Agenda

Τα Ρεβεγιόν που θα επιλέξεις για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Θεσσαλονίκη

Με την αλλαγή του χρόνου, ζήσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρεβεγιόν της πόλης!

Parallaxi
τα-ρεβεγιόν-που-θα-επιλέξεις-για-την-πα-532771
Parallaxi

Με την αλλαγή του χρόνου, ζήσε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρεβεγιόν της πόλης. Στη Θεσσαλονίκη έχεις μερικές δυνατές επιλογές που θα σε βάλουν σε εορταστικό κλίμα. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τα εστιατόρια και τα στέκια της πόλης τελειοποιούν τις συνταγές τους δίνοντάς τους γιορτινές πινελιές και σε καλούν με μενού που αποτελούν γαστρονομική εμπειρία και απογειώνουν το κλίμα των ημερών. Δες τις επιλογές που ξεδιαλέξαμε για σένα!

Χαμόδρακας

Συνεχίζοντας μια παράδοση ενός αιώνα στη γαστρονομία της πόλης και σε υπέροχες βραδιές γιορτής ο Χαμόδρακας μας προσκαλεί σε ένα αξέχαστο ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς. Μια σπέσιαλ νύχτα πλάι στη θάλασσα, σε μια υπέροχα στολισμένη σάλα, με ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα και το απόλυτο παραδοσιακό μενού σχεδιασμένο για την πιο ξεχωριστή νύχτα του χρόνου. Με τη σφραγίδα της κουζίνας ενός από τα πιο ξακουστά εστιατόρια της Βόρειας Ελλάδας με παράδοση σχεδόν εκατό χρόνων, τη φροντίδα των σεφ του Χαμόδρακα.

*Χαμόδρακας, Μανώλη Γαγύλη 13, Καλαμαριά, Ώρα: 22.00, Παραδοσιακό Μενού με Μουσικό Πρόγραµµα, Τιµή Μενού και Ποτού Ανά Άτοµο: 50€, Πληροφορίες & Κρατήσεις 2310 447943, Facebook event

Hyatt Regency Thessaloniki

Γιορτάστε την αντίστροφη μέτρηση για την καινούρια χρονιά στο Grand Ballroom του Hyatt Regency Thessaloniki! Με ζωντανή μουσική από τον Γιώργο Αξά και ένα υπέροχο μενού: Βελουτέ κολοκύθας με χτένι, χαβιάρι και λάδι πάπρικας, Δίδυμο αστακού και γαρίδας, κρέμα αρωματικών με αυγοτάραχο, μοσχολέμονο, Μυλοκόπι φιλέτο, τσιγαρέλι με σος κακαβιάς και τσιπς θαλασσινών, Σορμπέ ροδιού με διαμάντια σαμπάνιας, Μοσχαρίσιο φιλέτο, τάρτα καπνιστής πατάτας λαχανικά και σος μαρσάλα, και Μους σοκολάτας illanka, φουντούκι πραλίνα και τζελ από φρούτα του δάσους. Υπάρχει διαθέσιμο και παιδικό μενού.

*Hyatt Regency Thessaloniki, 13ο χλμ Θεσσαλονίκης-Περαίας, Θέρμη, Τηλ. 2310-401295, Email: dine.hrthessaloniki@hyatt.com, Ώρα: 21.30, Facebook event

Electra Palace Thessaloniki

Γιορτάστε τη παραμονή Πρωτοχρονιάς στους Orizontes Roof Garden του Electra Palace και καλωσορίστε την καινούρια χρονιά με εκλεκτές γεύσεις, ζωντανή μουσική και μαγευτική θέα στην καρδιά της πόλης. Θα δοκιμάσετε: Καρπάτσιο λαβράκι μαριναρισμένο σε χυμό εσπεριδοειδών, λάδι βασιλικού, ανθό αλατιού και χαβιάρι λεμονιού, Σούπα cappuccino με άγρια μανιτάρια, τραγανό μπισκότο και αφρό παρμεζάνας, Τερίνα κοτόπουλο αρωματισμένη με vadouvan, τζίντζερ, φρέσκο κόλιανδρο, μους γιαουρτιού και πικάντικη μαρμελάδα δαμάσκηνο με σύκο, Αστακός ποσέ με αβοκάντο, ξινόμηλο, σέλερι, φύλλα βαλεριάνας και αρωματικό έλαιο φουντουκιού, Ελάφι μπρεζέ μαγειρεμένο με κρασί Vin Santo Τοσκάνης, βελούδινο δίχρωμο πουρέ από γλυκοπατάτες και κάστανα, ψητούς βολβούς λαχανικών και μανιτάρια enoki, Καρδιά από μοσχαρίσιο φιλέτο με τα γλυκάδια του, πολύχρωμες πατάτες βουτύρου, τραγανά σπαράγγια, κύβους γλυκοκολοκύθας και απαλή σάλτσα μουστάρδας αρωματισμένη με λεμονοθύμαρο και για επιδόρπιο Ταρταλέτα σοκολάτας Valrhona, αρωματισμένη με περγαμόντο και σορμπέ μανταρίνι.

*Orizontes, Electra Palace, Αριστοτέλους 9, Τηλ. 2310 294040, E: fb1@electrahotels.gr, Ώρα: 22.00, Το πλήρες μενού ΕΔΩ

Makedonia Palace

Ζήστε την πιο λαμπερή νύχτα της χρονιάς με την πολυτέλεια που της αρμόζει. Ένα εντυπωσιακό γαστρονομικό μενού δια χειρός Σωτήρη Ευαγγέλου, με τον μοναδικό Δημήτρη Μπάση, σε ένα μουσικό ταξίδι που θα σας μείνει αξέχαστο. Στο μενού: Σούπα από καλαμπόκι με stilton και dumplings με καβούρι, Κοχύλια Saint Jacques “tandoori”, ψητό κουνουπίδι με αμύγδαλα και κρέμα γλυκού σκόρδου, Πεσκανδρίτσα και φλαμπαρισμένες γαρίδες με Remy Martin, αυθεντικό γκρέιβι από τον χυμό τους, Γρανίτα γιαούρτι και φρούτα του δάσους, Black Angus μοσχαρίσια ταλιάτα, γλάσο Cabernet Sauvignon & Syrah σερβίρεται με λευκά σπαράγγια “ολλανδέζ” μανιτάρια σιμέτζι και σιτάκε, Πρωτοχρονιάτικη μπάλα και παγωτό σοκολάτας με αλατισμένη καραμέλα και ξηρούς καρπούς και Γλυκιές λιχουδιές.

*Makedonia Palace, Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Τηλ. κρατήσεων: 2310897197, Ώρα: 21.30, Για περισσότερες πληροφορίες: makedoniapalace.com

Cookoo

Υποδεχόμαστε τον καινουργιο χρόνο με ένα μοναδικό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο Cookoo! Comfort γεύσεις υψηλής γαστρονομίας, cookoo διάθεση και live μουσική από τους μοναδικούς EMIGRE! Το signature menu 5 πιάτων: Μπισκ με ψητή καραβίδα, ζελέ αγγουριού, μαύρο σκόρδο και λάδι εστραγκόν, Βασιλικά χτένια με βελούδινη κρέμα καλαμπόκι, pancetta affumicata, αβοκάντο αρωματισμένο με wasabi και αφρό παντζαριού, Σαλάτα mesclun με ροκφόρ, πορτοκάλι, πέρλες ροδιού, pecan και ντρέσινγκ πράσινου μήλου, Ελάφι σε δύο υφές με πουρέ γλυκοπατάτας, μανιτάρια King Oyster, κουμ κουάτ σε σάλτσα φουά γκρα με τόνκα, και Σουφλέ Valrhona με σορμπέ μανταρίνι σε κραμπλ αμυγδάλου.

*Cookoo, Σαλαμίνος 3, Τηλ. 2310555114, Ώρα: 21.30, Facebook event

The Aficionados

Ενα απολαυστικό δείπνο 6 πιάτων με την φροντίδα του Executive Chef Σάκη Καλλιοντζή σας περιμένει την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο The Aficionados, παρέα με εορταστική μουσική με τον Dj Stratos Pedarakis. Στο μενού θα απολαύσετε: Αυγά brouilles με καπνιστό σολομό, Hollandaise sauce, χαβιάρι βασιλικής ρέγκας, Κρέμα από λευκά και τραγανά πράσινα σπαράγγια, λάδι από βασιλικό, καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης, torched Chevre, Φρέσκος τόνος, παντζάρι ψητό, πατάτες Περού, αυγό ορτυκιού, ντοματάκι semi confit, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, πικάντικα edamame, Γαρίδες ποσέ στον ζωμό τους, Ελληνικό μπλε καβούρι, μπισκ γαρίδας, αφρός από σέλερι, μανιτάρια shiitake, Μοσχαρίσιο φιλέτο Black Angus, Foie Gras Rougie, mousseline πατάτας, τρούφα, calvados jus, Creme σοκολάτας Valrhona Satilia 62%, crumple από πολίτικη βασιλόπιτα, μους από κάστανα, φρέσκα φρούτα του δάσους

*The Aficionados, Πλαστήρα 105, Καλαμαριά, Ώρα: 21.30, Κρατήσεις: 2310 434290 & 6932341992

THRIA

Την Παραμονή της πρωτοχρονιάς ο Chef Δημήτρης Tασιούλας δημιουργεί ένα συναρπαστικό μενού 5 Πιάτων και ένα πρωτότυπο Welcome Drink στο THRIA. Θα γευτείτε: Βελουτέ από λευκά σπαράγγια, φρέσκο χτένι και τραγανοι σπόροι αμάρανθου, Σαλάτα Μεσκλάν, Ανεβατό Γρεβενών, ντοματίνια, σπεκ, αρωματισμένοι ξηροί καρποί, ρόδι,βινεγκρέτ σαμπάνιας, Κόκκορας με μανιτάρια, αμύγδαλα και σουμάδα χίου, Σφυρίδα φιλέτο με βουτυράτη σαλτσα μανταρίνι, παντζάρια ψητά σε κρούστα αλατιού, χόρτα αχνιστά ή Rib eye black Angus με νιόκι από μωβ πατάτα και λαχανικά στη σχάρα, σάλτσα Porto και για επιδόρπιο Αρμενοβιλ του Thria.

*THRIA, Μαρία Κάλλας 1, Τηλ. 2310821120, Ώρα: 22.00, Facebook event

Canteen

Φέτος στο Canteen έχετε τη δυνατότητα να συνδυάσετε το μενού του Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με τις οινικές προτάσεις του γνωστού sommelier Βασίλη Γαλανού. Στις γεύσεις που θα απολαύσετε: Σούπα κάστανου και αγκινάρας Ιερουσαλήμ, με αφρό από τυρί Brie και μπισκότο Porcini, Rilettes από μπούτι πάπιας Rougie, κρέμα κολοκύθας, gastrique παλαιωμένου βαλσάμικου di Modena, μπαγκέτα από αλεύρι μαύρου ρυζιού Venere και τραγανή πέτσα πάπιας, Αλμυρή τάρτα με compote μήλου, sautee Foie Gras και jus πάπιας με μηλίτη, Σαλάτα baby gems, radicchio, φρέσκος λωτός, παλαιωμένο Recorino, κορωναϊκή μαύρη σταφίδα με ginger vinaigrette, μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ μανιταριών, καραμελωμένα baby καρότα και sauce μαύρης τρούφας, και Fondant bitter σοκολάτας, κρέμα κάστανο, mousse mascarpone lime και φρέσκα φρούτα του δάσους.

*Canteen, Δημ. Γούναρη 7, Τηλ. 2310228520, Facebook: Canteen

Charlie D. 

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς σας περιμένει ένα αξέχαστο γεύμα 6 πιάτων στην εορταστική ατμόσφαιρα του Charlie D. Το Μενού περιλαμβάνει: Welcome Drink: Champagne Perrier-Jouët Grand Brut || Amuse bouche: Σολομός gravlax / Αυγό ορτυκιού / Σπαράγγια || Ορεκτικό: Σούπα πατάτας / Τσορίθο / Τραγανό μπέικον || Σαλάτα: Waldorf / Ρόδι / Ξηροί καρποί / Πράσινο μήλο || Πρώτο Πιάτο: Ζεστό φουαγκρά / Γαρίδα / Σάλτσα passion || Κυρίως Πιάτο: Αγριογούρουνο / Κρέμα σελινόριζας / Μανιτάρια simeji || Επιδόρπιο: Ιταλική κρέμα τιραμισού / Μπισκουί / Φρούτα του δάσους || Καφές / Τσάι / Mignardises.

Το παιδικό μενού διαμορφώνεται ως εξής: Σαλάτα: Πράσινη σαλάτα πέντε φύλλων || Πρώτο Πιάτο: Λαζάνια / Mοσχαράκι ραγού || Κυρίως Πιάτο: Μπιφτέκι μοσχαρίσιο / Πουρές πατάτας || Επιδόρπιο: Σουφλέ σοκολάτας/ Παγωτό βανίλια.

*Charlie D., Κομνηνών 10, τηλ. Κρατήσεων: 2310 021010, Facebook

Daios Bar Restaurant

Το Daios Bar Restaurant μας προσκαλεί να επιβιβαστούμε σε μια παραδεισένια γαστρονομική εμπειρία υπό τους μελωδικούς ήχους του INJOY Live Band. Μπορείτε να βρείτε τα ξεχωριστά και ιδιαίτερα επετειακά μενού στο event που έχει δημιουργηθεί στο Facebook και να επιλέξετε ανάμεσα στο Gala Menu (Παραμονή Πρωτοχρονιάς, 21.00 – 01.00), στο Festive Breakfast (Πρωτοχρονιά, 07.00 – 12.00) και στο New Year’s Day Menu (Πρωτοχρονιά, μετά τις 12.00).

*Daios Bar Restaurant, Λ. Νίκης 59, τηλ. 2310 250200, Facebook

Oval

Απογευματινό γλέντι παραμονής Πρωτοχρονιάς από τις 15:00 σε περιμένει στο Oval, με ζωντανή μουσική, ζεστά χαμόγελα, γεμάτες ψησταριές, κρασιά και τσίπουρα, λατρεμένα τραγούδια, κυκλικούς χορούς! Ενώ από τις 22:00, στη λαμπερή ατμόσφαιρα του Oval θα ζήσεις ένα ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς με καταπληκτική ζωντανή μουσική, σε υπέροχη ατμόσφαιρα, με ένα εμπνευσμένο γιορτινό μενού στο Oval.

*Oval, Φιλικής Εταιρείας 01, Λευκός Πύργος, Κρατήσεις: 2310 254533, Facebook events

SHARK

Με πάρτι αλλά και με μενού θα σας υποδεχτεί για Παραμονή Πρωτοχρονιάς το SHARK, καθώς θα σας περιμένει από τις 21.30 με New Year’s Eve Dinner Menu, ενώ με την αλλαγή του χρόνου θα ακολουθήσει ένα μοναδικό ρεβεγιόν! Στο μενού του θα δοκιμάσετε: Γαρίδα τυλιγμένη σε κανταΐφι με σάλτσα φράουλας, Σούπα βελουτέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ με σπαράια & τρούφα, Ψίχα καβούρι με αβοκάντο, αούρι & χαβιάρι, Ραβιόλι κουνέλι με πορτσίνι, φουντούκι & σάλτσα μανιτάρι, Φιλέτο μοσχαρίσιο με μιλφέιγ πατάτας, κρέμα γλυκοπατάτας & σάλτσα μαδέρα, Καραμελωμένο τσουρέκι με κάστανο & λευκή σοκολάτα.

*SHARK, Αργοναυτών 2, Καλαμαριά, Τηλ. 2310 416855, Ώρα: Μενού 21.30 / Ρεβεγιόν 23.55, Facebook Events

Πόρτα Ανοιχτή

Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, η Πόρτα ανοίγει και σας καλεί σε εορταστικό ρεβεγιόν, γεμάτο κέφι και μουσική! Στις 31 Δεκεμβρίου, μετράμε αντίστροφα για την έλευση του νέου έτους, ξεκινώντας από νωρίς, με την παρέα και πάλι της Ειρήνης Ασημοπούλου, του Κωνσταντίνου Μπιτζένη και του Απόστολου Βασιλειάδη. Και με τον ερχομό του νέου έτους, κόβουμε την πρώτη βασιλόπιτα, με δώρο-έκπληξη για τον τυχερό της χρονιάς!

*Πόρτα Ανοιχτή, Κολοκοτρώνη 13, Μονή Λαζαριστών, Τ. 2311265325, Ώρα έναρξης: 22:00, Facebook event

Το Διατηρητέο

Στην ατζέντα του «Διατηρητέου», που έτσι κι αλλιώς επισκεπτόμαστε για την απαράμιλλή του γιορτινή ατμόσφαιρα, σημειώνουμε το μεγάλο ετήσιο πάρτι, καθώς την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, από το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ ο χώρος γιορτάζει, ενώ με την αλλαγή του χρόνου, ξεκινά το μοναδικό ρεβεγιόν του! Για όσους θέλουν να μάθουν τι σημαίνει μπαρίστικο old time classic αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία!

*Διατηρητέο, Ικτίνου 12, Τηλ. 2310 283181, Ώρα: Μεσημεριανό πάρτι από τις 14.00, Ρεβεγιόν από τις 00.30, Facebook: Διατηρητέο Classic Bar

Ypsilon

Non stop, ξεφαντωτικό party για να μπούμε μαζί στο στρογγυλεμένο ‘20, σε περιμένει στο Ypsilon. Από τις 17:00 με τους Χειμερινούς Κολυμβητές live, στις 18:00 Kids at the club dj set και στις 00:00 με Vangelis Lagasta.

*Ypsilon, Εδέσσης 5, Τηλ. 2310 530480, Ώρα: 17.00-, Facebook event

Local

Το Local υποδέχεται τη νέα χρονιά με ένα ακόμη αξέχαστο πάρτι! Στη μουσική θα βρούμε τον Dj Thanasis Gavriilidis. Είναι η μέρα του χρόνου που θα νιώσουμε πιο ζωντανοί από ποτέ! Αποχαιρετούμε το 2019 με μια ακόμη μοναδική βραδιά στο Local Thessaloniki!

*Local, Π.Π. Γερμανού 7, Τηλ. 2310223307, Facebook: Local Thessaloniki

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα