Γευση

Από σήμερα μια ινδική γευστική έκπληξη στην πόλη!

Menu Inspired by India στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ σε αγαπημένο bar resto στη Θεσσαλονίκη.

Parallaxi
από-σήμερα-μια-ινδική-γευστική-έκπληξ-484410
Parallaxi

Σε ρυθμούς ΔΕΘ μπαίνει επισήμως η Θεσσαλονίκη με την πόλη να ανοίγει τις πόρτες της, να διηγείται τις ιστορίες της και να ακούει άλλες μακρινές, να βρίσκει την γοητευτική εξωστρέφειά της και να μεταμορφώνεται από άκρη σε άκρη ως ένα ανοιχτό κέντρο διάδρασης κουλτούρας, πολιτισμού, επιχειρηματικότητας, εμπορίου και δημιουργίας. Η φετινή 84η διοργάνωση της ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα την Ινδία, επιχειρεί να φέρει κοντά δύο μακρινούς τόπους με πολλά κοινά σημεία επαφής και άλλα τόσα άγνωστα. Μέσω της τέχνης, των δράσεων, της γαστρονομίας, η Ινδία συστήνεται στη Θεσσαλονίκη και την φέρνει στους δρόμους, τις γκαλερί, τις σκηνές και τις κουζίνες του αστικού ιστού μας. 

Για εννέα ημέρες θα μοσχοβολήσει κάρυ και θα φυσήξει αέρας Bollywood σε ένα αστικό σκηνικό γεμάτο πολυχρωμία και καλοτυχία μικρών ελεφάντων που ίπτανται στην ατμόσφαιρα του κέντρου. Ένας λόγος παραπάνω το γεγονός πως το αγαπημένο στέκι της πόλης, το Local Thessaloniki, ένα από τα ωραιότερα bar resto, ετοίμασε ένα ειδικό μενού με γεύσεις εμπνευσμένες από την Ινδία που είναι φέτος η τιμώμενη χώρα. 

Η ταλαντούχα ομάδα της κουζίνας του Local, με δημιουργική διάθεση, συνδύασε υλικά,τεχνικές και ιδέες, με στόχο ένα απολαυστικό γευστικό ταξίδι στην εξωτική Ινδία!   

Δεν υπάρχει η κατάλληλη ώρα για να απολαύσεις όσα χαρίζει το Local γιατί όλες οι ώρες είναι κατάλληλες για αυτό που μπορείς να ζήσεις σε ένα από τα τραπέζια του.

Αυτές τις ημέρες ένα παραπάνω με το λαχταριστό, εξωτικό και άκρως εμπνευστικό μενού του που ετοιμάζεται να ταξιδέψει μέσω των γεύσεων και των αρωμάτων του στην Ινδία, έναν τόπο -μεταξύ άλλων- που φημίζεται για τις απαρχές αυτού που ονομάζουμε σήμερα και αποτελεί την απόλυτη τάση στις κατά τόπους αστικές γαστρονομίες, το λεγόμενο “street food”.  

Για μια εβδομάδα λοιπόν, εκτός από τα αγαπημένα σας πιάτα, στο Local μπορείτε να δοκιμάσετε και να απολαύσετε: 

  • Ρεβυθοσαλάτα με τραγανά ρεβίθια, σπανάκι, τζίντζερ, καρότο και δροσερό dressing mango

  • Τηγανητό ρύζι με γαρίδες, με λαχανικά, Indian curry και γλυκιά σάλτσα σόγιας
  • Mελιτζάνες ψητές με κοτόπουλο, σάλτσα από γάλα καρύδας και curry και φρέσκο κόλιανδρο

  • Kοτόπουλο ταμαρίντ, με αρωματισμένο πιλάφι και σάλτσα Ραïτα
  • Carrot Halva, με παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης

Το Local Thessaloniki για τις παρέες σημαίνει φίλοι και κρασί, πρωινός καφές και “ανάσα” με early drinks, μουσικές που δίνουν το soundtrack των πιο κοσμοπολίτικων και μητροπολιτικών στιγμών της καθημερινότητάς μας στο κέντρο, με τη σύγχρονη αισθητική του χώρου του να στήνει το σκηνικό για τις ημέρες και τις νύχτες μας στην πόλη όπως θα έπρεπε να είναι, απολαμβάνοντας πιάτα που προκαλούν συγκινήσεις και αυτή τη φορά… και νοερά απολαυστικά εξωτικά ταξίδια!

Local Thessaloniki | 84η ΔΕΘ –  Menu Inspired by India και απολαύστε χωρίς δεύτερη σκέψη! 

*Local Thessaloniki, Παλαιών Πατρών Γερμανού 17, Τ. 231 022 3307, Facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα