Επικαιρότητα

Πόρος: Τι δείχνει η έρευνα για την πτώση του ελικοπτέρου

Υπάρχει δικαστική απόφαση από το 2010 για παρόμοιο συμβάν όπου αναφέρεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι πιλότοι των ελικοπτέρων δεν μπορούν να δουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Parallaxi
πόρος-τι-δείχνει-η-έρευνα-για-την-πτώση-478556
Parallaxi
Εικόνα ANT1 ειδήσεις YouTube

Ο πιλότος φαίνεται να μην είχε προσγειωθεί ξανά σε αυτό το ελικοδρόμιο και έτσι δε γνώριζε για τα καλώδια που υπήρχαν εκεί. Μάλιστα, ούτε η εταιρία του τον είχε ενημερώσει για αυτά.

Κατά την προσγείωσή του πέρασε πολύ κοντά από τα καλώδια χωρία να τα ακουμπήσει και κατά την απογείωση ακολούθησε τον ίδιο δρόμο.

Τα καλώδια της ΔΕΗ χτύπησαν το στροφείο του κεντρικού έλικα και διέλυσαν την πάνω πλευρά του ενώ ο έλικας κατέπεσε. Όμως, το γεγονός πως ακούστηκαν 2 ισχυροί ήχοι πριν τη συντριβή δηλώνει πως ίσως υπήρχε μηχανικό πρόβλημα, οπότε δεν υπάρχει ακόμα ασφαλές συμπέρασμα για τους λόγους του ατυχήματος. Για αυτό το λόγο η μηχανή στάλθηκα για επιπλέον ελέγχους στο Πόρτσμουθ στην Αγγλία.

Στην εφημερίδα “Βήμα” αναφέρεται πως υπήρχε παρόμοιο συμβάν στην Κρήτη το 2010 για το οποίο υπάρχει δικαστική απόφαση. Στην απόφαση αναφέρεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι πιλότοι των ελικοπτέρων δεν μπορούν να δουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα