Top

Καλαμαριά: Πεζοδρομείται πιλοτικά η παραλιακή οδός «Νικολάου Πλαστήρα»

Tι αναφέρουν οι πληροφορίες.

Parallaxi
καλαμαριά-πεζοδρομείται-πιλοτικά-η-π-553900
Parallaxi

καλαμαρια

Το επόμενο Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Ιουνίου, αναμένεται να πεζοδρομηθεί πιλοτικά η παραλιακή οδός «Νικολάου Πλαστήρα» στην Αρετσού, σύμφωνα με απόφαση του Δήμου Καλαμαριάς. 

Ειδικότερα, έπειτα από διαβουλεύσεις η δημοτική αρχή αποφάσισε τελικώς να δοκιμάσει το συγκεκριμένο διήμερο την εφαρμογή του μέτρου και ανάλογα με την ανταπόκριση που θα υπάρξει να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς:

Η Αρετσού, η ριβιέρα της Θεσσαλονίκης ήταν για πολλές δεκαετίες ο αγαπημένος προορισμός των Θεσσαλονικιών, καλοκαιρινό θέρετρο και αποτελούσε έναν από τους πιο διάσημους τόπους για διασκέδαση.

Σήμερα, ο Δήμος Καλαμαριάς με στόχο να επαναναδειχθεί και πάλι η περιοχή ως ένας ελκυστικός προορισμός για το κοινό, προχωρά σε εφαρμογή πιλοτικής πεζοδρόμησης της Νικολάου Πλαστήρα.

Έτσι η παραλιακή λεωφόρος θα μείνει ανοιχτή για τους πεζούς και απαγορευτική για τα αυτοκίνητα, το επόμενο Σαββατοκύριακο, 20 και 21 Ιουνίου, με σκοπό να καθίσταται σταδιακά και πάλι ένας τόπος αναψυχής και διασκέδασης.

Συγκεκριμένα, η Πλαστήρα από το ύψος της οδού Χηλής έως την οδό Ποσειδώνος, θα παραμείνει κλειστή στην κυκλοφορία των οχημάτων από τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου έως τις 9 το βράδυ της Κυριακής.

Οι πολίτες θα μπορούν εκείνες τις ώρες να κάνουν τον περίπατό τους με άνεση και την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, να απολαύσουν το φαγητό ή τον καφέ τους και να διασκεδάσουν με διάφορες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν, ξαναζωντανεύοντας την περιοχή.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα