Εστιατόρια

Το απόλυτο forest bar-restaurant με τη Θεσσαλονίκη πιάτο!

Εδώ μένεις άφωνος.

Parallaxi
το-απόλυτο-forest-bar-restaurant-με-τη-θεσσαλονίκη-πιάτ-434927
Parallaxi

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή. Στη Θεσσαλονίκη το βουνό και το δάσος δεν το έχουμε αξιοποιήσει για την αναψυχή μας. Σε αντίθεση με τη θάλασσα στην οποία συχνάζουμε, δειπνούμε, πίνουμε καφέ, το βουνό και το δάσος παραμένει στις αναξιοποίητες και ανεξερεύνητες περιοχές. Έτσι λοιπόν κάθε προσπάθεια που βάζει στο χάρτη τα πράσινα τοπία της πόλης είναι όχι απλά καλοδεχούμενη αλλά και υποχρεωτική προς ανακάλυψη!

Αφήνοντας πίσω το χωριό του Χορτιάτη, στρίβοντας στα δεξιά στη μέση του χωριού, παίρνουμε έναν εξοχικό δρόμο, στον οποίο μας οδηγούν οι πινακίδες, ναι έχει εξαιρετική σηματοδότηση, αποκλείεται να μην το βρείτε.

Οδηγούμε λοιπόν στην φύση, προσπερνώντας ήχους της, βελάσματα κατσικιών, κελαηδίσματα πουλιών, μυρωδιές από βότανα που σκίζουν τα ρουθούνια. Πλησιάζοντας στην Αέλιο Πέτρα βλέπουμε ένα εντυπωσιακό πετρόκτιστο κτίσμα να υψώνεται στην άκρη του δάσους. Η έκπληξη είναι η είσοδος στο χώρο παρκαρίσματος που αποκαλύπτει την πόλη και τον Θερμαϊκό πιάτο.

Ασύλληπτης ομορφιάς θέα που μπορείς να φανταστείς τι συμβαίνει την ώρα της δύσης του ήλιου που ο ορίζοντας του κόλπου βάφεται πορτοκαλένιος! Καλώς ήρθατε στο πιο καινούργιο concept της πόλης. Ένα πραγματικό forest bar-resto που θα σας θυμίσει τα υπέροχα σαλέ που έχετε κατά καιρούς θαυμάσει σε ψηλά βουνά αλλά ταυτόχρονα θα σας κρατά σταθερά μπροστά σας τον ομφάλιο λώρο με την πόλη που απλώνεται στα πόδια σας.

Σε ένα τέτοιο σκηνικό, κυριολεκτικά all weather και all season στήθηκε αυτή η Πέτρα του Ήλιου, ιδανική όπως φαντάζεστε για το καταχείμωνο με χιόνια και εξίσου ονειρεμένη την άνοιξη με το βουνό να μοσχοβολά, το καλοκαίρι με τη δροσιά του δάσους και το φθινόπωρο με τα κόκκινα χρώματα τριγύρω.

Από νωρίς το πρωί για εντυπωσιακά brunch και πρωινά πλάι στο δάσος για να διαβάσεις ένα βιβλίο και να χαλαρώσεις, για καφέ και χυμό, να γευματίσεις και να δειπνήσεις εξαιρετικά ή να απολαύσεις ποτό με θέα τρομερή. Ιδανικό για φαμίλιες με άπειρο χώρο να παίξουν τα παιδιά και συ να χαλαρώσεις. Και φυσικά για ρομαντικές ψυχές που θα μείνουν άφωνες με το θέαμα του ορίζοντα. Τον απολαμβάνεις από αυλές, βεράντες και επίπεδα.

Με ένα touch elegant, κομψότητας και ζεστασιάς, μοναδική φροντίδα από τους ιδιοκτήτες που επιμελήθηκαν τα πάντα στο τεράστιο κτίσμα και τον ακόμα μεγαλύτερο περιβάλλοντα χώρο που σκαρφαλώνει στο Χορτιάτη, μουσικές χαλαρωτικές όλη μέρα και ένα service ευγένειας και διακριτικότητας πάμε μια βόλτα στην κουζίνα τους.

Η κάρτα του εστιατορίου δομήθηκε εξ αρχής για να χρησιμοποιήσει πρώτες ύλες από τοπικούς παραγωγούς, κτήματα και φάρμες αλλά και τον κήπο του εστιατορίου που παράγει ωραία μυρωδικά. Επτά ολόδροσες σαλάτες για κάθε γούστο και απαίτηση, που εντός τους θα βρεις από σπαράγγι και μαραθόριζα μέχρι πέρλες μπιζελιού! Ό,τι πρέπει για την όρεξη.

Εξαιρετικές επιλογές στα πρώτα με 13 τουλάχιστον προτάσεις για κάθε όρεξη που αλλάζουν φυσικά ανά εποχές όπως και όλο το μενού που προσαρμόζεται σε διαθέσεις και πρώτες ύλες. Δοκιμάσαμε θεϊκή τηγανιά μανιταριών με κατσικίσιο κορμό, παστουρμαδοπιτάκια τραγανά με μαρμελάδα ντομάτας, μαστέλο με μους γιαούρτι! Μούρλια.

Στα κυρίως: αρνάκι, κότσι, συκωτάκι, μπαβέτα black angus, t-bone, γεμιστό μπουτάκι κοτόπουλο, μελωμένο αγριογούρουνο, ταλιατέλες ραγού, ραβιολάκια με σπανάκι και σολομός αν προτιμάτε ψάρι σε έναν κατάλογο με σπουδαία διασπορά και φυσικά λόγω δάσους έμφαση στο κρέας μαγειρεμένο με εντυπωσιακούς τρόπους από το σεφ Τάσο Βασιλειάδη.

Μια πάβλοβα, μια black forest και ένα semifredo θα σβήσουν τη δίψα σας για γλυκό. Έχουν snacks, ποικιλίες για το κρασάκι σας από σπουδαία ελληνικά κτήματα, έχουν cocktail για το δειλινό, έχουν περιβάλλον βουνίσιο. Τα έχουν όλα. Μαζί με τιμές ενός κανονικού καθημερινού εστιατορίου. Και όπως φαντάζεστε ιδανικό για να κάνετε εκεί πάρτι, γάμο, βάφτιση ή απλά να βγάλετε κάπου ξεχωριστά τους φίλους σας. Α, ναι! Έχει και ωραία live!  Οφείλετε να ανηφορίσετε και θα μας θυμηθείτε. Ποτέ ξανά το βουνό δεν είχε να δώσει τόσα πολλά στην πόλη.

Aelios Petra,

Β Πάροδος Ανεμόμυλων, Χορτιάτης, τηλ: 697 023 4123

Δείτε τη σελίδα του στο fb εδώ: https://www.facebook.com/aeliospetra/

#TAGS
Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα