Ελλάδα

ΕΙΚΟΝΕΣ: Καταχειροκροτήθηκε η «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο

Παρατεταμένο χειροκρότημα για την «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι».

Parallaxi
εικονεσ-καταχειροκροτήθηκε-η-ιφιγέ-468818
Parallaxi

Ξεχώρισε και καταχειροκροτήθηκε η τραγωδία «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, στις δύο παραστάσεις της μεγάλης καλοκαιρινής παραγωγής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου την Παρασκευή 19 & το Σάββατο 20 Ιουλίου.

Πάνω από 10.000 θεατές επιβράβευσαν με το πιο θερμό χειροκρότημα τις ερμηνείες των ηθοποιών και τους συντελεστές της παράστασης. Το καθήκον, η πατρίδα, η δύναμη, τα παιχνίδια εξουσίας, η οικογένεια, η αυτοθυσία είναι οι έννοιες που πρωταγωνιστούν στο κορυφαίο δράμα του Ευριπίδη, σε νέα μετάφραση του Παντελή Μπουκάλα και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλαβριανού.

Η Ανθή Ευστρατιάδου, που τιμήθηκε με το 11ο «Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη» για την θεατρική περίοδο 2016, ερμηνεύει το ρόλο της Ιφιγένειας. Ο Γιώργος Γλάστρας τον Αγαμέμνονα, η Μαρία Τσιμά την Κλυταιμήστρα, ο Γιώργος Καύκας τον Πρεσβύτη, ο Νικόλας Μαραγκόπουλος τον Μενέλαο, ο Χρίστος Στυλιανού τον Αγγελιοφόρο και ο Θανάσης Ραφτόπουλος τον Αχιλλέα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση: Παντελής Μπουκάλας, Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός, Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξάνδρα Μπουσουλέγκα, Ράνια Υφαντίδου, Mουσική σύνθεση – Μουσική διδασκαλία – Ηχητικός σχεδιασμός: Θοδωρής Οικονόμου, Kίνηση: Δημήτρης Σωτηρίου Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, A’ Βοηθός σκηνοθέτη: Αλεξία Μπεζίκη, Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Xάρης Πεχλιβανίδης, Βοηθοί σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Ελίνα Ευταξία, Isabela Tudorache, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren, Μαρία Λαζαρίδου, *Βοηθός σκηνογράφου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Σοφία Τσιριγώτη

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γλάστρας (Αγαμέμνων), Ανθή Ευστρατιάδου (Ιφιγένεια),  Γιώργος Καύκας (Πρεσβύτης), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Μενέλαος), Θανάσης Ραφτόπουλος (Αχιλλέας), Χρίστος Στυλιανού (Αγγελιοφόρος), Μαρία Τσιμά (Κλυταιμήστρα).

Χορός: Μομώ Βλάχου, Στελλίνα Βογιατζή, Δέσποινα Γιαννοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Δανάη Επιθυμιάδη, Αίγλη Κατσίκη, Λήδα  Κουτσοδασκάλου, Μαρία Κωνσταντά, Αλεξία Μπεζίκη, Ζωή Μυλωνά, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Κατερίνα Παπαδάκη, Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου

Μουσικός επί σκηνής: Δημήτρης Χουντής

*Η Ιφιγένεια εν Αυλίδι, μετά την καλοκαιρινή της περιοδεία, θα βρεθεί ξανά στη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή 20 έως και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, στο Βασιλικό Θέατρο.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα