Εστιατόρια

Η νέα νόστιμη Χαλκιδική

Οι αφίξεις στη Χαλκιδική αυτό το καλοκαίρι σου εξιτάρουν τη γαστριμαργική όρεξη και φαντασία.

Parallaxi
η-νέα-νόστιμη-χαλκιδική-214010
Parallaxi

Οι αφίξεις στη Χαλκιδική αυτό το καλοκαίρι σου εξιτάρουν τη γαστριμαργική όρεξη και φαντασία. Τέσσερα μέρη που αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις!

BEACH HOUSE

Στην παραλία του Sani Resort, ανάμεσα στο Sani Dunes και το Sea You bar, με θέα στο Αιγαίο και τον Όλυμπο, είναι η νέα άφιξη στους παραθαλάσσιους χώρους εστίασης του συγκροτήματος. Πρωινό εμπειρία με artisanal προϊόντα και ελαφριά κουζίνα. Από την ενότητα “Garden” μπορεί κανείς να επιλέξει κάποια από τις δροσερές σαλάτες, ενώ στην ενότητα “So Simple” ελαφρά πιάτα – όπως ριζότο αλά Μιλανέζε ή μια υπέροχη μαρινάρα με ολόφρεσκα θαλασσινά. Στο δείπνο, ο chef Νίκος Παπαστεργίου έχει διαμορφώσει ένα μενού που στηρίζεται και πάλι στην καθαρότητα των γεύσεων και στην απλότητα. Σ’ αυτό πρωταγωνιστούν “θησαυροί” κατευθείαν από τα δίχτυα του ψαρά και θαλασσινά ορεκτικά. Η στεριά εκπροσωπείται με prime φιλέτα και τρυφερό κοτόπουλο σε πολλές εκδοχές. Φυσικά δημιουργικά cocktails , η λίστα “Mood”, ειδικά διαμορφωμένη για να τροφοδοτεί με ιδέες που ανεβάζουν τη διάθεση, resident Dj’s του Blue Marlin στην Ίμπιζα  και του El Chiringuito στο Ντουμπάι και εξαιρετικοί guest Dj’s.

*Sani Dunes, Σάνη, τηλ. 2374099500

LOFOS

Ένα νέο εστιατόριο γίνεται ο απόλυτος προορισμός στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής. Ο Lofos στο Eagles Villas. Σε έναν μοναδικό χώρο και αισθητική και σεφ τον  Διονύση Ζαχαρόπουλο,  που σπούδασε τη μαγειρική τέχνη στη Le Monde και εργάστηκε για πολλά χρόνια στο πλευρό του Γιάννη Μπαξεβάνη στο Δύο Μαζί και στην Αλεπού και στη συνέχεια στο φημισμένο Lausagne Palace στην Ελβετία.  Για 5 χρόνια είχε αναλάβει τα καθήκοντα του chef  στο 4 φορές βραβευμένο με Χρυσούς Σκούφους, εστιατόριο 6 κλειδιά στο Πήλιο και πρόσφερε υπηρεσίες consulting σε βραβευμένα εστιατορια στη Γερμανία και στην Ελβετία. Το στυλ του είναι ελληνικη δημιουργικη κουζίνα βασισμενη σε ελληνικα, τοπικά προϊοντα με μοντέρνες τεχνικές. Στο Λόφο επιμελήθηκε ένα μενού που σε ταξιδεύει στις αισθήσεις και στις γεύσεις.

*Eagles Villas, Ουρανούπολη, τηλ. 2377031070

AELIA

H εξαιρετική προσπάθεια του σεφ Γιάννη Αραμπατζή, προχωρά την ελληνική κουζίνα δημιουργικά. Μια προσπάθεια που βρίσκει την αποδοχή όχι μόνο στους ξένους που σταματούν ή έρχονται ως εδώ έχοντας διαβάσει για αυτό που συμβαίνει και έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι ότι η εποχή του πλαστικού μουσακά στα ελληνικά εστιατόρια έχει μείνει πίσω και νέες, γενναίες υπογραφές δημιουργούν την παρακαταθήκη μας για το μέλλον.

Ο σεφ έχει κάνει άλματα στη μίξη πρώτων υλών και στη δημιουργία εντυπωσιακών βημάτων μετεξέλιξης της κλασικής ελληνικής κουζίνας, ειδικά της καλοκαιρινής. Εκπληκτικά πιάτα θαλασσινών αλλά και μοναδικές γεύσεις κρεατικών με πρώτα που σε αποπλανούν και περιβάλλον ιδανικό, καθώς διαθέτει το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της Κασσάνδρας.

Aelia Beach Bar & Restaurant, Νέα Σκιώνη,  23740 71222

TREE HOUSE

To πιο μικρό και πριβέ εστιατόριο της Χαλκιδικης με την φροντίδα των CTRLZAK, του εξαιρετικού υβριδικού στούντιο design, μεταμορφώθηκε αυτό το καλοκαίρι. Δημιουργοί ονείρων που συχνά φιλοξενούνται στο MOMA, τη Bienalle έστησαν εδώ ένα σκηνικό που ταιριάζει απόλυτα με το κόνεπτ του εστιατορίου.  Το παιχνίδι με το παραμύθι, με τη χαμένη αθωότητα. Ανεβαίνεις στο δέντρο όπως ανέβαινες παιδί για να κρυφτείς. Και στην πραγματικότητα είσαι καλά κρυμμένος. Η καλή νεράιδα του παραμυθιού όμως ακούει στο όνομα ενός βραβευμένου με χρυσό σκούφο σεφ. Του Δημήτρη Παμπόρη. Με όπλο τα τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής και την παράδοση της στη γεύση αλλάζει την κάρτα του ανάλογα με την εποχή και τις διαθέσιμες πρώτες ύλες. Για φέτος το μενού περιλαμβάνει:παρφέ καπνιστό , χαβιάρι χρυσής ρέγκας, κέικ καραβίδα, Τοματοσαλάτα με αστακό, Αυγοτάραχο με σορμπέ λουϊζα κα γκασπάτσο πράσινης τομάτας , το μυδοπίλαφο με καυτερό πιλάφι και μύδια σε ζύμωση, Μοσχαράκι wagyu κατσαρόλας και πολλές άλλες εκπλήξεις.

*Ekies, Βουρβουρού, Τηλ. 2375091000

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΡΥΟΠΗΓΗ

Η νέα προσθήκη γαστρονομίας στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής είναι η άφιξη από τη Θεσσαλονίκη, σε ένα εξαιρετικό μπαλκόνι αυτής της καλοκαιρινής εκδοχής ενός αγαπημένου εστιατορίου. Ο παράδεισος του καλοφαγά αυτή η γκουρμέ εκδοχή της θάλασσας και της στεριάς. Ο αγαπημένος μας σεφ Νίκος Πελόγλου σε νέο δημιουργικό οίστρο.Στα must η περίφημη σουσαμένια σαρδέλα σε ελαιόλαδο, γαρνιρισμενη με φρέσκια σαλάτα και η γλώσσα ρολό με γέμισμα γαρίδες  και βραστά λαχανικά, μύδια αχνιστά με δεντρολίβανο σβησμένα σε λευκό κρασί, γαρίδες σε πήλινο  ψημένες σε χοντρό αλάτι και άλλες θαλασσινές λιχουδιές, αλλά και ειδικές σπεσιαλιτέ για τους αδιόρθωτους εραστές του κρέατος, με καπνιστή μπριζόλα με κεδροκούκουτσα και πατάτα barbecue, φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα μαστίχας και φιστίκια Αιγίνης κ.α.Και βέβαια ο master στα επιδόρπια Πασχάλης Ζερβίδης φροντίζει για το φινάλε. Θεϊκό σουφλέ σοκολάτας, lemon pie ή armenoville.Ανοικτά μία το μεσημέρι με μία τη νύχτα και με ένα ενδιαφέρον μενού για δυο άτομα, (με 10 ευρώ το άτομο) που θα περιλαμβάνει ένα πρώτο πιάτο, μια σαλάτα, δύο κυρίως πιάτα και μια φιάλη κρασί. Και για τους fan της γαστρονομίας  Εργαστήρι/Mαθήματα Μαγειρικής που θα διαρκεί ένα δίωρο και θα περιλαμβάνει την παρασκευή πέντε διαφορετικών πιάτων. Οι συμμετέχοντες μετά το μάθημα θα γευματίζουν με τα φαγητά που θα έχουν μαγειρευτεί και θα παραλαμβάνουν τις συνταγές γραπτώς, μαζί με ορισμένες από τις πρώτες ύλες που θα έχουν χρησιμοποιηθεί.

*Ώρα Ελλάδος, Κρυοπηγή Χαλκιδικής, Τηλ. 2374053183

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα