Agenda

Όσα έρχονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη (7-9/9)

Η Θεσσαλονίκη το ζει σε ρυθμούς Δ.Ε.Θ.

Parallaxi
όσα-έρχονται-αυτό-το-σαββατοκύριακο-σ-356779
Parallaxi

Ουδείς αναμένεται να μείνει ανικανοποίητος από την πόλη αυτό το τριήμερο. Με την έναρξη του μεγαλύτερου εκθεσιακού γεγονότος της χώρας, της Δ.Ε.Θ, η Θεσσαλονίκη  ζει σε πυρετώδεις  ρυθμούς και σας προσκαλεί σε ένα σωρό εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Δείτε τα highlights όσων θα συμβούν το Παρασκευοσαββατοκύριακο εντός αλλά και εκτός Έκθεσης:

Την Παρασκευή τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Δημοκρατία» στο Επταπύργιο

Με αφετηρία τη γιορτή της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου, σύγχρονοι εικαστικοί αποτυπώνουν τις αξίες της στην ομώνυμη έκθεση, που φιλοξενείται στο Επταπύργιο, από τις 27 Ιουλίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2018. Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Δημοκρατία» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19:30, από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μυρσίνη Ζορμπά. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Στρατής.  Η έκθεση πραγματοποιείται υπό τον συντονισμό/παραγωγή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, τη συνεργασία του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τα έργα της έκθεσης στοχεύουν να συγκροτήσουν μια ενιαία και εκτεταμένη εικαστική εγκατάσταση –μεστή σε περιεχόμενο, πολλαπλές αναγνώσεις και ερμηνείες– μια πολυεπίπεδη σύνθεση εικόνων. Οι εικαστικοί της έκθεσης εκκινούν από μια κρίσιμη στιγμή της ελληνικής ιστορίας, την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, που σηματοδοτεί το τέλος μιας σκοτεινής, ανελεύθερης και βίαιης περιόδου (εκείνης της επταετούς δικτατορίας των συνταγματαρχών) και την απαρχή μιας καινούργιας εποχής με την ανάδυση νέων πολιτικών, κοινωνικών και ιστορικών πραγματικοτήτων.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Γιώργος Αλεξανδρίδης, Αννίτα Αργυροηλιοπούλου, Μιχάλης Αρφαράς, Μπάμπης Βενετόπουλος, Ανδρέας Βούσουρας, Μανόλης Γιανναδάκης, Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Λυδία Δαμπασίνα, Γιώργος Διβάρης, Στέφανος Επιτρόπου, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Δημήτρης Ζουρούδης, Βασίλης Ζωγράφος, Αντιγόνη Καββαθά, Βάσω Κατράκη, Χρήστος Κούντουρας, Θοδωρής Λάλος, Θωμάς Λιούτας, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Μιχάλης Μανουσάκης, Πάνος Ματθαίου, Δημήτρης Μεράντζας, Μανώλης Μπαμπούσης, Αλεξία Ξαφοπούλου, Μαρία Παναγιώτου, Νίκος Παπαδημητρίου, Αντώνης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Πάτσιος, Ελένη Παυλοπούλου, Νατάσσα Πουλαντζά, Ξενής Σαχίνης, Ιφιγένεια Σδούκου, Δήμητρα Σιατερλή, Στέργιος Στάμος, Νικόλας Σφήκας, Βίκυ Τσαλαματά, Γιώργος Τσεριώνης, Κώστας Τσώλης, Μάριος Φούρναρης, Κώστας Χριστόπουλος, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Έλλη Χρυσίδου.

*Τα εγκαίνια της έκθεσης Παρασκευή 7/9 στις στις 19:30 στο Επταπύργιο, είσοδος ελεύθερη

Tην Παρασκευή ένα γλέντι με τα όλα του στο Τοπ Χανέ

Ἡ τοῦ/τῆς Βάσω Βασιλειάδου εἰκὼν

Σας καλωσορίζουμε την Παρασκευή το βράδυ, με δυο νέους φίλους και συνεργάτες μουσικούς, τον Σπύρο Παπαδόπουλο στο μπουζούκι και τον Τάσο Εμμανουήλ στην κιθάρα! Με διάθεση για ένα όμορφο, κεφλίδικο και μερακλίδικο μουσικό αντάμωμα, θα μοιραστούμε στιγμές παρέα με φίλους!

*Την Παρασκευή 7/9 στις 22.00 στο Τοπ Χανέ, Ολυμπίου Διαμαντή 2, Κρατήσεις στο FB του Top Ηane και στο 2310528285.

Την Παρασκευή ζήσε μια νύχτα δροσιάς με τον Καραγκιόζη

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Ιωσήφ Αράπογλου προσκαλούν μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την ενότητα που είναι αφιερωμένη στη μαγική, διαχρονική τέχνη του Θέατρου Σκιών με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη, σε ένα κύκλο κλασσικών παραστάσεων που χαρίζουν το γέλιο και ταυτόχρονα διαπαιδαγωγούν, στέλνοντας επίκαιρα μηνύματα σε όλους.

Έτσι, την Παρασκευή είστε όλοι καλεσμένοι στο Πάρκο Φωκά για να παρακολουθήσετε την παράσταση “Οι αρραβώνες του Καραγκιόζη”.

*Tην Παρασκευή 7/9, Πάρκο Φωκά, πάνω από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος – Πολίχνη. Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως τις 12/9 και μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Την Παρασκευή ο μουσικός Christian Ronig έρχεται στη Μονή Λαζαριστών

Gepostet von Moni Lazariston Festival am Freitag, 31. August 2018

Η περίπτωση του Christian Ronig είναι μοναδική. Ο μουσικός από τη Γερμανία, ήρθε σε επαφή με την ελληνική μουσική, όταν ένας ΄Ελληνας φίλος του τον προσκάλεσε ένα βράδυ να παίξει με το συγκρότημά του λαϊκά και ρεμπέτικα σε μαγαζί Ελλήνων μεταναστών. Ο ήχος τους ήταν αποκάλυψη για τον Ronig που συνέλαβε την ιδέα να τα παρουσιάσει μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, ώστε να μπορούν να τα αγαπήσουν και άλλοι σαν κι αυτόν.

Έτσι γεννήθηκε το “Greece is mine”, το album που περιλαμβάνει τραγούδια ορόσημα όπως το «Μινόρε της αυγής», το «Είμαι πρεζάκιας (πρέζα όταν πιείς)», την «Προσευχή του μάγκα (Θεέ μου μεγαλοδύναμε)», το «Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ», το «Ξημερώνει», το «Είμαι πρεζάκιας», την «Γκαρσόνα», το «Σερσέ λα φάμ», το «Ένα αστέρι πέφτει πέφτει», αλλά και τα νεότερα, σαν το «Όταν χαράζει» και το «Όλο ταξιδεύω». Όλα τους μεταφρασμένα στα αγγλικά και γερμανικά, με έναν ήχο ηλεκτρικό, που ενώ θυμίζει Leonard Cohen, Nick Cave και Johnny Cash παραμένει απόλυτα ελληνικός.

Η θερμή υποδοχή από το ελληνικό ραδιόφωνο και το κοινό, φέρνει τον Christian Ronig στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2018 την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Μαζί του σπουδαίοι μουσικοί που συνέβαλλαν και στην ηχογράφηση και τον τόσο ιδιαίτερο ήχο του album που κυκλοφορεί από τη Violins Productions, το νέο μουσικό label με έδρα την Πάρο και τις εξαιρετικές του παραγωγές στο χώρο της jazz και της world music.

*Την Παρασκευή 7/9 στις 21:00 στη Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη, Τιμές εισιτηρίων: 10 € (προπώληση, φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων και ατόμων άνω των 65 ετών), 12 € (ταμείο) Προπώληση εισιτηρίων:  Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 14.00) Seven spots, Media Markt & ηλεκτρονικά στο viva.gr, πληροφορίες: 2310 589237

 Την Παρασκευή οι ΠΥΞ ΛΑΞ στο PAOK SPORTS ARENA

Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται, με δύναμη από τα παλιά για να κάνουν στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη γιορτή! Επιστρέφουν φέτος το καλοκαίρι για να γιορτάσουν 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Στήνουν μεγάλες συναυλίες – γιορτές, αφιερωμένες σε όλους εσάς, τους χιλιάδες οπαδούς τους, που κάνατε τους Πυξ Λαξ, ό,τι ήταν, είναι και θα είναι για τη μουσική της χώρας μας.

*7/9 στο PAOK SPORTS ARENA, τιμές εισιτηρίων: Στην προπώληση τα εισιτήρια κοστίζουν Arena: 15 ευρώ, VIP Α: 40 ευρώ, VIP B: 30 ευρώ. Στο ταμείο τα εισιτήρια κοστίζουν Arena: 17 ευρώ, VIP A: 45 ευρώ, VIP B: 35 ευρώ. Σημεία Προπώλησης:Musicland Μητροπόλεως 102, Stereodisc Record Shop Αριστοτέλους 4 και  PAOK BC Store – PAOK Sports Arena

Tην Παρασκευή Season Opening feat. DJ Penelope Syllignaki στο Duende Jazz Bar

Ἡ τοῦ/τῆς Duende Jazz Bar εἰκὼν

Επιστροφή στη δράση! Μετά από δύο και πλέον μήνες αναμονής, το Duende Jazz Bar ξανανοίγει τις πόρτες και την καρδιά του στους φίλους της καλής μουσικής. Το σύνθημα και το ρυθμό της έναρξης της σεζόν θα δώσει η αγαπημένη μας(και σας) DJ Πηνελόπη Συλλιγνάκη, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τις 21:00. Όλοι σας είστε ευπρόσδεκτοι και καλεσμένοι!

*Tην Παρασκευή 7/9 στις 21.30 στο Duende Jazz Bar, Καλαποθάκη 16, Τηλ. 6988554828 & 2310252704, είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή η παράσταση οι Ηλίθιοι του Νηλ Σάιμον στο Βασιλικό Θέατρο

Μια ρομαντική κωμωδία, ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον. Η παράσταση παρουσιάστηκε το χειμώνα σε Δημοτικά Θέατρα του Νομού Θεσσαλονίκης (Δήμος Νεάπολης-Συκεών, Δήμος Θέρμης, Δήμος Θερμαϊκού, Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δήμος Καλαμαριάς), φτάνοντας σε κάθε γειτονιά της πόλης και ενισχύοντας την επαφή του ΚΘΒΕ με το θεατρικό κοινό της πόλης. Ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας. Μια κατάρα που έχει καταδικάσει σε ισόβια ηλιθιότητα όλους τους κατοίκους τα τελευταία 200 χρόνια. Ένας νεοφερμένος δάσκαλος. Θα καταφέρει μέσα σε 24 ώρες να σπάσει την κατάρα ή θα γίνει κι αυτός ηλίθιος; Υπάρχουν κατάρες ή όλα αυτά είναι κουταμάρες; Ποιο χρώμα δεν κολλάει τόσο στα δάχτυλα; Το κίτρινο ή το μπλε; Πόσες προτάσεις γάμου, μπορεί να κάνει κάποιος σε μια μέρα; Ποιος είναι ο σκοπός της υπάρξεως του ανθρώπου; Και με το φτερούγισμα στην καρδιά, τι γίνεται;

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Παπαδόπουλος

Παίζουν: Έκτωρ Καλούδης (Δικαστής), Γιάννης Μαστρογιάννης (Γκρέγκορ Γιουσέκεβιτς – Κόμης), Γιολάντα Μπαλαούρα (Λένυα Ζουμπρίτσκυ), Κλειώ – Δανάη Οθωναίου (Σοφία Ζουμπρίτσκυ), Ρούλα Παντελίδου (Μίσκιν – ταχυδρόμος), Τάσος Πεζιρκιανίδης (Σνέτσκυ – βοσκός), Κωστής Ραμπαβίλας (Λέων Τολτσίνσκυ – νεαρός δάσκαλος), Βασίλης Σπυρόπουλος (Δρ. Ζουμπρίτσκυ), Πολυξένη Σπυροπούλου (Γιέντσνα – πωλήτρια ψαριών και λουλουδιών), Γιάννης Τσάτσαρης (Σλόβιτς – χασάπης)

*Την Παρασκευή 9/9 η τελευταία παράσταση στις 21.00 στο Βασιλικό Θέατρο, Γενική είσοδος: 5€, Τηλ. 2315 200200

Αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο επισκέψου το θεματικό πάρκο με πάνω από 100 start ups που θα στηθεί στην 83η ΔΕΘ

Θεματικό πάρκο με 130 ελληνικές start ups θα στηθεί στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με τίτλο «Ψηφιακή Ελλάδα», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo. Το θεματικό πάρκο θα αναπτυχθεί, συγκεντρώνοντας για πρώτη φορά στην Ελλάδα το σύνολο της start up κοινότητας και καταλαμβάνοντας ολόκληρο το περίπτερο 12. Σημειώνεται ότι η αμερικανική συμμετοχή θα δώσει έμφαση στην ψηφιακή οικονομία και την καινοτομία (με τη συμμετοχή εταιρειών που βρίσκονται στην αιχμή της νέας τεχνολογίας παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων οι Facebook, Microsoft, Google και Cisco), παρέχοντας στους Έλληνες start uppers την ευκαιρία για σημαντικές επαφές και networking. Οι Έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν – χωρίς κόστος – τις καινοτόμες ιδέες τους, τη φρέσκια ματιά τους στον τρόπο που έχουμε μάθει να λειτουργούμε, τα προϊόντα και τα επιτεύγματά τους, πλαισιωμένοι από ένα πλούσιο πρόγραμμα ομιλιών και workshops σε θέματα νέων τεχνολογιών, creative industry, ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ψηφιακών δεξιοτήτων.

*Η «Ψηφιακή Ελλάδα» θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ (8-16 Σεπτεμβρίου). Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η «Γιορτή Ρυζιού» συνεχίζεται

Από την Πέμπτη 6 έως την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί για 32η χρονιά η «Γιορτή Ρυζιού» στη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων του Δήμου Δέλτα, ένας από τους πιο γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς, στην οποία πρωτοστατούν οι ρυζοκαλλιεργητές της περιοχής.

Δείτε το πρόγραμμα για το τριήμερο:

Παρασκευή 7/9 19.00 Εσπερινός 20.30 Περιφορά της Εικόνας «Γεννήσεως της Θεοτόκου» – Συνοδεύει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Χαλάστρας – Ανατολικού

Σάββατο 8/9 07.00 Θεία Λειτουργία 20.30 «100 χρόνια Νέα Μάλγαρα»: μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο κείμενο της Ξανθής Πεχλιβάνη και στο βιβλίο «Στις όχθες του ποταμού: ματιά στην τοπική ιστορία» της Ελένης Μαλιγκάνη από τη θεατρική ομάδα «Καινά Δαιμόνια» και τη συμμετοχή του ΚΑΠΗ Νέων Μαλγάρων (αφήγηση: Μαρία Λαδά, Σκηνοθεσία: Λίτσα Μπακογλίδου, Τραγούδι: Γιώργος Μπαγιώκης Συναυλία – αφιέρωμα στην προσφυγιά. Τραγουδούν: Αλέκα Κηπουρού, Σωτήρης Σιάκκας, Παναγιώτης Κουλούρης, Νίκος Πολύχρος και η χορωδία A Capella. Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Μάρκος

Κυριακή 9/9 20.30 Μουσική βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο

*6-9/9, στις 20.30, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ν. Μαλγάρων και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το Wall Fest στην Άνω Πόλη

Το Wall Festival είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής και άλλων τεχνών που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και είναι συνυφασμένο με την καλλιτεχνική ζωή της πόλης. Άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 2010 στο πάρκο Στεργίου Πολυδώρου δίπλα και μέσα στα τείχη της Άνω Πόλης σε ένα περιβάλλον, που συνδέει τον πολίτη με τη φύση, τη μνήμη και το σύγχρονο πολιτισμό.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/9 Λεωνίδας Μπαλάφας, Opera Chaotique

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/9 The Speakeasies Swing Band, The Trio

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/9 Γιάννης Καπετανάκης, Δημητρης Τριχάκης & οι Αυτοσχέδιοι

*Aπό 7-9/9 στο Πάρκο Στεργίου Πολυδώρου στην Άνω Πόλη. Μπορείτε να δείτε πρόσθετες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο του φεστιβάλ στο αντίστοιχο facebook event

Την Παρασκευή, το Σάββατο ή την Κυριακή πάμε μια βόλτα στο 3ο Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας του Artecitya

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η ΔΕΘ διοργανώνει το Φεστιβάλ Τέχνης Επιστήμης Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya, στο Περίπτερο 2, από τις 8 ως τις 16 Σεπτεμβρίου. Το Artecitya διοργανώνεται από 9 πολιτιστικούς φορείς, σε 8 πόλεις από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Γερμανία, Σλοβενία, Πολωνία, Κύπρος, Τσεχία, Ελλάδα), με την υποστήριξη του προγράμματος “Δημιουργική Ευρώπη” της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το γενικό τίτλο “THE NEW NEW” (ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΝΕΟ) το Φεστιβάλ Τέχνης Επιστήμης Τεχνολογίας αναφέρεται στον εξαιρετικά γρήγορα πλέον αναπτυσσόμενο ρυθμό της τεχνολογίας, που ολοένα και περισσότερο κάνει πραγματικότητα τα πιο τρελά σενάρια δημοφιλών ταινιών και βιβλίων για το μέλλον της ανθρωπότητας και την επικράτηση της μηχανής, αφήνοντας τεράστια περιθώρια ερμηνείας σχετικά με το ποιο είναι το Νέο, το Καινούριο, το Τεχνολογικά Προηγμένο. Νέοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίνουν τις δικές τους απαντήσεις, μέσα από έργα που πειραματίζονται με τις δυνατότητες νέων τεχνολογιών όπως η Εικονική Πραγματικότητα (VR), η Επαυξημένη Πραγματικότητα (VR), η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια (gaming). Παρουσιάζονται πάνω από 50 έργα τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο μέσο τους την τεχνολογία, περισσότερων από 120 νέων και καταξιωμένων δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

*Το φεστιβάλ θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ από τις 10.00 μέχρι τις 22.00 (και τις καθημερινές από τις 16.00 μέχρι τις 22.00).

Tην Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το 3ο Wine Bazaar στην Άθυτο

Ετικέτες κρασιών από την Κασσάνδρα και όχι μόνο ένα «οινικό» ταξίδι με αρώματα και γεύσεις που γαργαλούν τον ουρανίσκο. Η δημοτική επιχείρηση του Δήμου υπό την αιγίδα του Δήμου Κασσάνδρας σας προσκαλούν στην Άθυτο στo 3o wine bazaar.

Πρόσκληση γνωριμίας με Έλληνες παραγωγούς κρασιού και ελληνικά τυριά, μαρμελάδες – chutney και μανιτάρια. Konstantara Wines Afytaiongaia Mylopotamos Winery – Mount Athos -Μετόχι Μυλοποτάμου Ioannis Tzikas Βλαδικας ΑΒΕΕ – Winery VladikasMoschopolis Winery Domaine Claudia Papayianni ANATOLIKOS VINEYARDS GPoenos Nopera Winery, @artemis.karamolegos.winery. , Lykos Winery Οινοποιια Τσικρικωνη – Tsikrikonis Winery Οινοποιία Αλατά/Winery Alata Estate Manolesakis – ΚΤΗΜΑ Μανωλεσακη Domaine Michaelidi Mastic Tears Valtinger – fresh handcrafed beer Bliss Point Chef Stories Μάνος Γαβαλάς (Manos Gavalas)

Να μη ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ο Μενδαίος οίνος ένα από τα πιο πολυταξιδεμένα κρασιά της αρχαιότητας έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Μένδη που βρίσκεται στη μέση της χερσονήσου της Κασσάνδρας.

Live Saxophone Βαγγέλης Κουτσοτόλης (Σπόρος) Είσοδος 5 ευρώ

*Από την Παρασκευή 7 έως την Κυριακή 9/9 στην Άθυτο, στο ΕΑΤ7, τηλ: 2374 091620

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο πολιτιστικός θεσμός της «Βαλκανικής Πλατείας» στο δήμο Νεάπολης – Συκεών

Εδώ και 19 χρόνια διοργανώνεται ο πολιτιστικός θερμός της «Βαλκανικής Πλατείας» στο δήμο Νεάπολης – Συκεών, ένα από τα πιο επιτυχημένα καλλιτεχνικά ραντεβού της δυτικής Θεσσαλονίκης. Φέτος, το πρόγραμμα ξεκίνησε την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ειρήνης στη Νεάπολη, στο Ρολόι, αλλά η επίσημη τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θέατρο Νεάπολης με τη συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα μαζί με τη λαϊκή ορχήστρα ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα γι αυτό το Σαββατοκύριακο ΕΔΩ

*Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 9/9 και θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία του Δήμου Νεάπολης- Συκεών. Πρόσβαση με ΟΑΣΘ: (25) Στάση Ρολόι (πλατεία Ειρήνης) (29) Στάση Πολυκλαδικό, πληροφορίες: 2313 313 125, 2313 329 540.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή δωρεάν θερινό σινεμά και θέατρο στις πλατείες

Εικόνα: Σοφία Λαμπρινοπούλου

Βραδιές γεμάτες σινεμά και θέατρο κάτω από τον έναστρο ουρανό επιφυλάσσει το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου και συγκεκριμένα το Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων τον μήνα Σεπτέμβριο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο έχει ως εξής:

Παρασκευή 7/9/2018 ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ (ώρα έναρξης 20.00): Προβολή ξενόγλωσσης ταινίας: «Τι όμορφη μέρα Θεέ μου»

Σάββατο 8/9/2018 ΠΑΡΚΟ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ (ώρα έναρξης 20.00): Θεατρική παράσταση “Cyber & Land, ο κρυφός κωδικός”

Κυριακή 9/9/2018 ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ (ώρα έναρξης 20.00): Παράσταση Θεάτρου Σκιών «Ο Καραγκιόζης και τα αινίγματα της Βεζυροπούλας»

*Από την Παρασκευή 7/9 έως την Παρασκευή 14/9, είσοδος ελεύθερη

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή τα Θέρμης Δρώμενα 2018 στο Δήμο Θέρμης

Ο Δήμος Θέρμης, πιστός στο ραντεβού του με τον πολιτισμό, παρουσιάζει και φέτος το φεστιβάλ «Θέρμης Δρώμενα» με πλήθος μουσικών, παραδοσιακών και παιδικών εκδηλώσεων. Μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, σε πολλά και διαφορετικά σημεία του Δήμου, οι σκηνές που θα στηθούν θα περιλαμβάνουν ένα πλούσιο πρόγραμμα. Δείτε τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ |18:00 | ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ | ΘΕΡΜΗ ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ Καταγράφουμε τους αποχαιρετισμούς και τα «του χρόνου» και γιορτάζουμε το κλείσιμο ενός ακόμη καλοκαιριού που περάσαμε μαζί. Εμψυχωτές: Βαγιωνάς Χρήστος, Ταρακτσή Αντιγόνη, Χρήστου Μάριος, Ευθυμιάδης Νίκος, 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης | Για όλα τα παιδιά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ |19.30 | ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ «Ώρα για ΤΣΙΡΚΟ» | ΤΣΙΡΚΟ TARADADAN |Για παιδιά

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7- ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ| κεντρική πλατεία |ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – Τοπική γιορτή προς τιμήν της Γέννησης της Θεοτόκου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7- ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | ΚΑΡΔΙΑ ΕΥΜΕΝΕΙΑ 2018 | Τοπική γιορτή προς τιμήν της Γέννησης της Θεοτόκου

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 19.30 | ΘΕΡΜΗ | ΠΛΑΤΕΙΑ Ο Αθλητικός σύλλογος ΘΕΡΜΑΙΟΣ παρουσιάζει τα τμήματα του.

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ | 20:00 |ΦΡΑΓΜΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΙΑ 2018 | Σύλλογος Μανδριτσιωτών Θρακιωτών | Συγκρότημα Εβρίτικη Ζυγιά.

*Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως 22/9 και θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Θέρμης. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ΕΔΩ.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή το Hall of Games για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το HALL OF GAMES διοργανώνεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη με μια σειρά από εκδηλώσεις, στα πλαίσια της ΔΕΘ φέτος τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ένα entertainment πάρκο που θα λειτουργήσει στα πλαίσια της ΔΕΘ, το οποίο θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, καθώς θα υπάρχει παρουσίαση και αναδρομή από τα παλαιά arcade games που μεγάλωσε η προηγούμενη γενιά έως και τα virtual reality που ζει η σημερινή. Μέσα στις εκδηλώσεις ξεχωρίζουν οι ημιτελικοί και τελικοί του Διεθνώς αναγνωρισμένου από την RIOT αλλά και μεγαλύτερου πρωταθλήματος στη Βαλκανική χερσόνησο L.G.C. με τη νικήτρια ομάδα να εκπροσωπεί τη χώρα μας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επίσης για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διοργανωθεί τουρνουά L.O.L., PUBG και FORTNITE με 100 άτομα παράλληλα στη φαντασμαγορική ΙΝSPOT Gaming Arena. Οι επισκέπτες του HALL OF GAMES θα περιηγηθούν στα περίπτερα μεγάλων εταιριών που σχετίζονται με το gaming και την τεχνολογία, θα λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς με πολλά δώρα, θα συμμετέχουν σε painting show από ήρωες των παιχνιδιών και θα φωτογραφηθούν με τις πιο γνωστές Πανευρωπαϊκά cosplayers, αλλά και γνωστούς παίκτες e-sports που φιλοξενούνται στα πλαίσια του φεστιβάλ.

*Το φεστιβάλ θα λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα της ΔΕΘ από τις 10.00 μέχρι τις 22.00 (και τις καθημερινές από τις 16.00 μέχρι τις 22.00).

Το Σάββατο και την Κυριακή το μεγαλύτερο γεγονός του φθινοπώρου έρχεται στη Χαλκιδική

Μουσικό Φεστιβάλ «Helicon Οpera» – Το μεγαλύτερο γεγονός του Φθινοπώρου του 2018 στο Miraggio Thermal Spa Resort υπό τη διαχείριση της Cronwell. Το μουσικό φεστιβάλ του Miraggio με τη συμμετοχή κορυφαίων σολίστ του παγκοσμίου φήμης θεάτρου “Helicon Opera”, θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως 10 Σεπτεμβρίου. Ως άξιος κληρονόμος της μεγάλης παράδοσης της ρωσικής όπερας, το θέατρο “Helicon Opera” είναι πάντα ανοικτό σε νέες ανακαλύψεις και πειραματισμούς.

Το μουσικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα αριστουργήματα παγκόσμιας κλασσικής μουσικής, τις μουσικές επιτυχίες του 20ου αιώνα, καθώς και τις καλύτερες άριες όπερας: 08.09 – Kalinka Miraggio 08.09 – Coffee Cantata 09.09 – Love Forever

Το θέατρο “Helicon Opera” εκπροσωπείται από περιζήτητους καλλιτέχνες, οι οποίοι κοσμούν ως διαμαντένιο στολίδι την όπερα της Μόσχας. Οι κορυφαίοι σολίστες που θα εμφανιστούν στο Miraggio Thermal Spa Resort είναι: η Μάγια Μπάρκοφσκαγια, η Τζούλια Σκερμπακόβα, η Αλεξάνδρα Κοβαλέβιτς, ο Ιβάν Γκγκγκάζοφ, ο Βιτάλι Φόμιν, ο Κωνσταντίνος Μπρίνσκι, ο Ντμίτρι Σκορίκοφ, μαζί με την μπαλαρίνα Κσένια Λισάνσκαγια, τον μαέστρο Βλαντιμίρ Ροντιόνοφ και διάφορους ακόμη καλλιτέχνες της χορωδίας.

*Το event ολοκληρώνεται στις 10 Σεπτεμβρίου στο Miraggio Thermal Spa Resort 

To Σάββατο και την Κυριακή το 4ο Thessaloniki Fashion Project

Φέτος για πρώτη φορά η έκθεση θα έχει διάρκεια 9 ημέρες. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τις δημιουργίες των σχεδιαστών στο χώρο του showroom όλες τις ημέρες από 8-16 Σεπτεμβρίου, αλλά και τους make up artists. Tο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί fashion show, όπου όπου Έλληνες σχεδιαστές θα παρελάσουν στο Catwalk, σε ένα show με όλες τις τελευταίες τάσεις της μόδας. Οι θεατές θα μπορούν παρακολουθήσουν live την επιμέλεια του μακιγιάζ και τα χτενισματα των μοντέλων από τους make up artists και κομμωτές αντίστοιχα.

*8-16/9, ΔΕΘ

To Σάββατο και την Κυριακή ο εικαστικός θεσμός της CHEAPART στην 83η ΔΕΘ

Για 5η χρονιά, η CHEAPART θα βρίσκεται μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από τις 8 – 16 Σεπτεμβρίου, για να υποδεχθεί τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης με τα έργα δεκάδων Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών από 8 χώρες.Το περίπτερο της CHEAPART επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 15.000 άτομα, όπου παρουσιάζονται εκατοντάδες έργα σε περισσότερους από 260.000 επισκέπτες της ΔΕΘ, ιδιώτες και επιχειρηματίες.

Φέτος στο πλαίσιο της CHEAPART 83η ΔΕΘ παρουσιάζεται το project 25/25. Εικοσιπέντε σχεδιαστές κοσμήματος εμπνέονται από το έργο ισάριθμων εικαστικών, δημιουργούν κοσμήματα και συναντώνται μαζί τους σε έναν καλλιτεχνικό διάλογο και μια εικαστική παρουσίαση. Το project 25/25, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Σχολές Κοσμήματος MOKUME, επιμελείται η Φιόρη Δάλλα.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου από το πρωί μέχρι τη λήξη της ημέρας, ο Αμερικανός καλλιτέχνης Peter Max Lawrence θα παρουσιάσει το “Paper Waster Press” long durational performance σε επιμέλεια Macklin Kowal μέσα στον εκθεσιακό χώρο της CHEAPART. O Lawrence θα παράξει μια σειρά σχεδίων με αναφορά σε Αμερικανούς υπερήρωες και την αιώνια διαμάχη καλού – κακού, σχολιάζοντας τη σχέση ηρωισμού και πονηριάς, θριάμβου και αποτυχίας. Το In Context που ξεκινάει για πρώτη χρονιά, θα φιλοξενήσει 2 καλλιτέχνες που έχουν επιλεγεί για να αναπτύξουν ένα έργο / εγκατάσταση μεγάλων διαστάσεων μέσα στο περίπτερο. Για το 2018, οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες είναι οι Ντορίνα Μάλλιου και η Ελένη Τσαμαδιά.

* Από 8 – 16/9 σε περίπτερο μέσα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ, περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ.

Το Σάββατο και την Κυριακή η 9η Γιορτή Βιβλίου- Bazaar στη ΔΕΘ

Με τη συμμετοχή εκατόν πενήντα εκδοτών  από όλη την Ελλάδα ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει την «9η Γιορτή Βιβλίου- Bazaar» εντός της ΔΕΘ κατά τη διάρκεια λειτουργίας της. Με χιλιάδες φθηνά βιβλία για όλους τους επισκέπτες στο περίπτερο 16 το κοινό θα μπορεί να προμηθευτεί βιβλία  (παιδικά, πάζλ, κατασκευές, χειροτεχνίες, ξένη και ελληνική λογοτεχνία, ιστορικά, σχολικά βοηθήματα  για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, ποίηση, μελέτες, ψυχολογίας, οικονομίας, θεολογικά, τουριστικούς οδηγούς,  κ.ά.), με τιμές που ξεκινούν από 1-2-3 ευρώ.

*Από 8- 16/9 εντός της ΔΕΘ στο Περίπτερο 16, Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 8/9: 10:00-22:00, Κυριακή 9/9: 10:00-22:00, Καθημερινές: 16:00-22:00 Σάββατο 15/9 & Κυριακή 16/9: 10:00-22:00

Το Σάββατο ή την Κυριακή παρακολουθούμε την ταινία-σταθμό 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο Ολύμπιον

Με την αξεπέραστη, επική ταινία επιστημονικής φαντασίας 2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ανοίγει την αυλαία της νέας σεζόν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, αποκλειστικά για τη Θεσσαλονίκη στο Ολύμπιον, σε ανάλυση 4Κ – μια ανεπανάληπτη κινηματογραφική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

Η ταινία-ορόσημο, η οποία επαναπροσδιόρισε τα όρια της κινηματογραφικής παραγωγής και καθιέρωσε τον Κιούμπρικ ως έναν από τους πιο επαναστατικούς σκηνοθέτες όλων των εποχών, είχε αρχικά κυκλοφορήσει σε φορμάτ cinerama 70mm στις 4 Απριλίου 1968. Φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από τότε. Η 50ή επέτειος γιορτάστηκε με την προβολή κόπιας 70mm στο πρόσφατο 71ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και συνεχίζεται με την προβολή της για πρώτη φορά σε ανάλυση 4Κ σε επιλεγμένες αίθουσες. Για πρώτη φορά η κόπια 70mm προήλθε από νέα εκτύπωση, από το αρνητικό της αυθεντικής κάμερας. Το εκθαμβωτικό αποτέλεσμα… επί της οθόνης!

2001: Οδύσσεια του Διαστήματος / 2001: A Space Odyssey

(Ηνωμένο Βασίλειο – ΗΠΑ, 1968)

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ / Stanley Kubrick. Σενάριο: Stanley Kubrick, Arthur C. Clarke. Με τους: Keir Dullea, Gary Lockwood, William Sylvester. Έγχρωμη, 149΄.

Σε μια ανθρώπινη αποικία στο φεγγάρι, ανακαλύπτεται ένα παράξενο, άγνωστο αντικείμενο. Με τη βοήθεια του υπολογιστή HAL, μια αποστολή θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στο διάστημα για να ανακαλύψει την προέλευση του αντικειμένου. Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του κορυφαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Άρθουρ Κλαρκ, ένα διαχρονικό κινηματογραφικό υπερθέαμα.

*Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9/9 στις 21.00 στο Ολύμπιον, αίθουσα Ολύμπιον

Το Σάββατο η “άφιξη” των ΗΠΑ στην μεγαλύτερη ΔΕΘ της δεκαετίας

Με βασικά χαρακτηριστικά την εξωστρέφεια, τον διεθνή «αέρα», την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και την ψυχαγωγία θα ανοίξει τις πύλες της η 83η ΔΕΘ, η μεγαλύτερη διοργάνωση της δεκαετίας. Η φετινή διοργάνωση θα είναι η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών, με την παρουσία των ΗΠΑ ως Τιμώμενης Χώρας να δίνει τον τόνο των διεθνών συμμετοχών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φέρνουν στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο περίπτερο 13 52 αμερικανικές εταιρείες-κολοσσούς. (δείτε αναλυτικά περισσότερα ΕΔΩ)

*8-16/9, ΔΕΘ

Το Σάββατο η εκδήλωση “Σε κόλλησα στον Τοίχο του ΝΕΟΝ” στο ΝΕΟΝ

Ἡ τοῦ/τῆς Καλλιτεχνικό καφενείο ΝΕΟΝ εἰκὼν

Το καλλιτεχνικό καφενείο ΝΕΟΝ γιορτάζει τα δυο χρόνια λειτουργίας του και σας προσκαλεί να δημιουργήσουμε μαζί με τον Γραμματοχυμό, εργαστήρι Γραφιστικής Τέχνης, την αφίσα για την εκδήλωση μας. Με τα tips and tricks του Γραμματοχυμού, ο κάθε ένας δημιουργεί την δική του αφίσα για την εκδήλωση και την κάνει κορνίζα. Μια από τις αφίσες θα επιλεχθεί για να γίνει η αφίσα της εκδήλωσης. Όλες οι αφίσες θα εκτίθενται στο χώρο του καλλιτεχνικού καφενείου ΝΕΟΝ για όλο τον μήνα Σεπτέμβριο.

Μια εκδήλωση για παιδιά από 8 έως 88 χρόνων.

*Το Σάββατο 8/9 από τις 18.30 έως τις 20.30 στο Καλλιτεχνικό Καφενείο ΝΕΟΝ, Ίωνος Δραγούμη 34, είσοδος ελεύθερη

To Σάββατο Plan 3 ft. Jiannis Pavlidis στο Duende Jazz Bar

Ἡ τοῦ/τῆς Duende Jazz Bar εἰκὼν

Έναρξη της συναυλιακής σεζόν για το αγαπημένο σας μπαρ, με ένα σχήμα που συγκεντρώνει μερικά από τα σημαντικότερα μέλη της σύγχρονης μουσικής σκηνής της πόλης και το οποίο συμπτωματικά θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση στη σκηνή του Duende Jazz Bar! Οι Plan3 αποτελούνται από τους Μάκη Στεφανίδη (κιθάρα), Λάκη Τζήμκα (κοντραμπάσο), Χρήστο Γερμένογλου (τύμπανα) και σχηματίστηκαν το 2000. Από τότε, έχουν κάνει πολλές εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το CD τους “From Stockholm to Samothraki” κυκλοφόρησε το 2012 με συνθέσεις των μελών του σχήματος, τις οποίες θα παρουσιάσουν και στη συναυλία Μαζί τους, special guest ο Γιάννης Παυλίδης, πολύ σημαντικός κιθαρίστας της jazz, με συνεργασίες όπως, Adam Nussbaum, Dave Liebman, Greg Hutchinson, Γιώργος Κοντραφούρης, κ.α.

*To Σάββατο 8/9 στις 21.30 στο Duende Jazz Bar, Καλαποθάκη 16, Είσοδος 4€(επιπλέον στο πρώτο ποτό), Τηλέφωνα κρατήσεων: 6988554828 & 2310252704

Το Σάββατο το “Ασημένιο Βέλος” στη ΔΕΘ

Επίσημη πρεμιέρα στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, θα κάνει το “Ασημένιο Βέλος”, το τρένο που επιλέχθηκε από την ιταλική “Ferrovie dello Stato” (FS) για να πραγματοποιεί μελλοντικά το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε λιγότερες από 3,5 ώρες. Tο “Frecciargento ETR 485”, όπως είναι η πλήρης επωνυμία του, πριν από την “επίσημη πρώτη” στις 8 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιήσει σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερα ή πέντε δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα του δικτύου από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη, με ταχύτητα έως 200 χιλιομέτρων/ώρα. Θα έχουμε την ευκαιρία να το συναντήσουμε στη ΔΕΘ.

*Συναντήστε το 8/9 στη ΔΕΘ

Το Σάββατο ο Απόστολος Ρίζος στην Καλαμαριά

Από το «Τι να θυμηθώ»και τη «Φυσαλίδα», στο «Σ ́αυτή τη χώρα» και το «Ντούρου-Ντούρου». Δεκαεφτά χρόνια δισκογραφίας και ο Απόστολος Ρίζος, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ερμηνευτές και τραγουδοποιούς της εποχής μας, παρουσιάζει μια παράσταση εφ’ όλης της ύλης, με τη χαρακτηριστική του επιμέλεια στην επιλογή των τραγουδιών, αλλά και τη δυνατότητα που έχει να εξαφανίζει τα σύνορα μεταξύ των μουσικών ειδών. Μαζί του ο Θοδωρής Κουέλης στο κοντραμπάσο-bass effects και o Mojo στα τύμπανα. Ο Απόστολος με την ακουστική του κιθάρα και μια φυσαρμόνικα. Ο μουσικός τους κόσμος δονείται ρυθμικά, άλλοτε από τον απόηχο της παράδοσης και άλλοτε από τον ηλεκτρισμό του σήμερα, δημιουργώντας μια μοναδική μουσική εμπειρία στον ακροατή.
*Το Σάββατο 8/9 στις 21.00 στο δασάκι (πρώην στρατόπεδο Μακ/χου Κόδρα), είσοδος ελεύθερη
Tην Κυριακή The Boy picks the music στο Ύψιλον
Ἡ τοῦ/τῆς Ypsilon εἰκὼν
O The Boy κλείνει την εβδομάδα του Fusion Film Scoring Workshop, που πραγματοποιείται στο Ύψιλον από τις 2 ως τις 8 Σεπτεμβρίου, με ένα πάρτυ που θα κρατήσει όλο το βράδυ.
*Το Σάββατο 8/9 στις 21.30 στο Ύψιλον, Εδέσσης 5, Λαδάδικα, πληροφορίες: 231 053 0480

Την Κυριακή Α.Μ.Α. FULL BAND στην Καλαμαριά

Οι Α.Μ.Α. είναι ένα μουσικό συγκρότημα και τα ιδρυτικά του μέλη είναι ο Αετόπουλος Γιώργος, ο Μήτσης Γιάννης και ο Αλιστρατινός Δημήτρης.

Οι Α.Μ.Α. θα παρουσιάσουν τραγούδια από την δισκογραφία των δυο μελών τους (Αετόπουλου-Μήτση) αλλά και τραγούδια άλλων ελλήνων δημιουργών, διασκευασμένα με τον μοναδικό τους τρόπο!
*Την Κυριακή 9/9 στις 21.00 στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά, είσοδος ελεύθερη
Την Κυριακή το Ηλιοδρόμιο στην Παραλία Αγγελοχωρίου

Το «Ηλιοδρόµιο» δημιουργήθηκε μέσα από τις συνθέσεις του Ηλία Σαρηγιαννίδη το 2012, στη Θεσσαλονίκη. Είναι καρπός δημιουργικής εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Εργαστηρίου Ποιητικής» του τµήµατος Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας. Το «Ηλιοδρόµιο»δηµιουργεί το δικό του µουσικό τόπο συνθέτοντας µουσική, γράφοντας στίχους και µελοποιώντας ποίηση, έχοντας πάντα ως αφετηρία την ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή µουσική αλλά και τις µουσικές της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Μέλη Ηλιοδρομίου: Στέλλα Καμπουρίδου(καβάλ), Αναστασία Χατζηαποστολίδου (τραγούδι), Φοίβος Αποστολίδης (κρουστά), Δάνης Κουμαρτζής (κοντραμπάσο), Αλέξανδρος Κούστας (τραγούδι), Γιάννης Πούλιος (βιολί), Ηλίας Σαρηγιαννίδης (λαούτο & σύνθεση), Στέφανος Σεκέρογλου (βιολί & βιόλα), Άρης Αλβανός (ηχοληψία).

*Την Κυριακή 9/9 στις 21.00 στην παραλία Αγγελοχωρίου
Την Κυριακή αναζητούμε τα ίχνη της βυζαντινής παρουσίας στον αστικό ιστό με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο

Από την Άνω έως την Κάτω Πόλη διατρέχουμε χίλια και πλέον χρόνια ιστορίας. Με ξεναγό τον Τάσο Παπαδόπουλο αποκωδικοποιούμε αποκαλυπτικά οράματα, μοιραζόμαστε ιστορίες από βίους αγίων και αναλύουμε σκηνές μεσαιωνικής εικονογραφίας εισχωρώντας βαθύτερα στους συμβολισμούς της βυζαντινής τέχνης.

Μικροί μεσαιωνικοί ναοί, φύλακες μιας καθηλωτικής τέχνης στέλνουν πολλαπλά μηνύματα στον επισκέπτη. Από τον Πύργο του Τριγωνίου ως τον Άγιο Νικόλαο τον Ορφανό και από τη Μονή Λατόμου έως τη Ροτόντα γνωρίζουμε τη χριστιανική τέχνη από τις απαρχές της, από τη ρωμαϊκή εικονογραφία έως την ανθρωποκεντρική κορύφωσή της στη Παλαιολόγεια Αναγέννηση.

Άγιοι, αυτοκράτορες, μάρτυρες γίνονται οδηγοί μας σε μια μυστικιστική περιπλάνηση όπου οι βυζαντινές ψηφίδες συνθέτουν μεγαλοπρεπή σύνολα, ενώ μεσαιωνικοί χρωστήρες αποδίδουν τα πιο βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα, παράλληλα με το Θείο Πάθος.

*Την Κυριακή 9/9, σημείο συνάντησης: Πύργος Τριγωνίου, ώρα: 10:30, συμμετοχή: 12 ευρώ (περιλαμβάνεται και το εισιτήριο εισόδου στη Ροτόντα), Πληροφορίες/ κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1

Την Κυριακή η παράσταση Ερωφίλη Project στο Θέατρο Κήπου

Το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρεθυμνιώτη ποιητή Γεωργίου Χορτάτση, τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, με ζωντανή μουσική πανδουρίδας, ηλεκτρικής και κλασσικής κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικές ερμηνείες.

Μια από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Ερωφίλη project» είναι το ότι αναπαριστάται η ιστορία στο φυσικό της περιβάλλον. Επελέγησαν ως παραστατικοί χώροι, μεσαιωνικά κάστρα σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη, τα οποία αποτελούν το φυσικό σκηνικό της. Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον μετατρέπει σε επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσεται μια ερωτική τραγωδία, αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.

Διδασκαλία-σκηνοθεσία, μουσική, σκηνικό: Θεόδωρος Οικονομίδης, Βοηθός σκηνοθέτη: Μάρα Μοτάκη. Ερμηνεύουν: Αμαλία Αρσένη, Κωνσταντίνος Τσιομίδης, Δανάη Λουκάκη,  Θ. Οικονομίδης. Μουσικοί: ηλεκτρική κιθάρα- μαντολίνο: Αρετή Κοκκίνου πνευστά: Δημήτρης Πρόκος, κλασσική κιθάρα, πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης

*Την Κυριακή 9/9 στις 21.00 στο Θέατρο Κήπου, τιμές εισιτηρίων: 10 και 8 ευρώ

Την Κυριακή η επιχειρηματικότητα στη ΔΕΘ

Δυναμική θα είναι η παρουσία και Επιμελητηρίων από όλη την χώρα με πολλές εκατοντάδες συμμετέχουσες επιχειρήσεις. Επιχειρήσεις από όλη την χώρα, με αντικείμενο τη γαστρονομία, τον πολιτισμό, την τεχνολογία και την καινοτομία θα αναδείξουν την επιχειρηματική τους εικόνα, θα ενισχύσουν τα brand names τους και θα προωθήσουν νέα προϊόντα.

Στον επιχειρηματικό χαρακτήρα στην 83η ΔΕΘ, ξεχωρίζουμε την συμμετοχή της Eθνικής Τράπεζας στις εκδηλώσεις του Περιπτέρου 12. Τα events που θα συναντήσουμε την Κυριακη είναι:

– Workshop “How to monetize your product” Κυριακή 09/09 στις 16:00-18:00. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

– Panel «To οικοσύστημα καινοτομίας της Θεσσαλονίκης: Αποτελέσματα, συνέργειες και επόμενα βήματα» την Κυριακή 09/09 στις 18:00-20:00, με τους: Σοφία Τσακίρη, Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας, ΑΠΘ. Simon Bensasson, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής ΟΚ!Thess. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Γιώργος Θρασκιάς, CEO εταιρείας ItBooms. Θεοδόσης Σαπουνίδης, επικεφαλής ομάδας Robotiles. Αλέξανδρος Τσουκνίδας, CEO εταιρείας PLIN- Συντονιστής Κώστας Τσαούσης, Δημοσιογράφος

Αυτό το Σαββατοκύριακο ρίξε μια ματιά στο μουσικό μενού της 83ης ΔΕΘ

Για αρχή, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, ώρα 12:00, η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προσκαλεί την ΣΟΔΘ για μία συναυλία αφιερωμένη στην τιμώμενη χώρα την φετινή χρονιά, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Θα παρουσιαστούν soundtracks από αμερικανικές ταινίες όπως: Star Trek, James Bond κ.ά., ενώ η Βασιλική Ρούσση, ερμηνεύτρια ελληνικής καταγωγής με σημαντική καλλιτεχνική παρουσία στις γερμανόφωνες χώρες, με σπουδές στο τραγούδι, τον χορό και την υποκριτική θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από μιούζικαλ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης καταξιωμένοι λυρικοί καλλιτέχνες, γνωστοί στο κοινό από το χώρο της όπερας, οι οποίοι ερμηνεύουν- σε ρόλο έκπληξη- ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα από αγαπημένες μελωδίες διάσημων μιούζικαλ, αλλά και τραγούδια από το χώρο του κινηματογράφου και του θεάματος.

Και φυσικά, “Κάθε μέρα και μία συναυλία” είναι το μότο της φετινής 83ης ΔΕΘ, καθώς σε καθημερινή βάση τραγουδιστές του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου θα δίνουν το παρόν μετά τις 21:30 στην Πύλη Τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, το πρόγραμμα των music events “ανοίγει” την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, με το συγκρότημα Μέλιsses και τον Βασίλη Καρρά.

*Η συναυλία της ΣΟΔΘ την Κυριακή 9/9 στις 12.00. Θα ακολουθήσει η συναυλία του συγκροτήματος Μέλιsses και του Βασίλη Καρρά μετά τις 21.30 στην Πύλη Τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα της 83ης ΔΕΘ ΕΔΩ.

Η parallaxi γνωρίζει τη Θεσσαλονίκη καλύτερα. Αν θέλεις να ενημερώνεσαι για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη απλά κάνε like εδώ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα