Agenda

Τα σπουδαιότερα events του φετινού καλοκαιριού που απλά πρέπει να ζήσεις

Ένας οδηγός που θα λατρέψεις.

Parallaxi
τα-σπουδαιότερα-events-του-φετινού-καλοκαι-361566
Parallaxi

Το καλοκαίρι μπορεί να βάζει την καθημερινότητα σε κατάσταση παύσης, όμως σίγουρα δεν παύει τις σπουδαίες θερινές αφίξεις στην πόλη και σε κοντινούς προορισμούς, οι οποίες απλά πρέπει να πάρουν τη θέση τους στην ατζέντα μας. Επιλέξαμε κάποια από τα σπουδαιότερα για μας events του φετινού καλοκαιριού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μαγικά σημεία σε απόσταση αναπνοής, τα οποία δεν πρέπει να χάσετε μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Ιστορίες του Λευκού Πύργου 

Γιορτάζοντας 30 χρόνια ζωής στην Θεσσαλονίκη, το παλαιότερο free press σε κυκλοφορία στην Ελλάδα, η Parallaxi, που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 1989, οργανώνει ένα πολυθέαμα εμπνευσμένο από το ίδιο το μνημείο αλλά και τη σχέση του με τη ζωή της πόλης στο χθες και το σήμερα. 

Με ένα τεράστιο video mapping που θα εξελιχθεί όταν θα νυχτώσει πάνω στο μνημείο, μουσικά και φωτιστικά δρώμενα γύρω και πάνω από τον Λευκό Πύργο, γεγονότα που θα εξελιχθούν σε στεριά και θάλασσα, ένα θεατρικό δρώμενο σε κείμενο ειδικά γραμμένο για την ημέρα από τον Άκη Δήμου και σκηνοθετημένο από τον Χάρη Πεχλιβανίδη και πολλές άλλες εκπλήξεις εμπνευσμένες από την ιστορία του, η Parallaxi προσκαλεί την πόλη σε μια αλλιώτικη μέρα στον αγαπημένο της πύργο. 

Σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Θεσσαλονίκης η φετινή έναρξη των Δημητρίων, στις 28 Σεπτεμβρίου θα έχει χρώμα Λευκού Πύργου. 

*Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 19.00

Στο ένα και μοναδικό πάρτι στο ποτάμι!

Το River Party, ένα φεστιβάλ-ορόσημο για την Ελλάδα, αναμένουμε και αυτό το καλοκαίρι στη μαγική τοποθεσία του Νεστορίου Καστοριάς, δίπλα στον ποταμό Αλιάκμονα, στην 41η του διοργάνωση. Αδιαμφισβήτητα το μακροβιότερο μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ της χώρας​, ανυπομονούμε και φέτος να βρεθούμε μπροστά στις μουσικές σκηνές του, για καλοκαιρινές μέρες και νύχτες με δυνατές μελωδίες, διασκέδαση και βουτιές στο ποτάμι. Στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, αναμένουμε να δούμε τους Παύλο Παυλίδη & B-Movies, Γιάννη Αγγελάκα και 100°C, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Locomondo, Στέλιο Σάλβαδορ και τα Μωρά στη Φωτιά, Planet of Zeus, The Banksters, Baildsa, Ταφ Λάθος και Εισβολέα. Αν δεν το έχεις ζήσει, ήρθε η στιγμή.

*29 Ιουλίου – 4 Αυγούστου 2019, Νεστόριο Καστοριάς

Η συναυλία που αναμένουμε στο Sani Festival

Στο κορυφαίο καλοκαιρινό φεστιβάλ στον πανέμορφο Λόφο της Σάνης, στη φετινή έκδοση της ενότητας International Sounds, έρχεται το Σάββατο 3 Αυγούστου να δώσει το στίγμα της και το δυναμισμό της η μοναδική Σουηδή Gunhild Carling. Τραγουδίστρια της jazz, στιχουργός και ταλαντούχα μουσικός η ίδια, γνωστή για τη δυνατότητά της να παίζει ταυτόχρονα επί σκηνής πολλά διάφορα μουσικά όργανα, πρόκειται να προσφέρει μια παράσταση που θα μετατρέψει τον χώρο της συναυλίας σε ένα μεγάλο πάρτι. Εξάλλου, αυτό είναι το χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης μουσικής περσόνας, η οποία μοιάζει να έχει αναδυθεί από χορούς boogie της δεκαετίας του ’60 και την εποχή του jukebox.

*3 Αυγούστου 2019, Σάνη, Kασσάνδρα Χαλκιδικής, Ώρα: 21.30, Γενική Είσοδος: 20€ Καθήμενοι: 30€

 Η «Ορέστεια» του Αισχύλου – Αγαμέμνων // Χοηφόροι // Ευμενίδες στο Φεστιβάλ Δάσους

Για πρώτη φορά φέτος τρεις σκηνοθέτιδες του Εθνικού Θεάτρου, στην πρώτη τους εμφάνιση, σκηνοθετούν από κοινού την Ορέστεια του Αισχύλου. Τον Αγαμέμνονα σκηνοθετεί η Ιώ Βουλγαράκη, τις Χοηφόρους η Λίλλυ Μελεμέ και τις Ευμενίδες η Γεωργία Μαυραγάνη. Σ’ ένα ποιητικό σύμπαν σαν αυτό, όπου ο άνθρωπος είναι άλυτο αίνιγμα και η ανθρώπινη πράξη δεν συμβαίνει κάτω από άδειους ουρανούς, θύτης και θύμα εναλλάσσουν ρόλους. Την εναλλαγή αυτή παρακολουθεί μια άρχουσα τάξη που σιωπά, ώσπου χάνει τελικά όχι μόνο τη δύναμή της, αλλά την ίδια την υπόστασή της. Ποιος έχει δικαίωμα στο έγκλημα και από πού αντλεί το δικαίωμα αυτό;

*26-27 Αυγούστου 2019, Θέατρο Δάσους, Ώρα: 21.00, Πληροφορίες: 2315 200200

Οι «Ικέτιδες» του Ευριπίδη στο Φεστιβάλ Δάσους

Το εμβληματικό έργο του Ευριπίδη «Οι Ικέτιδες», επέλεξαν να παρουσιάσουν στο Θέατρο Δάσους, το Εθνικό Θέατρο και ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου σε μία από κοινού συνεργασία. Σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού και μετάφραση Γιώργου Κοροπούλη θα παρακολουθήσουμε αυτή την ανυπέρβλητη τραγωδία. Μια τραγωδία για τον πόλεμο, τους νεκρούς αλλά και την υπαρξιακή αγωνία, την αξιοπρέπεια, την πίστη και την αντοχή. Μια δυναμική παράσταση με τους Κάτια Δανδουλάκη και Άκη Σακελλαρίου που πρέπει να βιώσεις.

*30 Αυγούστου, Θέατρο Δάσους, Ώρα: 21.00, Πληροφορίες: 2315 200200

Η μέρα που ο ουρανός θα γεμίσει χρώματα

Η αγαπημένη όλων μας γιορτή των χρωμάτων έρχεται για μια ακόμα χρονιά στη Θεσσαλονίκη και αυτή τη φορά θα μας βρει στο Γήπεδο Α.Ε.Ν. Κρήνης. To πρώτο φεστιβάλ Χρωμάτων της Ελλάδας, η Μέρα με τα Χρώματα, επανέρχεται πιο δυναμικό και ακόμα πιο πρωτοποριακό στην 8η έκδοσή του, και υπόσχεται να σας προσφέρει νέες εμπειρίες, ενώ στα πρώτα μουσικά ονόματα που ανακοινώθηκαν είναι οι Spice, Playmen, Paranaue, Above the Hood, Light, Jaybot Garderis και Beatbox Battle. Θυμηθείτε, φορέστε λευκά για να γίνετε οι ίδιοι ο καμβάς των χρωμάτων και ετοιμαστείτε για έναν υπέροχο χρωματοπόλεμο.

*1 Σεπτεμβρίου 2019, Γήπεδο Α.Ε.Ν. Κρήνης, Ώρες: 13.00-00.00

Στην 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η εξωστρέφεια, η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία είναι τα βασικά γνωρίσματα πάνω στα οποία εδράζεται και στηρίζεται η διοργάνωση της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της Ελλάδας και των Βαλκανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 7-15 Σεπτεμβρίου 2019 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με τιμώμενη χώρα φέτος την Ινδία, και εκπέμποντας ένα ισχυρό σήμα ανάπτυξης νέων διεθνών συνεργασιών και υλοποίησης επενδύσεων με άξονα την ελληνική οικονομία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

*7-15 Σεπτεμβρίου 2019, ΔΕΘ-Helexpo

Ο θρύλος Andrea Bocceli φτάνει στο Ηρώδειο

Ο πιο αγαπημένος τενόρος του κόσμου, ένας από του σημαντικότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών, ο οποίος κατάφερε να φέρει την κλασική μουσική στην κορυφή των διεθνών charts, μουσικός, συνθέτης και παραγωγός, ο κορυφαίος και πολυτάλαντος Andrea Bocelli, βάζει την υπογραφή του σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού. Επιστρέφει μετά από ένα διάστημα πολλών χρόνων, στην Αθήνα, στη σκηνή του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. Μία συναυλία σταθμός που υπόσχεται να μας συνεπάρει κάτω από τον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης.

*11 Σεπτεμβρίου 2019, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αθήνα, Ώρα: 21.00

Η Νέα Πασαρέλα επιστρέφει στη Νέα Παραλία

Η αγαπημένη των Θεσσαλονικέων Νέα Πασαρέλα, που συναντάμε κάθε χρόνο πλέον στη Νέα Παραλία, επιστρέφει και αυτόν τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα δημιουργική δράση του συλλόγου των Φίλων της Νέας Παραλίας, η οποία με αφορμή την ανακύκλωση, αναδεικνύει το δημιουργικό ταλέντο σχεδιαστών, αλλά και απλών ανθρώπων που έχουν την διάθεση να πειραματιστούν. Φέτος, η Νέα Πασαρέλα θα πραγματοποιηθεί στις 11 Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Αλέξανδρου στη Νέα Παραλία, ενώ φέρνει μία πολύ ενδιαφέρουσα θεματική, την Όπερα!

*11 Σεπτεμβρίου 2019, Κήπος του Αλέξανδρου, Νέα Παραλία

Οι Sisters Of Mercy έρχονται στη Θεσσαλονίκη

Οι θρυλικοί The Sisters Of Mercy έρχονται στη Θεσσαλονίκη, μετά από πολλά χρόνια, για μια μεγάλη συναυλία, την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου! Ένα από τα σπουδαιότερα συγκροτήματα που ανέδειξε η post punk σκηνή, με την επιβλητική παρουσία και τη βαριά μελαγχολική φωνή του Andrew Eldritch να δίνει από την αρχή το στίγμα τους, οι Sisters Of Mercy αποτελούν σημείο αναφοράς του σκοτεινού rock ήχου και της dark κουλτούρας. Ο βρυχηθμός της μεγάλης μηχανής θα ακουστεί ξανά!

*12 Σεπτεμβρίου 2019, Fix Factory Of Sound, Doors Open: 20.00, T. 2310 500670 & 2310 504014

Η γιορτή συνεχίζεται με τους ΠΥΞ ΛΑΞ

Το καλοκαίρι του 2018 γιόρτασαν με τους χιλιάδες οπαδούς τους 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Οι Πυξ Λαξ ανακοίνωσαν θριαμβευτικά πως θα είναι ξανά ενεργοί και μας υπενθύμισαν γιατί άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική. Τώρα, οι «παλιές αγάπες» έρχονται και πάλι στις ζωές μας, παρουσιάζοντας κομμάτια από όλη την τριαντάχρονη πορεία τους, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Θα τους συναντήσουμε στα πλαίσια του Θεάτρου Δάσους στη Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο.

*13 Σεπτεμβρίου 2019, Θέατρο Γης, Ώρα: 21.30

Οι Florence and the Machine στο Ηρώδειο!

Το φθινοπωρινό πρόγραμμα του Ηρωδείου μας επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Η νεράιδα Florence Welch και η κορυφαία μπάντα της έρχονται για δεύτερη φορά στην Ελλάδα, δέκα χρόνια μετά το Synch Festival του 2009. Και μάλιστα, οι Florence and the Machine θα ανέβουν στην μοναδική σκηνή του Ωδείου Ηρώδου Αττικού στην Αθήνα, για να μαγέψουν το κοινό στο πιο ατμοσφαιρικό σκηνικό με τις απαράμιλλες μουσικές τους. Μία από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες της χρονιάς θα μας βρει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, ενώ προστέθηκε και μια δεύτερη ημερομηνία, στις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς η πρώτη μέρα έγινε sold out μέσα σε λίγη ώρα!

*19 & 22 Σεπτεμβρίου 2019, Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Αθήνα

Στο υπέρτατο φεστιβάλ δρόμου

Το Street Mode Festival επιστρέφει για 11η χρονιά, με αμέτρητες συναυλίες και όλες τις δράσεις της street κουλτούρας. Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ στην Ελλάδα, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, σε ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μία ποικιλία από μουσικές σκηνές και street δραστηριότητες. Τα πρώτα ονόματα που έχουν ανακοινωθεί: Ska-P, Dubioza Kolektiv, Che Sudaka, The Rumjacks, The Fuzztones, Pussy Riot, Gang of Four, Moscow Death Brigade, Subcarpati, Satanic Surfers, Dwarves, Warrior Soul, Algiers, Soulside, Nova Twins και Oferta Especial. Μπες σε κατάσταση “street” και απόλαυσε 3 ημέρες με ζωντανή μουσική, dj sets, shows και διαγωνισμούς street art, street dance, parkour, BMX, skateboarding και πολλά ακόμη.

*27-29 Σεπτεμβρίου 2019, Αποθήκη 8, Λιμάνι Θεσσαλονίκης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα