Agenda

MUST SKG: Εδώ όσα οφείλεις να κάνεις το Σάββατο σου στη Θεσσαλονίκη!

Σούπερ Σάββατο στην πόλη.

Parallaxi
must-skg-εδώ-όσα-οφείλεις-να-κάνεις-το-σάββατ-405605
Parallaxi
Εικόνα: Δημήτρης Κανονίδης

Σούπερ Σάββατο ξημέρωσε στη Θεσσαλονίκη και εδώ θα βρεις τα καλύτερα που μπορείς να κάνεις απολαμβάνοντάς τα σήμερα στην πόλη σου.

Ρετρό αφιέρωμα θα σου χαρίσει υπέροχες μελωδίες και χορό

Ένα μοναδικό ρετρό μουσικοχορευτικό αφιέρωμα αναμνήσεων του παλιού ραδιοφώνου, παρουσιάζουν το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Διεύθυνση πολιτισμού & τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Σταυρούπολης της ΔΗ.Κ.Ε. ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά, την ρετρό χορευτική ομάδα Jitterbugs Skg – The Forties & Fifties Retro Dance Club.

*Το Σάββατο 16/2 στις 21.00 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, είσοδος ελεύθερη

Υπόγειο visits SpaceLab!

Το Υπόγειο έκλεισε αλλά η μουσική συνεχίζεται! Επιστρέφει στο Space Lab με ένα διήμερο συναυλιών στις 14 και 15 Φεβρουαρίου. To Σάββατο λοιπόν θα είναι οι:  The Halay Lamba (album release), The Sailing Tomatoes, Tuflon και Influenza.

*Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στο Space Lab, Doors Open: 21:00 – Show Starts: 22:00, 6 ευρώ η είσοδος / ημέρα, facebook event 

Performance «i ola ή μπανάνα»

Οι καλλιτέχνες, Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, Γιώργος Γεροντίδης και Δημήτρης Αμελαδιώτης σε συνεργασία με το MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πραγματοποιούν την επιτελεστική ξενάγηση «i ola ή μπανάνα» με αφορμή την έκθεση «Αλέξανδρος Ιόλας: Η κληρονομιά». Υπό το φακό του σκηνοθέτη Σάββας Κατιρτζίδης, οι τρεις καλλιτέχνες προβαίνουν σε μία ιδιότυπη περιήγηση του χώρου και του χρόνου γύρω από τα έργα της συλλογής του Αλέξανδρου Ιόλα και κλείνουν το μάτι σε πτυχές του βίου και της προσωπικότητας του ίδιου του μαικήνα της τέχνης. Το ψηφιακό μέρος της δράσης προβάλλεται στο αμφιθέατρο του MOMus – Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, ενώ ακολουθεί και μία live δράση αντί επιλόγου στους χώρους της έκθεσης.

*Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, 13.00, MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης , Εγνατία 154 (ΔΕΘ– HELEXPO),Τιμή εισόδου για το Μουσείο: 4€ & 2€ το μειωμένο

SNTS, SENKA, Sera J, Åsger & Volkova στον Μύλο

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου η σκοτεινή περσόνα της techno επιστρέφει στην πόλη. O μυστηριώδης μάγιστρος SNTS θα τελετουργήσει στα decks του Mylos Club. To line up θα συμπληρώσουν οι SENKA, Sera J, Åsger και Volkova επενδύοντας μουσικά τη βραδιά.

*Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 23.59 στον Μύλο, facebook event

Eγκαίνια έκθεσης “Μάσκες” από τη συλλογή του Γιώργη Μελίκη στο ΛΕΜΜ-Θ

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, εγκαίνια έκθεσης “Μάσκες” από τη συλλογή του Γιώργη Μελίκη, στο ΛΕΜΜ-Θ. Σε συνεργασία με το Εθνογραφικό Κέντρο και Κέντρο Έρευνας Μάσκας Γιώργη Μελίκη.

*Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, στις 19.30 στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 68, facebook event

2ο Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων

Δύο εξαιρετικά project, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας με την πρωτοτυπία, τις αναπάντεχες συμπράξεις και την ενέργειά τους, παρουσιάζει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2019. Στο πρώτο απ’ αυτά η δυτική μουσική του μπαρόκ συνδυάζεται με την ανατολική πολεμική τέχνη του τάι τσι, ενώ στο δεύτερο συνδυάζονται λόγιες συνθέσεις και τσιγγάνικη-βαλκανική μουσική από κλασικούς και παραδοσιακούς μουσικούς. Οι δύο συναυλίες σχεδιάστηκαν ειδικά για το Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων, έναν νέο θεσμό σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Θύμιου Ατζακά που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά.

*Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, Έναρξη: 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής, Μ2 – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, Τιμές εισιτηρίων: 12€, 7€ (μειωμένο), Ενιαίο εισιτήριο για τις δύο συναυλίες: 20€, 10€ (μειωμένο), facebook event

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα