Agenda

Πώς θα γιορτάσει η Θεσσαλονίκη την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα.

Parallaxi
πώς-θα-γιορτάσει-η-θεσσαλονίκη-την-παγ-334720
Parallaxi

«Δεν υπάρχει τέχνη χωρίς ποίηση», είπε κάποτε ο Ντελακρουά και εμείς δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε. Για μια πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, η οποία βρίθει πολιτισμού και έμπνευσης, η 21η Μαρτίου αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δημιουργούς, τιμώντας τα έργα και τη μνήμη τους.

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ιδού οι εκδηλώσεις που θα τρέξουν στην πόλη όλη την εβδομάδα (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κρατήστε καλά φυλαγμένη αυτή τη λίστα, θα ανανεώνεται με κάθε νέα εκδήλωση που θα προκύπτει για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης):

«Η Ποίηση των Στίχων» – Εκδήλωση από τον 9.58 της ΕΡΤ3 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο 95.8 του Ρ.Σ.Μακεδονίας της ΕΡΤ3, σας προσκαλεί στην εκδήλωση “Η Ποίηση των Στίχων” που διοργανώνει στο Βασιλικό Θέατρο του Κ.Θ.Β.Ε. (30ης Οκτωβρίου 2, πλατεία Λευκού Πύργου), τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, στις 20:00. Ομιλήτρια θα είναι η σπουδαία Λίνα Νικολακοπούλου.

*Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, Ώρα προσέλευσης: 19:30, 30ης Οκτωβρίου 2, πλατεία Λευκού Πύργου, , ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί από την ΕΡΤ3.

Το ΚΘΒΕ γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, και τιμά τους ποιητές Μιχάλη Κατσαρό και Μίλτο Σαχτούρη. Με αφορμή 100 χρόνια από τη γέννηση των δύο ξεχωριστών ποιητών της Μεταπολεμική γενιάς, ηθοποιοί του ΚΘΒΕ θα διαβάσουν ποιήματα, ενώ για το έργο τους θα μιλήσουν οι καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, Ιωάννα Ναούμ (Επίκουρη Καθηγήτρια Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας) και Μιχάλης Μπακογιάννης (Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας).

Στην εκδήλωση, η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο, θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό ενώ, εκτός από επιλεγμένα ποιήματα, θα ακουστούν έργα των δύο ποιητών μελοποιημένα από γνωστούς Έλληνες συνθέτες.

Σημείωμα σκηνοθέτη: Πέμπτη 21 Μαρτίου, πρώτη μέρα μετά την εαρινή ισημερία − στην αρχή της άνοιξης και το ΚΘΒΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα παρουσιάσει δυο ξεχωριστούς ποιητές της μεταπολεμικής περιόδου τον Μιχάλη Κατσαρό και τον Μίλτο Σαχτούρη. Ανάμεσα στα επιλεγμένα ποιήματα που θα απαγγελθούν θα μιλήσουμε για το αποτύπωμα που άφησαν στο πεδίο της τέχνης, αλλά και θα μοιραστούμε την εμπειρία της μελοποίησης των έργων τους. Μόνο σας παρακαλώ… «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό…» Άννη Τσολακίδου

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου, Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Λαζαρίδου, Ειρήνη Χατζηκυριακίδου, Συμμετέχουν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ: Μελίνα Γαρμπή, Χρύσανθος Καγιάς, Ηλίας Μπερμπέρης, Κλειώ Δανάη Οθωναίου, Χάρης Παπαδόπουλος, Άννη Τσολακίδου

*Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, ΚΘΒΕ – Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στις 18:30, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης στο Κέντρο Μουσικής του Δ. Θεσσαλονίκης

Η γιορτή της Ποίησης αποτελεί πλέον θεσμό εδώ και δεκατέσσερα χρόνια που υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Φέτος είναι αφιερωμένη στον μεγάλο Ποιητή της Θεσσαλονίκης Ντίνο Χριστιανόπουλο.

Επίσης είναι αφιερωμένη και στη μνήμη του Ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, στον εμπνευστή της ιδέας αυτής, που ύστερα από δική του πρόταση καθιερώθηκε στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης να γιορτάζεται την 21η Μαρτίου.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00 σε αίθουσα της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Κέντρο Μουσικής, Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Θεσσαλονίκης, (Κουντουριώτου 17, απέναντι από το Λιμάνι).

Στη Γιορτή συμμετέχει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και θα διαβάσει ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου ο ηθοποιός Έκτωρ Καλούδης. Επίσης θα συμμετέχουν λογοτέχνες από την Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, την Ένωση Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, το Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής ΑΠΘ «Ο Φιλόλογος», φοιτητές-μαθητές που έχουν διακριθεί σε Πανελλήνιο Ποιητικό Μαθητικό Διαγωνισμό που πραγματοποιεί ο Σ.ΕΚ.Β.Ε. κάθε χρόνο με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τελεί δε η εκδήλωση υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συμμετέχουν οι χορωδίες:

η μικτή χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (ΤΜΕΤ) του Πανεπιστημίου

Μακεδονίας υπό τη διεύθυνση της Αν. Καθηγήτριας Μουσικής κ. Άννας Μαρίας Ρεντζεπέρη- Τσώνου  

– το γυναικείο φωνητικό σύνολο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης     υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Ηρακλή Παναγόπουλου

– η Χορωδία Αρμονία Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Α. Κυριακού.

Παράλληλα η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και μουσικά από την ερμηνεύτρια – ποιήτρια Ντίνα Παπαϊωάννου που θα τραγουδήσει κομμάτια γραμμένα από μεγάλους ποιητές, στιχουργούς και  μουσικούς.

*Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, Κέντρο Μουσικής Δ.Θεσσαλονίκης, ώρα 19:00, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δείτε επίσης : Τρεις τρόποι για να ακούσεις ποίηση έξω από τα συνηθισμένα

«Ίδε το έαρ το γλυκύ» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, σας προσκαλεί στην εκδήλωση με τίτλο «Ίδε το έαρ το γλυκύ», που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του ΜΒΠ, την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 20,00 μμ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, ημέρα παγκόσμιου εορτασμού της εισόδου στην «Εαρινή Ισημερία», καθώς επίσης και εορτασμού της «Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης», προγραμματίζεται περιοδική έκθεση και εκδήλωση Λόγου, με τίτλο «Ίδε το έαρ το γλυκύ».

Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Μουσείου, θα αφορά τον ερχομό της Άνοιξης μέσα από παραστάσεις του ζωικού και φυτικού βασιλείου, όπως αυτά αποτυπώνονται σε κεραμικά της βυζαντινής περιόδου. Τα εγκαίνια θα πλαισιώσει με τα περίφημα «Χελιδονίσματα», τα εαρινά κάλαντα των Βυζαντινών, η χορωδία του Σωματείου των Φίλων του ΜΒΠ, υπό τη Διεύθυνση της Ελισάβετ Δεμίρογλου σε εναρμόνιση Φοίβου Φίλκα.

Η εκδήλωση Λόγου που θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, αφιερωμένη στην «Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης», περιλαμβάνει την δραματοποιημένη αφήγηση του σατυρικού και πολύ διδακτικού ποιήματος του 14ου αι. : «Διήγησις παιδιόφραστος των τετραπόδων ζώων», από την ηθοποιό κ. Μαρία Ανθίδου. Η μετάφραση και η διασκευή του κειμένου, είναι του επιμελητή των εκδηλώσεων, Δρ. Παναγιώτη Καμπάνη, αρχαιολόγου του ΜΒΠ.

Η βασική διάσταση και το πρίσμα υπό το οποίο παρουσιάζεται το βασίλειο των ζώων αντανακλά σε κάθε περίπτωση τον κόσμο των ανθρώπων και, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει μια κοινωνική σάτιρα που διακωμωδεί τις ανθρώπινες συμπεριφορές και καυτηριάζει την κακοήθεια της αυτοκρατορικής αυλής, η οποία, όμως, επισκιάζεται από την παρωδία που ελέγχει σκωπτικά και στρέφεται αλύπητα εναντίον, τόσο της εσωτερικής, όσο και της εξωτερικής πολιτικής και της διεφθαρμένης διπλωματίας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Στην ιστορία που μεταφέρεται στα ζώα, ο ακροατής ίσως είναι σε θέση να διακρίνει ανθρώπινους χαρακτήρες της σημερινής δημόσιας ζωής.

Επιμέλεια έκθεσης – εκδήλωσης-κείμενα: Παναγιώτης Καμπάνης, Δρ. Αρχαιολόγος – Ιστορικός, ΜΒΠ

*Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού) Λεωφ. Στρατού 2, Ώρα έναρξης: 20:00, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, «Ίδε το έαρ το γλυκύ», στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ), περισσότερες πληροφορίες www.mbp.gr , Email: mbp@culture.gr

Δύο ιδιαίτερες ξεναγήσεις στο Τελλόγλειο

Γιάννης Ψυχοπαίδης, «Πορτρέτα του Γιώργου Σεφέρη», 2000. Συλλογή του καλλιτέχνη

Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης γιορτάζει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 με την έκθεση-αφιέρωμα στον νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη, με τίτλο: «Γιώργος Σεφέρης: Όταν το φως χορεύει, μιλώ δίκαια». Στις δύο ιδιαίτερες ξεναγήσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 12:00 και στις 13:00, η ζωγραφική θα συναντήσει τον έμμετρο λόγο. Θα απαγγελθούν ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη και παράλληλα θα παρουσιαστούν έργα Ελλήνων εικαστικών (Σικελιώτης, Βασιλείου, Τάσσος, Μόραλης, Τέτσης, Τσόκλης, Φασιανός, Σόρογκας, Ψυχοπαίδης, Δασκαλάκης, Μακρουλάκης, Τσαλαματά, Ξένου κ.ά.), που αναζήτησαν και βρήκαν την έμπνευση στο πλούσιο ποιητικό του έργο. Οι στίχοι θα συναντήσουν το χρώμα και οι πίνακες θα αποκαλύψουν το κρυφό τους νόημα μέσα από την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη.

*Πέμπτη 21 Μαρτίου, 12.00 & 13.00, στο Τελλόγλειο, είσοδος δωρεάν, δεν χρειάζεται προκράτηση

«Ωδές» στην Οικία Τέλλογλου

Άγγελος Σικελιανός, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιώργος Σεφέρης, Γιάννης Ρίτσος, Μ. Καραγάτσης, Ανδρέας Εμπειρίκος, Κωνσταντίνος Καβάφης, Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, είναι ορισμένα από τα πορτρέτα προσωπικοτήτων της ποίησης και της λογοτεχνίας που φιλοτέχνησε η Κατερίνα Χατζή και θα παρουσιαστούν στην έκθεση «ΩΔΕΣ», στην Οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος). Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και ώρα 19.00, στην Οικία Τέλλογλου.

«Τα πορτρέτα των ποιητών μου έχουν σάρκα και οστά. Έχουν χρώμα και κάθε χρώμα είναι προσεκτικά επιλεγμένο, με σκοπό να τους προσεγγίσει βιωματικά και να καλλιεργήσει μία βιωματική σχέση με τους ποιητές και την ποίησή τους» αναφέρει η Κατερίνα Χατζή και επισημαίνει «για παράδειγμα, ο Ρίτσος ήταν ένας πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος. Το πορτρέτο του είναι εμπνευσμένο από τη μοναδική φωτογραφία του που κοιτάει κατάματα τον φακό, και αυτό με συγκίνησε».

«Μέσα από την πλαστικότητα της μορφής, την εστίαση στο βλέμμα και την επίτευξη της ενότητας με το χρώμα, η εικαστικός κατορθώνει να αποδώσει τη ψυχοσύνθεση των προσώπων. Η ψυχαναλυτική σκευή τής παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία προς αυτή την κατεύθυνση οδηγώντας την προς μια ιδιαίτερα πνευματική και καλλιτεχνική αναζήτηση», γράφει η Επίκουρη Καθηγήτρια Συγκριτικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πατρών κα Άννα Κατσιγιάννη για την Κατερίνα Χατζή.

«Για μένα τα πορτρέτα αυτά» αναφέρει η Κατερίνα Χατζή «θέτουν μία βασική ερώτηση: πώς προσεγγίζουμε την ποίηση και τους ποιητές μας; τους τιμάμε, τους αγαπάμε, τους σεβόμαστε, τους διαβάζουμε, τους συζητάμε; είναι ζωντανή μέσα μας και στην καθημερινότητά μας η ποίησή τους;».

*Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 19.30, Οικία Τέλλογλου (Αριστοτέλους 2, 4ος όροφος), είσοδος ελεύθερη

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον Ιανό

O IANOS γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και σας προσκαλεί σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας μεταξύ νέων ποιητών με θέμα: Η ποίηση που εμπνέει και εμπνέεται… Νέοι δημιουργοί μιλούν για τη δική τους ποίηση αλλά και για την έμπνευση που τους οδηγεί στην ποίηση και διαβάζουν αποσπάσματα αγαπημένων τους ποιημάτων. Συμμετέχουν οι: Γιάννης Κυρατσός, Ελένη Σκάρπου, Έλλη Φρεγγίδου. Συντονίζει η Ιωάννα Δανδέλια, δημοσιογράφος – διευθύντρια εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

*Πέμπτη 21 Μαρτίου, στις 19.00, στον Ιανό (Αριστοτέλους 7)

Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666) την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:30 ποιητική βραδιά-αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία.

“Απ’ τη Βαβυλώνα, στο μάτι του κυκλώνα”

Η “Νεφελοκοκκυγία” στα πελάγη, στους ωκεανούς με τιμονιέρη τον αρμενιστή ποιητή!

Ποιήματα ερμηνεύουν οι Βάνα Παπανάρετου, Γωγώ Ψώνη, Μαρία Καλογλίδου, Σόνια Χατζηχαριστού, Χριστίνα Χαρατσίδου, Αλέκος Στεφανάτος, Λάμπρος Αποστόλου, Τάσος Παπαναστασίου.

Τραγουδά η Γωγώ Ψώνη.

Διδασκαλία Τάσος Παπαναστασίου.

*Τετάρτη 20 Μαρτίου, στις 20.30, Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου, Νικάνορος 3, Τηλ. 2310 324666, E mail: bibxarilaou@hotmail.gr, η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

Κωνσταντινίδης – Ελάτε μαζί με το αγαπημένο σας ποίημα

Γιορτάζουμε όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στον χώρο του βιβλιοπωλείου, με ελεύθερη είσοδο, απαγγέλλοντας το αγαπημένο μας ποίημα και τραγουδώντας μελοποιημένη ποίηση.

Ανατρέξτε στην βιβλιοθήκη σας, βρείτε το ποίημα που σας συγκλόνισε και ελάτε την Πέμπτη 21 Μαρτίου από τις 6 το απόγευμα και μετά να μας το απαγγείλετε σε ένα ποιητικό γαϊτανάκι που θα πάει όσο αντέξουμε!

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο Κωστής Ζαφειράκης και θα συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί του γυμνασίου-λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, ενώ θα υπάρχει ζωντανή μουσική με αγαπημένα μελοποιημένα ποιήματα ερμηνευμένα από τον Γιώργο Παπούδη. Τον δικό τους φόρο τιμής θα αποτίσουν άνθρωποι του πνεύματος από τον χώρο της λογοτεχνίας, της μουσικής και του θεάτρου.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Μέγιστος χρόνος απαγγελίας 2 λεπτά.

*Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης, Μητροπόλεως 92, ώρα 18:00, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

2ο ποιητικό αναλόγιο, έλα μ’ ένα δικό σου ποίημα

Την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα γιορτάσει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου την 21η Μάρτη, ημέρα Πέμπτη, με μία εκδήλωση αφιερωμένη στην ποίηση με τίτλο «2ο ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΝΑΛΟΓΙΟ, έλα μ’ ένα δικό σου ποίημα». Μικροί και μεγάλοι, μαθητές κι ενήλικες, είναι καλεσμένοι σε μία γιορτή αφιερωμένη στην ποιητική τέχνη. Ο καθένας μπορεί να απαγγείλει δικά του ποιήματα ή ποιήματα αγαπημένων δημιουργών συνεισφέροντας στη γιορτή στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57). Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Νέας Γενιάς και το τμήμα Βιβλιοθήκης Ευόσμου με συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου. Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στον φυσικό της χώρο. Μουσικοί της Μουσικής Σχολής «Εν Αρμονία» θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα ποιήματα των: Ρίτσου, Βάρναλη, Γκάτσου, Καβάφη κ.ά.

*Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019, Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57), 19:00, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«Η ποίηση ως μια πηγή αθωότητας» στο Πανόραμα

Ποιήματα, τραγούδια που βασίζονται σε μελοποιημένη ποίηση και άλλα που προσέφεραν ποιητική έκφραση στη μουσική παράδοση περιλαμβάνει η εκδήλωση με τίτλο «Η ποίηση ως μια πηγή αθωότητας» που οργανώνει ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο Πανόραμα.

Σε μια συμβολική ημερομηνία, καθώς η 21η Μαρτίου έχει ανακηρυχθεί κατά τη διάρκεια της Γενικής Διάσκεψης της UNESCO, που έγινε τον Οκτώβριο του 1999 στο Παρίσι, ως η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Μια ημέρα που είναι αφιερωμένη στην προώθηση της ποίησης στην καθημερινότητα και στα ΜΜΕ ως «μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της».

Στην εκδήλωση, που διοργανώνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, αναμένεται να συμμετέχουν λογοτέχνες, άνθρωποι της επιστήμης, μουσικοί ηθοποιοί, εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες και φοιτητές και φοιτήτριες, που θα έχουν στο επίκεντρό τους την ποίηση. Την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη και θα ξεκινήσει στις 20:00, επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας.

*Τετάρτη 20 Μαρτίου, στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, στις 20.00, είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα