Ελλάδα

Καταγγελία γονέα στη Θεσσαλονίκη: «Τα παιδιά μας μεταφέρονται με το σχολικό σαν σαρδέλες»

Τι αναφέρει σε επιστολή που κοινοποίησε σε όλους τους φορείς.

Parallaxi
καταγγελία-γονέα-στη-θεσσαλονίκη-τα-486997
Parallaxi

Σε μία καταγγελία – διαμαρτυρία προχωρά ένας γονέας και κάτοικος της Νέας Ραιδεστού αναφορικά με τον τρόπο που οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης μεταφέρονται στο σχολείο τους. Η επιστολή που έχει κοινοποιήσει στα ΜΜΕ, στο δήμο Θέρμης, την Περιφέρεια καθώς και σε άλλους φορείς στηλιτεύει τις συνθήκες μεταφοράς.

«Το παιδί μου είναι μαθητής του 3ου Γυμνασίου Θέρμης, ενός σχολείου που είναι χτισμένο στη μέση του πουθενά», αναφέρει και εξηγεί: «Τι εννοώ; Μέσα σε χωράφια, μακρυά από αστική συγκοινωνία και με τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί σε αυτό να είναι ένα στενό δρομάκι όπου με το ζόρι χωράνε 2 αυτοκίνητα. Η απόσταση από το σχολείο μέχρι τη στάση μας είναι 10 χλμ εκ των οποίων τα 7 χλμ είναι επί της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου». 

«Γνωρίζετε, κύριοι, ότι τα παιδιά έρχονται ΟΡΘΙΑ μέσα στο λεωφορείο, στοιβαγμένα σαν σαρδέλες; Τις προάλλες το δικό μου παιδί ήταν όρθιο στη ΣΚΑΛΑ (ΝΑΙ, πιστέψτε το, στα σκαλοπάτια…) του διώροφου λεωφορείου. Αντιλαμβάνεστε τα αυτονόητα, και δεν θα μιλήσω για πιθανό ατύχημα, αλλά για ένα απλό φρενάρισμα, τι επιπτώσεις θα έχει; Μιλάμε κύριοι για εθνική οδό, όπου αναπτύσσονται ταχύτητες των 100-120 χλμ/ώρα», σημειώνει.

«Και φυσικά υπάρχει και το κερασάκι στην τούρτα! Οι οδηγοί των ίδιων των λεωφορείων τρέχουν. Με παιδιά όρθια στην εθνική οδό. Γνωρίζετε κύριοι γιατί τρέχουν; Θα έπρεπε όμως να έχετε γνώση ΟΛΩΝ των συνθηκών μεταφοράς των παιδιών μας πριν πάρετε την απόφαση σε ποιανού τα χέρια βάζετε τη ζωή τους…», τονίζει μεταξύ άλλων.

«Πόσο δύσκολο είναι να ελέγχετε αν πληρούνται οι προϋποθέσεις με τακτικούς ελέγχους; Πόσο δύσκολο είναι να γίνονται αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την τροχαία, όχι μόνο για το αν όλα τα παιδιά κάθονται, αλλά και για το σύνολο της κατάστασης των λεωφορείων; Εσείς θα είχατε ποτέ τα παιδιά σας στο αυτοκίνητο σας όχι απλά χωρίς ζώνη, αλλά όρθια σε εθνική οδό; Εμείς γιατί να το υποστούμε;», αναρωτιέται.

Η πλήρης επιστολή έχει κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς και αναμένεται η απάντησή τους.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα