Ελλάδα

Μέτρα ανακούφισης για τους πρόσφυγες σε δομές στα Διαβατά και Λαγκαδίκια ζητά η ΑΡΣΙΣ

Τι ζητά από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Parallaxi
μέτρα-ανακούφισης-για-τους-πρόσφυγες-224610
Parallaxi

Να εφαρμόσει άμεσα μέτρα ανακούφισης για τις συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, στα Διαβατά και τα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης, επισπεύδοντας και την έναρξη λειτουργίας νέων κέντρων σύντομης φιλοξενίας προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα, ζητά, από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της οργάνωσης, “στα όρια της αντοχής τους έχουν φτάσει οι πρόσφυγες που το τελευταίο διάστημα ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στις δομές φιλοξενίας στα Διαβατά και τα Λαγκαδίκια Θεσσαλονίκης” και βρίσκονται από τις 23 Μαίου σε κινητοποιήσεις.

“Οι αυξημένες προσφυγικές ροές, που καταγράφονται κατά κύριο λόγο στα χερσαία σύνορα του Έβρου τους τελευταίους δύο μήνες – κι αναμένεται να ενταθούν το καλοκαίρι- έχουν προκαλέσει ασφυκτικές συνθήκες στις δομές φιλοξενίας της Βόρειας Ελλάδας”, τονίζεται στην ανακοίνωση όπου υπογραμμίζεται ότι, ενώ στα Διαβατά οι προβλεπόμενες θέσεις είναι 750, αυτή τη στιγμή στη δομή διαβιούν συνολικά 1.900 πρόσφυγες. Ανάλογη είναι η κατάσταση και στο Κέντρο Φιλοξενίας στα Λαγκαδίκια, όπου οι εγγεγραμμένοι είναι 360 και σήμερα ζουν εκεί 680 πρόσφυγες.

Η πλειοψηφία των νεοαφιχθέντων, σύμφωνα με την ΑΡΣΙΣ, ανήκει σε ευάλωτες ομάδες (μακροχρόνια ασθενείς, έγκυες γυναίκες, βρέφη και παιδιά) και έχει μεγάλες ανάγκες περίθαλψης, φροντίδας και υποστήριξης.

Διαβάστε ακόμα:

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα