Ελλάδα

Πέτσας: Κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας θα φέρει κρίση σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας

Για το ζήτημα του Έβρου είπε ότι δεν επιβεβαιώνεται καμία διαφορετική κινητικότητα σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Parallaxi
πέτσας-κλιμάκωση-από-πλευράς-τουρκία-580653
Parallaxi
ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΒΙΝΤΕΟ

«Είναι ξεκάθαρο και με τις δύο επιστολές που απέστειλε ο πρωθυπουργός ότι οποιαδήποτε κλιμάκωση από πλευράς Τουρκίας δεν θα προκαλέσει ελληνοτουρκική κρίση αλλά κρίση των συνολικών σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για το ζήτημα του Έβρου είπε ότι δεν επιβεβαιώνεται καμία διαφορετική κινητικότητα σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει όλες τις προηγούμενες ημέρες.

Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο είπε ότι «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία προγραμματισμένη επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον κ. Ερντογάν» και προσέθεσε «εμείς προσπαθούμε ακόμη και σε περιόδους κρίσης να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση ή κάποια προγραμματισμένη επικοινωνία των δύο ηγετών».

Για το εάν εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών όπως ζητά η αντιπολίτευση, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών είναι συνεχής και πλήρης. «Αν κριθεί κάτι τέτοιο σκόπιμο στο μέλλον θα το δούμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο» σημείωσε.

Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σχεδιάζει μέτρα ενίσχυσης εποχικών ξενοδοχείων που δεν θα ανοίξουν φέτος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης αίρει πολλές πτυχές της αβεβαιότητας στον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης για τον Ιούνιο και Ιούλιο. «Αν χρειαστεί να κάνουμε συμπληρωματικές ενέργειες θα τις κάνουμε. Αυτό αποδεικνύει πόσο σωστή ήταν η αρχική σύλληψη του σχεδίου να είναι δυναμικό και να κρατάμε εφεδρείες για τη δυναμική επανεκκίνηση της οικονομίας μας» σημείωσε.

Για τα επεισόδια χθες στο κέντρο της Αθήνας είπε ότι όλοι οι πολίτες βιώνουν μια αναβάθμιση στην ασφάλεια όλους τους τελευταίους μήνες. «Ελπίζουμε τέτοιου είδους φαινόμενα να μην υπάρξουν στο μέλλον και εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να προστατεύσουμε τις περιουσίες των πολιτών» τόνισε.

Αναφερόμενος στις καταγγελίες εργαζομένων στον ΕΟΤ ότι επίκειται συρρίκνωση του Οργανισμού, προς όφελος της ιδιωτικής εταιρείας Marketing Greece, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Αυτό που έχει σημασία είναι να προβληθεί η Ελλάδα, μέσα στην καταιγίδα που έφερε η πανδημία, με αποτελεσματικό τρόπο ώστε να καταφέρουμε να έχουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια μικρότερη φετινή τουριστική πίτα. Εκεί εστιάζονται οι ενέργειές μας για την καμπάνια του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τον ΕΟΤ και την σχέση του με την Marketing Greece είναι θέματα που δεν είναι καινούργια». Υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έχει κάνει καμπάνια και το 2016 και το 2019 και το 2018 με την Marketing Greece και προσέθεσε: «Δεν είναι κάτι καινούργιο και δεν αφορά το γεγονός ότι ο ΕΟΤ είναι αυτός που έχει την εποπτεία ενός τέτοιου προγράμματος. Η Marketing Greece έχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία να φέρει αυτό το δύσκολο έργο σε σύντομο χρονικό διάστημα σε πέρας».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα