Agenda

Οδηγός επιβίωσης στην 83η ΔΕΘ: Όλα όσα αλλάζουν στην πόλη

Όλες οι αλλαγές που θα βιώσει η πόλη μέχρι την λήξη της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Parallaxi
οδηγός-επιβίωσης-στην-83η-δεθ-όλα-όσα-αλ-356878
Parallaxi

Μέρες ΔΕΘ ξεκινούν το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, που θα αναστατώσουν τους καθημερινούς ρυθμούς της πόλης, όπως κάθε χρόνο εδώ και 82 διοργανώσεις. Αυτές είναι όλες οι αλλαγές που θα βιώσει η πόλη μέχρι την λήξη της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στις 16 Σεπτεμβρίου 2018, εκείνες που πρέπει να γνωρίζετε για να επιβιώσετε στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

83η ΔΕΘ: Η μεγαλύτερη της 20ετίας

Διαχρονικό σύμβολο και σημείο αναφοράς για τη Θεσσαλονίκη, η ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της ξανά, στην 83η της διοργάνωση, με βλέψεις να είναι η μεγαλύτερη της εικοσαετίας, καθώς και η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών, με την παρουσία των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο περίπτερο 13, 52 αμερικανικές εταιρείες κολοσσούς, κυρίως του τεχνολογικού κλάδου, που θα παρουσιάσουν τα σύγχρονα επιτεύγματά τους. Από τις Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, μέχρι τη Cisco και την Coca-Cola, η αμερικανική επιχειρηματική παρουσία θα είναι ιδιαίτερα δυναμική. Πέραν της αμερικανικής παρουσίας, οι διεθνείς συμμετοχές στη φετινή διοργάνωση θα είναι σημαντικές, με το περίπτερο 6 που θα τις υποδεχτεί να είναι πλέον πλήρες. Μετράμε συνολικά 20 επίσημες, άμεσες, κρατικές συμμετοχές, έναντι 17 της προηγούμενης διοργάνωσης, ενώ οι εκθεσιακές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 πέρυσι. Μάλιστα, για πρώτη φορά συμμετέχουν στη ΔΕΘ η Πορτογαλία, το Ουζμπεκιστάν και το Μπαγκλαντές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της Ινδίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη και λειτουργεί και ως προπομπός για την 84η ΔΕΘ, όπου θα είναι τιμώμενη χώρα. Με μεγάλη συμμετοχή έρχεται και η Κίνα, συνεχίζοντας την περσινή επιτυχημένη παρουσία της, όταν είχε εκείνη την ιδιότητα της τιμώμενης χώρας.

Ομιλίες στην 83η ΔΕΘ

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19.00, στο Σ.Κ. “Ι. Βελλίδης”, θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, με προγραμματισμένη ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με είσοδο που θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις. Στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, στη 13.00, συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018, στις 20.00, στην Αίθουσα ΕΛΛΟΠΙΑ του Σ.Κ. “Ι. Βελλίδης”, θα πραγματοποιηθεί ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, το διάστημα 13.00-15.00, στην Αίθουσα ΕΛΛΟΠΙΑ του Σ.Κ. “Ι. Βελλίδης”, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018, το διάστημα 13.00-14.30, στην Αίθουσα “C” του Σ.Κ. “Ν. Γερμανός”, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της Ένωσης Κεντρώων. Την ίδια μέρα, το διάστημα 18.00-21.00, στην Αίθουσα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ του Σ.Κ. “Ι. Βελλίδης”, θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018, το διάστημα 10.00-11.00, στην Αίθουσα “Β” του Σ.Κ. “Ν. Γερμανός”, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του Γιάνη Βαρουφάκη για το “ΜέΡΑ25”. Την ίδια μέρα, το διάστημα 10.00-12.00, στην Αίθουσα “C” του Σ.Κ. “Ν. Γερμανός”, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γεωργίου Καρατζαφέρη με τη Διοίκηση της ΔΕΘ και στη συνέχεια συνέντευξη τύπου. Επίσης την ίδια μέρα, το διάστημα 12.30-14.30, στην Αίθουσα “C” του Σ.Κ. “Ν. Γερμανός”, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, ενώ το διάστημα 14.30-16.00, στην Αίθουσα “Β” του Σ.Κ. “Ν. Γερμανός”, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου από το Ποτάμι.

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, στην Αίθουσα “C” του Σ.Κ. “Ν. Γερμανός”, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων στις 10.00, του “Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος” από 11.00-12.30, και του Πράσινου Κινήματος από 13.00-15.00.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, στο Σ.Κ. “Ι.Βελλίδης”, θα πραγματοποιηθεί στις 20.00 ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος, την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, στη 13.00, στην Αίθουσα ΕΛΛΟΠΙΑ του Σ.Κ. “Ι. Βελλίδης”, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αστυνομικά μέτρα εν όψει ΔΕΘ

Τα συλλαλητήρια που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη ενόψει ΔΕΘ

Για πολλά συλλαλητήρια ετοιμάζεται η Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες, καθώς ενόψει έναρξης της 83ης ΔΕΘ, η ΓΣΕΕ, το ΠΑΜΕ, η ΠΟΕΔΗΝ κι όχι μόνο διοργανώνουν συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας στην πόλη.

Συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ: Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, ημέρα Σάββατο, στις 18.00 το απόγευμα, στο άγαλμα του Βενιζέλου, θα πραγματοποιηθεί αγωνιστικό συλλαλητήριο και πορεία, που διοργανώνονται από την ΓΣΕΕ από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Ακόμη, οι συντασσόμενοι με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων του πρωτογενούς τομέα απηύθυναν ευρύ κάλεσμα για “δυναμική” συμμετοχή όλων των πολιτών, σε όποια κοινωνική τάξη και εάν ανήκουν, στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 18.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, ενόψει της διοργάνωσης της 83ης ΔΕΘ.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ: Ξεχωριστό συλλαλητήριο, με αφορμή τα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ, διοργανώνει το ΠΑΜΕ το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, στις 18.00 στην πλατεία Αριστοτέλους και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης.

Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ: Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί για τα σωματεία που είναι μέλη της ΠΟΕΔΗΝ στη Θεσσαλονίκη και από τις 7 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι για τα υπόλοιπα σωματεία μέλη της στην Κεντρική Μακεδονία. Την ίδια ημέρα, στις 8 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης και θα ακολουθήσει πορεία «σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ», που θα καταλήξει στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων και στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 18.00 το απόγευμα.

Συλλαλητήριο για την Μακεδονία ενόψει άφιξης Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ: Ένα και μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19.00, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Πορεία αναρχικών συλλογικοτήτων: Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00, με αφετηρία την Καμάρα, η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και η Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, και οι δύο μέλη της Αναρχικής Ομοσπονδίας, έχουν εξαγγείλει πορεία με αφορμή την 83η ΔΕΘ.

Οι δρόμοι που θα κλείσουν στην πόλη λόγω ΔΕΘ

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο έναρξης και λειτουργίας της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, των παράλληλων εκδηλώσεων – ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας-πορειών, στο κέντρο της πόλης θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (07-09-2018) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Δευτέρας (10-09-2018) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

  • Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.
  • Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.
  • Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
  • Αγ. Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
  • Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  • Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.
  • Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
  • Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
  • Αγίας Τριάδος, από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι Β.Γεωργίου.
  • Ν. Ζέρβα, καθ΄όλο το μήκος αυτής.
  • Γκύζη, καθ΄όλο το μήκος αυτής.
  • Λύτρα, καθ΄όλο το μήκος αυτής.

β. Από την 06.00΄ ώρα της Παρασκευής (07-09-2018) μέχρι και την 06.00΄ ώρα της Κυριακής (09-09-2018) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

  • Π. Μελά, από Μακένζυ Κιγκ μέχρι Τσιμισκή και
  • Βενιζέλου, από Εγνατία μέχρι Λ.Νίκης

γ. Σάββατο (08-09-2018), από ώρα 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

  • Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.
  • Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
  • Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
  • Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  • Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  • Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
  • Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
  • Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
  • Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

δ. Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ. Αλεξάνδρου.

Παρακαλούνται οι κύριοι οδηγοί να απομακρύνουν τα οχήματά τους από τους παραπάνω αναφερομένους δρόμους.

Από ώρα 14.00΄ του Σαββάτου (08-09-2018) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας, με το σύνολο της δυνάμεώς της και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.

Έκτακτη λειτουργία εκδοτηρίων ΟΑΣΘ κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ

Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ., ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των επισκεπτών της 83ης Δ.Ε.Θ. που θα λειτουργήσει από το Σάββατο 8 έως και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη λειτουργία των κάτωθι εκδοτηρίων του, στις αντίστοιχες ημέρες και ώρες:

• Εκδοτήριο επί της οδού ΑΓΓΕΛΑΚΗ (πλησίον Δ.Ε.Θ.) Σάββατο 15.09.2018 από 10:00 έως 17:40 Κυριακή 16.09.2016 από 10:00 έως 17:40 Από Δευτέρα 10 έως και Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 , το εκδοτήριο επί της οδού Αγγελάκη, θα λειτουργεί εκτάκτως από τις 06:15 μέχρι τις 20:40.

• Εκδοτήριο Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού  Σάββατο 08.09.2018 από 08:30 έως 16:10 Κυριακή 09.09.2018 από 08:30 έως 16:10 Σάββατο 15.09.2018 από 08:30 έως 16:10 Κυριακή 16.09.2018 από 08:30 έως 16:10

• Εκδοτήριο Πλατείας Ελευθερίας Σάββατο 08.09.2018 από 08:00 έως 15:45 Κυριακή 09.09.2018 από 08:00 έως 15:45 Σάββατο 15.09.2018 από 08:00 έως 15:45 Κυριακή 16.09.2018 από 08:00 έως 15:45

• Εκδοτήριο ΚΤΕΛ Μακεδονίας, • Σάββατο 08.09.2018 από 08:00 έως 15:45 • Κυριακή 09.09.2018 από 08:00 έως 15:45 • Σάββατο 15.09.2018 από 08:00 έως 15:45 • Κυριακή 16.09.2018 από 08:00 έως 15:45

• Εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους Σάββατο 08.09.2018 από 09:00 έως 16:40 Κυριακή 09.09.2018 από 09:00 έως 16:40 Σάββατο 15.09.2018 από 09:00 έως 16:40 Κυριακή 16.09.2018 από 09:00 έως 16:40

• Εκδοτήριο Αεροδρομίου Σάββατο 10.09.2016 από 06:10 έως 21:15 Κυριακή 11.09.2016 από 06:10 έως 21:15 Σάββατο 17.09.2016 από 06:10 έως 21:15 Κυριακή 18.09.2016 από 06:10 έως 21:15

Πώς θα λειτουργήσει ο ΟΑΣΘ το πρώτο Σάββατο της ΔΕΘ

Από τον ΟΑΣΘ ανακοινώνεται ότι το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθούν κανονικά όλα τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Ωστόσο όπως έχει ανακοινωθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης λόγω των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της πόλης θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ανάλογα με τις υποδείξεις των αστυνομικών της Τροχαίας θα τροποποιηθεί και η διαδρομή των προγραμματισμένων δρομολογίων.

Υπενθυμίζεται στο επιβατικό κοινό ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης από ώρα 14.00΄ σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

  • Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
  • Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.
  • Βασ. Όλγας , από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.
  • Βασ. Γεωργίου , από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.
  • Λεωφ. Νίκης , καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κουντουριώτη , καθ’ όλο το μήκος της.
  • Κων/νου Καραμανλή , από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  • Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.
  • Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.
  • Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.
  • Αγίας Σοφίας , από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.
  • Π. Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.
  • Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Μετά τη λήξη των συγκεντρώσεων τα δρομολόγια και σύμφωνα με τις υποδείξεις της Τροχαίας τα δρομολόγια θα συνεχιστούν κανονικά.

Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στη διάρκεια της ΔΕΘ

Ανοιχτά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ, ήτοι στις 9 και στις 16 Σεπτεμβρίου. Προτεινόμενο ωράριο εμπορικών καταστημάτων τις δύο Κυριακές της ΔΕΘ είναι 11.00 – 18.00. Επιπλέον, ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τις εμπορικές επιχειρήσεις της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ορίζεται το χρονικό διάστημα από την ημέρα έναρξης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης έως και την ημέρα λήξης της. Στις “HELEXPO SALES” οι εμπορικές επιχειρήσεις μπορούν να διενεργήσουν εκπτώσεις από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018. Περισσότερα ΕΔΩ.

Άκαπνη η 83η ΔΕΘ

Με το μότο «SMOKE FREE ΔΕΘ-Μέλλον χωρίς τσιγάρο», η 83η ΔΕΘ ανακοινώνει την πρωτοβουλία να αποτελέσει την πρώτη ανοιχτή, αστική νησίδα της οποίας οι χώροι θα είναι απαλλαγμένοι από τον καπνό του τσιγάρου. Με επίκεντρο τον ίδιο τον επισκέπτη και με δεδομένο ότι η τεχνολογία στον τομέα του καπνού έχει κάνει άλματα εξέλιξης τα τελευταία χρόνια, η 83η ΔΕΘ αποφάσισε να πάρει θέση στο θέμα του καπνίσματος που μας αφορά όλους. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εφαρμόσει ένα πλαίσιο διαχείρισης του καπνίσματος κατά τη διάρκειά της, σύμφωνα με το οποίο θα απαγορεύεται, βάσει της νομοθεσίας, η χρήση κάθε καπνικού προϊόντος στους εσωτερικούς χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα θα παροτρύνει τους επισκέπτες να μην καπνίζουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αλλά να κατευθύνονται στις ειδικά διαμορφωμένες ζώνες καπνιζόντων. Περισσότερα ΕΔΩ

Parking στην 83η ΔΕΘ

  1. Parking ΔΕΘ Αγγελάκη, είσοδος από οδό Αγγελάκη (επί πληρωμή)
  2. Parking Ιωάννης Βελλίδης, από Δευτέρα 10 – 16 Σεπτεμβρίου 2018, είσοδος από Γ΄ Σεπτεμβρίου (επί πληρωμή)
  3. Το Α.Π.Θ παραχωρεί το parking του, δωρεάν, για τους επισκέπτες της 83ης Δ.Ε.Θ. Η παραχώρηση των χώρων αφορά τη Δευτέρα 10/9 έως και την Παρασκευή 14/9 και ώρες 16:00 έως τις 23:00 και το Σαββατοκύριακο 15-16/9/18 από τις 09:00 έως τις 23:00. Δεν ισχύει το πρώτο Σαββατοκύριακο. Η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται από την Κεντρική Πύλη του ΑΠΘ, απέναντι από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, επί της οδού Εγνατίας.
  4. Υπόγειο Parking Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημαρχιακό Μέγαρο (επί πληρωμή)
  5. Parking ΧΑΝΘ, Πλατεία ΧΑΝΘ (επί πληρωμή)

Το ωράριο και η είσοδος της 83ης ΔΕΘ

ΤΟΠΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ: 8/9/2018 ΛΗΞΗ: 16/9/2018

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9: 10:00-22:00 ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9: 10:00-22:00 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00 ΣΑΒΒΑΤΟ 15/9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 16/9: 10:00-22:00

Εισιτήριο 83ης ΔΕΘ:

Γενική είσοδος: 7,00€ Mέχρι τις 18.00: 5,00 € (μειωμένο εισιτήριο που αφορά επισκέπτες που εκδίδουν το εισιτήριο τους έως τις 18.00, καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής) Οικογενειακό εισιτήριο (4 ατόμων): 20,00€ Εισιτήριο Πολυτέκνων-Τριτέκνων-ΑΜΕΑ: 5,00€ Η έκδοση του εισιτηρίου πραγματοποιείται με την επίδειξη σχετικής ταυτότητας ή κάρτας μέλους Παιδιά κάτω των τεσσάρων ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Ωστόσο, η είσοδός τους επιτρέπεται μόνο με την συνοδεία ενήλικα.

Ο Χάρτης της 83ης ΔΕΘ στη διάθεσή σας

Διαβάστε ακόμα:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα