Ελλάδα

Μια νέα παιδική χαρά αναπλάστηκε στη Μενεμένη

Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού αναπλάσεων του συνόλου των παιδικών χαρών.

Parallaxi
μια-νέα-παιδική-χαρά-αναπλάστηκε-στη-μ-266275
Parallaxi

Την ανάπλαση μίας ακόμη παιδικής χαράς ολοκλήρωσε και παρέδωσε σήμερα στους κατοίκους του ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδιασμού αναπλάσεων του συνόλου των παιδικών χαρών εντός των ορίων του. Το κόστος για τη διαμόρφωση της συγκεκριμένης παιδικής χαράς, που εγκαινιάστηκε σήμερα, ανέλαβε εξολοκλήρου ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛ.ΠΕ.), μαζί με άλλες δύο που παραδόθηκαν, επίσης σήμερα, στο δήμο Δέλτα και στο δήμο Ευόσμου.

Η αναμορφωμένη παιδική χαρά στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, βρίσκεται επί της κεντρικής λεωφόρου Δενδροποτάμου και είναι μία από τις εννέα παιδικές χαρές που έχει αναπλάσει μέχρι στιγμής ο δήμος, από τις συνολικά 25 που διαθέτει και είναι χαρακτηρισμένες ως τέτοιοι χώροι. Η συνολική επιφάνεια της παιδικής χαράς είναι 1.200 τ.μ. και ο χώρος παιχνιδιού 600 τ.μ., ενώ διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό – με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά – για όλες τις ηλικίες (από ενός έτους έως έφηβους), σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχει θέσει ευρωπαϊκή οδηγία για τους υπαίθριους χώρους παιχνιδιού. Ο εξοπλισμός και ο χώρος της είναι πιστοποιημένος, τόσο από τον αρμόδιο φορέα ελέγχου, όσο και από την ειδική επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ευθύνη για την μελέτη και διαμόρφωση του πάρκου είχε η τεχνική υπηρεσία του δήμου Αμπελοκήπων. Στον χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικά δάπεδα, ξύλινο σπιτάκι, εστία για μπάλα, ξύλινες τραμπάλες, παιχνίδια ισορροπίας, αλογάκια με ελατήρια, μονόζυγα, τσουλήθρες κ.α., ενώ ο χώρος είναι περιφραγμένος και φυλάσσεται με ειδική εγκατάσταση από την πλευρά που συνορεύει με την κεντρική λεωφόρο.

Σύμφωνα με την υπεύθυνη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Αμπελοκήπων, Κασσιανή Παρτσάλη, εντός του επόμενου έτους, ο δήμος σκοπεύει να δρομολογήσει την ανάπλαση άλλων πέντε παιδικών χαρών, ενώ προβλέπεται και μία καινούργια εγκατάσταση στην υπόγεια διάβαση της Αγίας Παρασκευής.

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, δήλωσε στα εγκαίνια ότι ο δήμος έχει διαθέσει περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, για αναπλάσεις σε όλο το μήκος της λεωφόρου Δενδροποτάμου, με διαμορφώσεις πρασίνου, περιπάτου, αθλητικών εγκαταστάσεων, παιδικών χαρών. Σε ό,τι αφορά τις παιδικές χαρές, έχει διαθέσει ήδη περίπου 700.000 ευρώ, ενώ για την ολοκλήρωση του συνόλου των παιδικών χαρών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές, απαιτούνται περί τα 1,3 εκατομμύρια. «Οι δήμοι δεν μπορούν να σηκώσουν και αυτό το οικονομικό βάρος, πρέπει να βοηθήσει και η πολιτεία», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι ο ίδιος έχει προτείνει σε πρόσφατο συνέδριο των δήμων τη δημιουργία ενός εθνικού προγράμματος που θα αναλαμβάνει την αναμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, των παιδικών σταθμών και των παιδικών χαρών, που ανήκουν στους δήμους.

Εκ μέρους του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια, ο Χριστόφορος Αντώντσιος, ανέφερε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ο Όμιλος χρηματοδότησε και παρέδωσε σήμερα τρεις παιδικές χαρές, σε ισάριθμους δήμους (Δέλτα, Ευόσμου, Αμπελοκήπων), ενώ προγραμματίζει και άλλες δράσεις που έχουν στόχο κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα