Agenda

Η καλύτερη ατζέντα για το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη (26-28/7)

Για να απολαύσεις (όλα) όσα έρχονται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου.

Parallaxi
η-καλύτερη-ατζέντα-για-το-σαββατοκύρι-469949
Parallaxi

Παρά τις δυσάρεστες ειδήσεις του Ιουλίου και τις “παραξενιές” στον καιρό που αυτός έφερε μαζί του, εσύ οφείλεις να αποχαιρετήσεις τον μήνα όπως του αρμόζει. Ειδικά το τελευταίο Σαββατοκύριακό του, σου δίνεται η ευκαιρία να το ζήσεις μέσα από εξαιρετικές προτάσεις που σου έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω. Σούπερ συναυλίες και δυνατά πάρτι ή live, ψαγμένες εκθέσεις, καλοκαιρινά αναγνώσματα και φεστιβάλ είναι μερικά από αυτά που σίγουρα θα σου κινήσουν το ενδιαφέρον. Δες τα όλα αναλυτικά:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το Σάββατο Classical Waves of Russian Music  στο λόφο της Σάνης

Μια συναυλία κλασικής μουσικής με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Γιώργο Εμμανουήλ Λαζαρίδη, σε συνεργασία με τον καταξιωμένο βιολοντσελίστα της Κρατικής Ορχήστας Θεσσαλονίκης, Χρήστο Γρίμπα, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στη ρωσική μουσική.

Το Σάββατο 27/7 στις 21:30 στο λόφο της Σάνης

Την Κυριακή συναυλία με την Αρετή Κετιμέ στη Νέα Ευκαρπία

Ἡ τοῦ/τῆς Αρετή Κετιμέ / Areti Ketime εἰκὼν

Μια υπέροχη συναυλία αναμένεται να δώσει η Αρετή Κετιμέ με τη χορωδία της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Νέα Ευκαρπία. Μαζί της οι: Sakis Vasilios Xenoudis, Giannis Poulios Giannis Karakalpakidis, Foibos Apostolidis.

*Tην Κυριακή 28/7 στις 21.30 στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Νέα Ευκαρπία

LIVE/ ΠΑΡΤΙ

Την Παρασκευή Live Summer Melodies In Guadeloupe στο Ανφάν Γκατέ

Ἡ τοῦ/τῆς ΑνφανΓκατέ in Guadeloupe εἰκὼν

Ο Jason Wastor & ο Mickey Migliore έφτασαν στη πόλη μας από την Αμερική για τρία και μόνο live σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική ! Την τελευτσία Παρασκευή του Ιουλίου 26 του μηνός θα παίξουν για εσάς στην αυλή της Γουαδελούπης! Οικοδεσπότης τους ο δικός μας Δημήτρης Αγγελάκης !

*Την Παρασκευή 26/7 στις 20.30 στο Ανφάν Γκατέ in Guadeloupe, Αγίου Δημητρίου 159Α (Εντός Τελλογλείου Μουσείου), 2310 247 307

Το Σάββατο Summer Closing στο Cafe Colombia

Ἡ τοῦ/τῆς Cafe Colombia εἰκὼν

To Σάββατο το περιμένουμε τη βοήθειά σας να αδειάσουμε την κάβα του Colombia για να κλείσουμε και να σας ευχηθούμε “ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ”.
*Το Σάββατο 27/7 από τις 21.00 στο Cafe Colombia, Κυριάκου Μανωλάκη 5

ΘΕΑΤΡΟ

Την Παρασκευή «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» από το ΚΘΒΕ

Ἡ τοῦ/τῆς Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εἰκὼν

Μια εξωφρενική κωμωδία, το έργο – ορόσημο του σουρεαλισμού «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ, αποτελεί τη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ. Ο Βικτόρ, ένα εννιάχρονο αγόρι με πληθωρική ευαισθησία και ασυμβίβαστη προσωπικότητα, αποκαλύπτει μέσα σε μια νύχτα όλη τη βρωμιά και το ψέμα της συμβατικής ζωής που κυριαρχεί στο σπίτι του. Το έργο θίγει τις αθλιότητες της αστικής οικογένειας, όπως η μοιχεία και η αιμομιξία, χρησιμοποιώντας έναν αθυρόστομο και σοκαριστικό λόγο, παράλληλα με μια σουρεαλιστική ποίηση. Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη, με τον Βασίλη Ντάρμα να ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αναστασάκης      Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Ντάρμας (Βικτόρ), Σοφία Καλεμκερίδου (Λιλή), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Κάρολος), Μαρία Μπαγανά (Αιμιλία)

* Παρασκευή στις 21.00, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Τηλ. 2315 200200

Την Παρασκευή ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ του ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ

Η εναλλακτική Ορχήστρα Φιλαρμονικής του Δήμου Σητείας και η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας παρουσιάζουν τη μουσική – θεατρική παράσταση Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου. Με σεβασμό στην ανεκτίμητη πνευματική παρακαταθήκη και αμέριστη περηφάνια για την Σητεία και τον πολιτισμό της, παρουσιάζουμε το ποιητικό έργο Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου.
Σκηνοθεσία: Αθανάσιος Ζαγκότης
*Την Παρασκευή 26/7 στις 21.30 στο Θέατρο Κήπου, εισιτήρια από 5 ευρώ στο viva.gr

To Σάββατο και την Κυριακή η παράσταση ΒΕΡΒΕΡΙΤΣΑ σε Μουδανιά και Κασσάνδρα

ΒΕΡΒΕΡΙΤΣΑ

“Μία βερβερίτσα γίνεται η αιτία για μία σειρά αστείων και τρομοκρατικών γεγονότων που συμβαίνουν στον Μενέλαο Φονιά (Νίκο Μουτσινά) και τη γυναίκα του Άννα- Μαρίζα Φονιά (Μαρία Σολωμού). Το ζευγάρι, αποφασίζει να πάει στα γενέθλια της αδελφής του Μενέλαου και χάνεται σε ένα δάσος. Στην προσπάθεια να βρουν τον δρόμο της επιστροφής, χτυπάνε με το αυτοκίνητό τους τη Βερβερίτσα στη μέση του πουθενά και το μόνο που βρίσκεται κοντά τους είναι το σπίτι της Αινχόνχεν, που ζει με τις αδελφές της: την Αινχόνχεν η οποία είναι μουγκή και την Αινχόνχεν (Στέλλα Ρουσάκη) η οποία είναι τυφλή. Θα καταφέρουν να βγουν από το σπίτι ζωντανοί;”

Κείμενο-Σκηνοθεσία : Νίκος Μουτσινάς

Πρωταγωνιστούν: Νίκος Μουτσινάς, Μαρία Σολωμού, Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη

*Το Σάββατο 27/7 στις 21.00 στο Αμφιθέατρο Νέων Μουδανιών – Μουδανιά και την Κυριακή 28/7 στις 21:00 στο Αμφιθέατρο Σίβηρης – Κασσάνδρα, εισιτήρια από 17 ευρώ στο viva.gr

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από Παρασκευή έως Κυριακή “Η κόκκινη Τζόαν” Τζούντι Ντεντς στο Θερινό Ελληνίς 2

Ἡ τοῦ/τῆς Ελληνίς Θερινός Κινηματογράφος εἰκὼν

Την γνωρίζουμε από τον ρόλο της αρχηγού Μ που έδινε εντολές στον πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Τώρα η Τζούντι Ντεντς αντιμετωπίζει η ίδια την κατηγορία της Βρετανίδας κατασκόπου που έδωσε το κλειδί της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς. Καλείται, λοιπόν, να αποκαλύψει στην αστυνομία την εξαιρετικά περιπετειώδη ζωή της και να απολογηθεί για τον έρωτά της με έναν Σοβιετικό κατάσκοπο. Η αφήγηση μιας ολόκληρης ζωής, τόσο πολυτάραχης, που καθηλώνει τον θεατή.

Σκηνοθεσία: Σερ Τρέβορ Ναν    Πρωταγωνιστούν: Τζούντι Ντεντς, Σόφι Κούκσον

*Από Παρασκευή έως Κυριακή 26-28/7 στις 21.00 στο Θερινό Ελληνίς 2, Λεωφ. Στρατού (Στη βεράντα του Βελλίδειου)

Την Κυριακή Summer Late Nights: The Usual Suspects στο Θερινό Απόλλων

Ἡ τοῦ/τῆς Θερινό Απόλλων - Apollon Open Air Cinema εἰκὼν

Μετά από μια έκρηξη πάνω σε ένα πλοίο, η αστυνομία ανακαλύπτει 27 πτώματα και ναρκωτικά αξίας 91 εκατομμυρίων δολαρίων. Μοναδικοί επιζώντες της έκρηξης είναι ένας τρομοκράτης κι ο Βέρμπαλ, ένας μικροαπατεώνας με μερική αναπηρία, ο οποίος συλλαμβάνεται κι ανακρίνεται. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του, θα ομολογήσει πώς ακριβώς μπλέχτηκε στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Από τον Μπράιαν Σίνγκερ           Με τους: Κέβιν Σπέισι, Στίβεν Μπάλντουιν, Γκάμπριελ Μπερν, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Κέβιν Πόλακ, Τσαζ Παλμιντέρι

*Την Κυριακή 28/7 στις 23.00 στο Θερινό Απόλλων, Σαρανταπόρου 4, Τιμές εισιτηρίων: 5€

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

Από Παρασκευή έως Κυριακή η προβολή ‘Ταξίδι στο Διάστημα 3D στο NOΗΣΙΣ

Η νέα ταινία «Ταξίδι στο Διάστημα» (3D) που προβάλλεται στο Κοσμοθέατρο, παρουσιάζει τα μεγάλα επιτεύγματα των διαστημικών λεωφορείων και των τολμηρών πρωτοπόρων που συμμετείχαν σε αυτά. Περιλαμβάνει εντυπωσιακές σκηνές της Γης και εργασιών που πραγματοποιούνται στο διάστημα, όπως η επισκευή του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble και η συναρμολόγηση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

*Παρασκευή 26/7 στη 13.35 και το Σάββατο 27/7 και την Κυριακή 28/7 στις 20.50 στο Kοσμοθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ , 6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης, περισσότερα ΕΔΩ

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή η έκθεση Αρχαία Κινέζικη Επιστήμη και Τεχνολογία στο ΝΟΗΣΙΣ

Σε μεταφέρουμε στον κόσμο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Αρχαίας Κίνας. Στην έκθεση περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο αξιοθαύμαστα τεχνολογικά επιτεύγματα του κινεζικού πολιτισμού, ενός από τους αρχαιότερους στον κόσμο, που αφορούν σε διάφορα γνωστικά πεδία, όπως μαθηματικά, φυσική, χημεία, βιολογία, ιατρική, μηχανολογία, αστρονομία κ.ά.

*Παρασκευή 26/7 στις 14.00, το Σάββατο 27/7 και την Κυριακή 28/7 στις 20.30 στο Loft του ΝΟΗΣΙΣ, 6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης

Την Παρασκευή “Για φαντάσου… Το καλοκαίρι «την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν”στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης

Ἡ τοῦ/τῆς Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης εἰκὼν

Ας διαβάσουμε τα ποιήματα, ας διαβάσουμε τα παραμύθια, για να βρούμε και να σχεδιάσουμε το δικό μας δρόμο μέσα στο καλοκαίρι. Με την βιβλιοθηκονόμο Χαρά Χαριτίδου. Για παιδιά από 6 ετών. Με προεγγραφή

*Την Παρασκευή 26/7 στις 11.00 στην Παιδική Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης, Κρίσπου 7

Tην Παρασκευή “Για φαντάσου… Ότι ταξιδεύεις στο παρελθόν, στην αρχαία Αθήνα” στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης

Ἡ τοῦ/τῆς Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης εἰκὼν

Σε λένε Ασπασία, τη γάτα σου τη λένε κι εκείνη Ασπασία, κι έχεις μια φίλη κουκουβάγια, τη Γλαύκα. Παίρνετε μέρος στις γιορτές της πόλης, επισκέφτεστε τα μνημεία της πόλης, βλέπετε μια παράσταση στο θέατρο, πάτε στην Εκκλησία του Δήμου. Ξεφύλλισε τα βιβλία, μάζεψε το υλικό σου, κουβέντιασε με τους φίλους σου και πέσε με τα μούτρα στις δραστηριότητες. Για παιδιά 5-8 ετών, Με προεγγραφή.

Παρασκευή 26 Ιουλίου & ώρα 11:30 π.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη Ξηροκρήνης, Γρ. Κολωνιάρη 23, θα χρειαστούν 1 πακέτο άσπρο πηλό, συμμετοχή δωρεάν, Τηλ.2310514780

EKΘΕΣΕΙΣ

Την Παρασκευή ή το Σάββατο γνώρισε τις μεταμορφώσεις ενός όμορφου δρόμου της πόλης

Οι επισκέπτες μέσα από την έκθεση «ταξιδεύουν» πίσω στην ιστορία, όταν η οδός Αγίου Μηνά ήταν η οθωμανική βασική αρτηρία της πόλης Καπάνατζα (τουρκ. Kapanaca), η οποία ένωνε την πλατεία Εμπορίου με τη σημερινή πλατεία Φαναριωτών, μαθαίνουν την ιστορίας της πλατείας Εμπορίου, νότια της οποίας βρισκόταν η Πύλη του Γυαλού, η οποία τον 19ο αιώνα ήταν η μοναδική που ένωνε την εκτός των τειχών συνοικία του λιμανιού (τα Λαδάδικα) με το εσωτερικό της πόλης.

*Διάρκεια έκθεσης: έως το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019. Παρασκευή 09.00-20.00, Σάββατο 09.30-16.00) Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Την Παρασκευή “Unlocking Bensousan Han Summer Version”

Η Ξενάγηση στο Bensousan Han, μάς μεταφέρει σε άλλη εποχή, σε μια Θεσσαλονίκη με ταξιδιώτες, εμπόρους κι επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο! Με αρώματα διακοσίων ετών, αρχιτεκτονικά στοιχεία μοναδικά και την επιμέλεια του Μη Με Λησμόνει Mi Me Lismonei το εμβληματικό κτίριο της πόλης, με την ευκαιρία της απουσίας άλλων εκδηλώσεων για το καλακαίρι, δέχεται ανοιχτά περιηγήσεις, με μια πλήρη ξενάγηση σε όλα τα επίπεδα του μνημείου, που ξεκλειδώνει όλα τα μυστικά του.

*Την Παρασκευή 26/7 από τις 11.00 στο Bensousan Han, Εδέσσης 6, παρακαλώ επικοινωνήστε εγκαίρως για κράτηση: 6984244577, 6937202573, Ιούλιος καί Αύγουστος 2019, ώρες ξενάγησης: 11:00-22:00

ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Το δεξί χέρι | Μανώλης Ανδριωτάκης | Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ο Πέτρος Χρήστου είναι ένα κατ’ ομολογία μέτριο άτομο που ονειρεύεται να αλλάξει τον κόσμο. Η επιπόλαιη συνήθειά του να αναζητά ερωτικές εμπειρίες στο διαδίκτυο τον φέρνει αντιμέτωπο μ’ έναν μυστηριώδη τύπο, τον Τζον Μάνος. Πώς θα διαχειριστεί τον διώκτη, τα προσωπικά αδιέξοδα και την ανεπάρκειά του ο Χρήστου, όταν καλείται ξαφνικά να γίνει το δεξί χέρι της Σωτηρίας, της πρώτης ελληνίδας πρωθυπουργού; Ένα συναρπαστικό σύγχρονο πολιτικό θρίλερ.

Χρόνος και κόσμος μεθόριος | Ιωάννης Π. Παπαδόπουλος | Εκδόσεις Αφοί Κυριακίδη

Ο Ι. Παπαδόπουλος επιχειρεί ένα είδος «χρονικού των χρονικών για το χρόνο». Αναζητά στην παράδοση του ανθρώπινου προβληματισμού τις καθοριστικές εκείνες στιγμές που ανοίχτηκαν τομές στη διερεύνηση της διάστασης του χρόνου. Από τη συμβολή των αρχαίων Ελλήνων μέχρι τις ρηξικέλευθες νεωτερικές αντιλήψεις, το έργο του περιδιαβαίνει στα εγχειρήματα αποκρυπτογράφησης του χρόνου από το ανθρώπινο μυαλό.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Συνεχίζεται (και) το Sani Festival

To Sani Festival σήκωσε αυλαία από τις 6 Ιουλίου, με αποκλειστικές μετακλήσεις από τη διεθνή μουσική σκηνή και σημαντικές νέες, αλλά και καταξιωμένες από την ελληνική μουσική σκηνή. Κάτω από τον έναστρο ουρανό, στο Λόφο της Σάνης, εδώ και 27 και πλέον χρόνια, το φεστιβάλ δημιουργεί αναμνήσεις με συναυλίες διεθνούς επιπέδου. Classical Waves, Jazz on the Hill, International Sounds και Greek Variations είναι οι ενότητες του φεστιβάλ που υπογράφουν και φέτος το μουσικό καλοκαίρι του 2019.

*Διάρκεια έως 17/8 στο Λόφο της Σάνης, περισσότερα ΕΔΩ

SPECIAL EVENTS

Γιορτή με κρασί και εδέσματα στον δροσερό Χορτιάτη!

Εκλεκτά εδέσματα, άφθονο κρασί και παραδοσιακή μουσική προσφέρονται στο φετινό «Κουρμπάνι» που διοργανώνει στο Χορτιάτη ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη στις 25 και 26 Ιουλίου στο πλαίσιο των διήμερων πανηγυρικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής της Μεγαλομάρτυρος. Την Παρασκευή 26 Ιουλίου θα συνεχιστεί ο Εορτασμός με τον Όρθρο της εορτής της Αγίας Παρασκευής, το Ιερατικόν Συλλείτουργον και τον Εσπερινό. Το βράδυ της ίδιας μέρας θα αναβιώσει το Παραδοσιακό «Κουρμπάνι», με μουσική ορχήστρα και χορωδίες και παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα.

*Διάρκεια έως την Παρασκευή 26/7 στον Χορτιάτη, δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ

Το Σάββατο Summer Swing – Dance & Music στο Λευκό Πύργο
Ἡ τοῦ/τῆς Swing Thessaloniki - Dance & Music εἰκὼν
Καλοκαιράκι, θάλασσα, παραλία κ’ χορός με Swing – Jazz – Blues – Rock & Roll είναι ο αχτύπητος συνδυασμός και βόλτα έξοδος, χαλάρωση ανάπαυλα στην πόλη που είναι ο ωραιότερος προορισμός.
*Το Σάββατο 27/7 στο Λευκό Πύργο

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα