάσει να στοχαστούν γύρω από την ταυτότητα τους, την αποδοχή της απώλειας και την ευθραυστότητα της αγάπης, κάνοντας τους να ξεγυμνώνουν τις ψυχές τους και να ενώσουν με έναν τρόπο τις τύχες τους για πάντα (20-22 Σεπτεμβρίου 2019).

Σκηνοθεσία Ελένη Γκασούκα  Πρωταγωνιστούν: Σοφία Σεϊρλή και Βασίλη Μαυρογεωργίου

*20-22 Σεπτεμβρίου 2019 στο Θέατρο Αμαλία

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Tην Παρασκευή αστροπάρτι στο ΝΟΗΣΙΣ!

Το ΝΟΗΣΙΣ σας προσκαλεί στην ετήσια, ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση “Astroparty 2019”, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 16:00. Επισκεφτείτε τους χώρους μας και απολαύστε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, για όλες τις ηλικίες, από το πεδίο των επιστημών και της τεχνολογίας. Γνωρίστε το ΝΟΗΣΙΣ, ως έναν πολυχώρο άτυπης εκπαίδευσης, όπου η επιστήμη συνδυάζεται με τη βιωματική εμπειρία και η γνώση με την ψυχαγωγία. Φέτος, συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κατάκτηση της Σελήνης και στο πλαίσιο της επετείου αυτής οι περισσότερες από τις δράσεις του Astroparty έχουν ανάλογο περιεχόμενο.

*Tην Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, από τις 16:00 στο ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης- Θέρμης, είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή το μέλλον της εκπαίδευσης στο ΝΟΗΣΙΣ! 

Εργαστήρια STEM για μαθητές Νηπιαγωγείου μέχρι και ΣΤ΄ Δημοτικού. Με το STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics – Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) επιχειρείται ο μετασχηματισμός από το επίπεδο της παραδοσιακής δασκαλοκεντρικής διδασκαλίας στη διδασκαλία όπου κυρίαρχο ρόλο στο αναλυτικό πρόγραμμα θα διαδραματίζει η επίλυση προβλήματος και η ανακαλυπτική-διερευνητική μάθηση.

*Την Παρασκευή 20/9, από τις 16.30 μέχρι τις 21.30 στο ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης- Θέρμης για να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα τμήματα STEM όλων των επιπέδων

Το Σάββατο και την Κυριακή το 3rd KIDOT Festival

Η κορυφαία διοργάνωση για το παιδί και τον γονιό, πιστή στο φθινοπωρινό ραντεβού της, έρχεται για τρίτη κατά σειρά χρονιά για ένα διήμερο γεμάτο βιωματική γνώση, πρωτότυπη εξερεύνηση και παιδαγωγικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια. Το 3ο KIDOT Festival, το μεγαλύτερο family festival στην Ελλάδα, θα δώσει το ιδανικό ξεκίνημα για μια σεζόν όλο δημιουργικότητα και φαντασία για τα παιδιά του αύριο και τους γονείς τους. Τι θα συναντήσουμε; Workshops με βιωματικές κι εκπαιδευτικές δράσεις, Market προϊόντων και υπηρεσιών για το παιδί και τον γονιό, KIDOT Gardens όπου τα παιδιά παίζουν ελεύθερα, μια σειρά από ανοιχτά στα παιδιά κινητικά και διαδραστικά Side Events, Food & Drinks Corner, Lounge & Kids area, All Day Events, και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

*21-22 Σεπτεμβρίου 2019, Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, Ώρες: 11:00-21:00, Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή η παιδική παράσταση «Πήτερ Παν» στο Θέατρο Αυλαία

«Όλα τα παιδιά μεγαλώνουν, εκτός από ένα…». Μια σύγχρονη, δυναμική, μαγευτική, φανταστική παραγωγή του διαχρονικού αριστουργήματος του J.M. Barrie, ένα έργο που μιλάει κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη μέριμνα προς τα παιδιά. Αυτή η παράσταση δεν είναι απλώς μια μεγάλη περιπέτεια – είναι η ίδια η ζωή. Έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Θέατρο Αυλαία σε διασκευή-σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη.

*Πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Έως την Παρασκευή η έκθεση «Μνήμες από τα Χρόνια του Χάνσεν»

Ένα μοναδικό φωτογραφικό οδοιπορικό στους τόπους όπου πέρασαν μεγάλο μέρος της ζωής τους άνθρωποι με τη νόσο του Χάνσεν εγκαινιάζεται στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μνήμες από τα χρόνια του Χάνσεν»,  που ταξίδεψε στη Νήσο Σπιναλόγκα, στην Αθήνα και από σήμερα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

* Διάρκεια έκθεσης: έως 20 Σεπτεμβρίου 2019, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14, Λαδάδικα)

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Ξεκινούν οι εγγραφές στο εργαστήρι θεάτρου “Ο κύκλος της Μελπομένης

«Ο Κύκλος της Μελπομένης» ανοίγει πάλι φέτος και υποδέχεται ενήλικες, εφήβους και παιδιά, που ενδιαφέρονται να «παίξουν» θέατρο. Στο τμήμα ενηλίκων του εργαστηρίου μπορούν να εγγραφούν άτομα που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν τη φωνή και το σώμα τους, να ανακαλύψουν άγνωστες πτυχές της δημιουργικότητάς τους, να αρθρώσουν τον δικό τους λόγο και να τον επικοινωνήσουν μέσα από την ανθρωποκεντρική τέχνη του θεάτρου. Στο εφηβικό τμήμα του εργαστηρίου μπορούν να εγγραφούν μαθητές γυμνασίου και λυκείου ηλικίας 13-17 ετών, που ενδιαφέρονται να καλλιεργήσουν τα εκφραστικά τους μέσα. Στο παιδικό τμήμα του εργαστηρίου μπορούν να εγγραφούν μαθητές δημοτικού από 6 έως 12 ετών.

*ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗΣ», Κίμωνος Βόγα 69 & Κριεζώτου, Έναρξη μαθημάτων για τμήμα ενηλίκων, εφήβων, παιδικό τμήμα: 7 Οκτωβρίου 2019, Φόρμα συμμετοχής για τμήμα ενηλίκων: http://bit.ly/2MBQrbl, περισσότερες πληροφορίες: 2310 860 004

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Την Κυριακή η διαδρομή που αναδεικνύει το ρόλο των Μέσων Μεταφοράς στην ανάπτυξη της πόλης

Με οδηγό τον πολιτικό μηχανικό και συγκοινωνιολόγο Θόδωρο Νάτσινα, περιηγούματε σε σημεία και τόπους που συνδέονται με τα μέσα μεταφοράς της Θεσσαλονίκης, γνωρίζοντας καλύτερα το πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίστηκαν, τις καινοτομίες που σηματοδότησε η ανάπτυξη τους αλλά και για αυτά που σήμαινε  για την πόλη η παρακμή τους, πιάνοντας το νήμα της αφήγησης από τον 19ο αιώνα.

*Την Κυριακή 22/9, συνάντηση: είσοδος Μουσείου Κινηματογράφου (λιμάνι), ώρα: 11 πμ., συμμετοχή: 10 ευρώ, πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Tην Παρασκευή το Y Festival στο Θέατρο Κήπου

Συναυλία Νεανικών Μουσικών Σχημάτων για την ενίσχυση των προγραμμάτων κοινωνικής προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ.Πρόκειται για μια νεανική συναυλία για καλό σκοπό! Από τη μια μεριά έχει ως στόχο να συγκεντρώσει επί σκηνής αγαπημένες νεανικές μπάντες της πόλης και από την άλλη τα έσοδά της να ενισχύσουν τα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς της Χ.Α.Ν.Θ.

*Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, Ώρα Έναρξης: 21.00, Θέατρο Κήπου, Τιμή εισιτηρίου: 10€, περισσότερα ΕΔΩ

Μέχρι την Κυριακή το Reworks 2019

Ο μεγάλος φεστιβαλικός θεσμός της σύγχρονης και πρωτοποριακής μουσικής της Ελλάδας επιστρέφει για την 15η επετειακή του έκδοση από τις 19 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2019. Για τους απανταχού φίλους της σύγχρονης μουσικής και σκέψης, το ραντεβού στο reworks δίνεται σταθερά κάθε Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη κάθε χρόνο από το 2005. Καλλιτέχνες που δημιουργούν στο σήμερα θέτοντας οι ίδιοι τις βάσεις για τα ρεύματα του αύριο, προσωπικότητες της τεχνολογίας, των τεχνών, του ακτιβισμού και όχι μόνο, θα δώσουν και φέτος το παρών σε ένα πρόγραμμα, που μαζί με το Reworks Agora, εκτείνεται σε πέντε ημέρες.

*19-22 Σεπτεμβρίου 2019, Θεσσαλονίκη, Πληροφορίες: reworks.gr

Την Κυριακή το 8th THESSALONIKI YOGA FESTIVAL στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην παράδοση αλλά και τα νεότερα συστήματα της Γιόγκα, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε σεμινάρια, ομιλίες, διαλογισμούς, Μaster classes, Yoga classes, Ινδικό χορό, έκθεση προϊόντων και αγορά προϊόντων. Το ημερήσιο “Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης” είναι μία εκδήλωση που διοργανώνεται από το 2012 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αυτογνωσίας και Ανάπτυξης της φιλοσοφίας της Γιόγκα – Φεστιβάλ Γιόγκα Θεσσαλονίκης.

*Την Κυριακή 22/9 09:00 – 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής, 25ης Μαρτίου και Παραλία, ΦΟΥΑΓΙΕ M2, ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Γενική είσοδος: 5€

SPECIAL EVENTS

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή η 8η Γιορτή Οικολογίας και Χειροτεχνίας στο Πάρκο Νέας Ελβετίας

Ἡ τοῦ/τῆς Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Θεσσαλονίκης εἰκὼν

Φέτος η γιορτή είναι αφιερωμένη στη διάσωση των παραδοσιακών σπόρων. Στη γιορτή συμμετέχουν τράπεζες σπόρων από όλη την Ελλάδα (Πελίτι, Αττική Σποροφυλακή, Αιγίλοπας, Πελίτι Κοζάνης, Πελίτι Θεσσαλονίκης, Πελίτι Καστοριάς, Σπορίτες Ροδόπης), όπου μαζί με πάνω από 100 παραγωγούς και μεταποιητές, χειροτέχνες, ΚοινΣΕπ, οικολογικές – περιβαλλοντικές ομάδες, θα δωρίσουν παραδοσιακούς σπόρους στους επισκέπτες της γιορτής.

*20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου στο πάρκο της Ν.Ελβετίας (Χαριλάου)

Το Σάββατο «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Η εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ). Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

*21 Σεπτεμβρίου 2019, Προβλήτα Α’, Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Ώρες: 18:00-22:00, Είσοδος: 5€ το άτομο με ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας, Τ. 2310 281617 & 2310 281632

Το Σάββατο και την Κυριακή το Flea Market & Street Food

Εικόνα από την διοργάνωση του 1ου Flea Market & Street Food SKG του Upnloud

Η ομάδα του Flea Market Thessaloniki επιστρέφει με το μεγαλύτερο Flea Market & Street Food για το 2019. Το Σάββατο 21 & την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, η Θεσσαλονίκη υποδέχεται το Flea Market & Street Food / by Upnloud στον εμβληματικό προαύλιο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, κάτω από το περίφημο Τόξο (είσοδος Αγγελάκη με Τσιμισκή). Σας περιμένει ένα διήμερο με μια τεράστια αγορά με δίσκους, ρούχα, υποδήματα, κατασκευές, ηλεκτρικές συσκευές, έργα τέχνης, παιχνίδια, κοσμήματα, δημιουργίες, αλλά και street food επιλογές από γνωστές επιχειρήσεις της πόλης, μουσική από DJs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς, και μπαρ με ροφήματα, καφέ, αναψυκτικά, μπύρα και δροσερά cocktails.

*21-22 Σεπτεμβρίου 2019, προαύλιος χώρος της ΔΕΘ

To Σάββατο θα ξεχυθούν ποδήλατα στους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Με τη διαδημοτική δράση «Ποδηλατούμε ΔΥΤΙΚΑ» και τη διεξαγωγή  Ποδηλατάδας για μικρούς και μεγάλους, συνεχίζονται το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά, στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019”.

*Το Σάββατο 21/9 στα δυτικά της πόλης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή είτε ηλεκτρονικά, πατώντας στη φόρμα εγγραφήςείτε πριν την έναρξη της ποδηλατοπορείας στην αφετηρία, στην πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου, δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΔΩ

Μέχρι το Σάββατο γιατροί από όλο τον κόσμο στο Πανόραμα για τη θεραπεία του καρκίνου

Στο πλαίσιο του 37ου συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Κλινικής Υπερθερμίας ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, χειρουργός, Διδάκτωρ και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογικής Υπερθερμίας, Λάζαρος Δανιηλίδης θα μιλήσει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου σε ειδική εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» με θέμα «Η Υπερθερμία ως συμπληρωματική μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου». Η εκδήλωση που θα είναι ελεύθερη για το κοινό, έχει ενημερωτικό χαρακτήρα με σκοπό να επικοινωνήσει και να κάνει γνωστά τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα του διεθνούς συνεδρίου σε όλους τους πολίτες.

*Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στις 19.00 στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», είσοδος ελεύθερη, περισσότερα ΕΔΩ

Την Κυριακή το Voltάρω – Voltaro 2019 στη Νέα Παραλία

Ἡ τοῦ/τῆς Voltάρω - Voltaro εἰκὼν

Το Voltaro ξεκίνησε το 2017 και αποτελεί μια πρωτοβουλία της Αντιπεριφέρειας Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται για μια…υψηλών Volt οικολογική περιήγηση στον εντυπωσιακό κόσμο των ηλεκτροκίνητων μέσων μεταφοράς και των μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones). Ένα παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους με πλούσια δώρα!

*Την Κυριακή 22/9 από τις 11 το πρωί στη Νέα Παραλία, στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου, περισσότερα στο fb event

Την Κυριακή ποδήλατο για καλό σκοπό στη Θεσσαλονίκη

Στις 22 Σεπτεμβρίου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης, θα υπάρχουν διαθέσιμα 16 στατικά ποδήλατα (spin bikes), συνδεδεμένα σε γιγαντοοθόνη όπου θα εμφανίζονται τα χιλιόμετρα που θα «διανυθούν» με το καθένα. Το σύνολο των χιλιομέτρων, θα αποτιμηθεί σε παραγόμενη ενέργεια, η οποία θα κοστολογηθεί και το χρηματικό ποσό που θα αντιστοιχεί σε αυτήν, θα διατεθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Γιουτίκα, σε εκπροσώπους του «Χαμόγελου του Παιδιού».

*Την Κυριακή 22/9 από τις 11 το πρωί ως τις οκτώ το βράδυ στην παραλία της Θεσσαλονίκης, περισσότερα ΕΔΩ

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα