Ελλάδα

Παραιτήθηκε από βουλευτής η Κατερίνα Μάρκου – Τη θέση της παίρνει ο Νίκος Νυφούδης

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, μετά τις αντίστοιχες ανακοινώσεις από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Τη θέση της θα λάβει ο Νίκος Νυφούδης, ο πρώτος επιλαχών με το Ποτάμι στη Β’ Θεσσαλονίκης. Όπως σημείωσε σε ανάρτηση στο Twitterη Κ. […]

Parallaxi
παραιτήθηκε-από-βουλευτής-η-κατερίνα-421771
Parallaxi

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης Κατερίνα Μάρκου, μετά τις αντίστοιχες ανακοινώσεις από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, καθώς θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Τη θέση της θα λάβει ο Νίκος Νυφούδης, ο πρώτος επιλαχών με το Ποτάμι στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωσε σε ανάρτηση στο Twitterη Κ. Μάρκου: “Συνεπής με τη δέσμευσή μου να μην κάνω χρήση της φωτογραφικής τροπολογίας για το ασυμβίβαστο και για λόγους ηθικής τάξεως και αρχών που με αυτές πορεύτηκα σε όλο τον πολιτικό μου βίο, παραιτούμαι σήμερα από το βουλευτικό αξίωμα ώστε να είμαι υποψήφια στις ευρωεκλογές”.

Η δήλωση του Νίκου Νυφούδη μετά την επιστροφή της έδρας στο Ποτάμι:

“Σήμερα διορθώνεται μια μεγάλη αδικία για τους προοδευτικούς πολίτες της Θεσσαλονίκης. Η έδρα του Ποταμιού της Β’ Θεσσαλονίκης επιστρέφει στο Ποτάμι, εκεί όπου ανήκε.

Στη Βουλή, τους μήνες που απομένουν μέχρι τις εθνικές εκλογές, θα υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις τα μικρά και τα μεγάλα της πολιτικής. Θα αγωνιστώ για ανάπτυξη και δικαιοσύνη. Να ακουστεί ξανά καθαρά η φωνή της Θεσσαλονίκης. Να ακουστούν δυνατά οι νέοι που ζουν στο εξωτερικό και έχω μοιραστεί μαζί τους τα τελευταία χρόνια τα όνειρά τους και τις ανησυχίες τους. Με αλήθειες μόνο, προχωράμε μαζί”.

Ο Νίκος Νυφούδης αναμένεται να ορκιστεί βουλευτής στις 6 Μαΐου.

Ο Νίκος Νυφούδης γεννήθηκε στην Πυλαία το 1980. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό του στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth. Συμμετέχει ενεργά στα κοινά από την εφηβική του ηλικία, με παρουσία σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια Νέων ανά τον κόσμο. Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης από το 2010. Τον Ιανουάριο του 2013, άνοιξε το πρώτο παντοπωλείο ελληνικών προϊόντων “The Life Goddess” στο κέντρο του Λονδίνου, εξάγοντας περισσότερα από 300 προϊόντα. Στη συνέχεια ακολούθησε και δεύτερο ενώ στην Ελλάδα είναι συνιδιοκτήτης της εταιρείας διανομής οίνου Winehouse στη Θεσσαλονίκη και ιδιοκτήτης των εστιατορίων Τζάκι Ho και Ανφάν Γκατέ. Είναι πιστοποιημένος ασφαλιστής από το 2008 ενώ έχει εκδώσει δύο παιδικά παραμύθια που διδάσκουν στα μικρά παιδιά την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι παντρεμένος  με τη δημοσιογράφο Χριστίνα Κανατάκη και έχει δύο παιδιά.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα