Καφέ - Μπαρ

Αυτό είναι το ωραιότερο στέκι που άνοιξε στα δυτικά της πόλης!

Στην γειτονιά που τα τελευταία χρόνια παρασύρει τον κόσμο από το κέντρο και τον μεταφέρει δυτικότερα. Ένας παλιός αχυρώνας μετατράπηκε σε έναν πλήρως ανανεωμένο χώρο με industrial ύφος

Parallaxi
αυτό-είναι-το-ωραιότερο-στέκι-που-άνοι-384068
Parallaxi

Το νέο meeting point της Θεσσαλονίκης ήρθε στη γειτονιά που παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια έχει τη δύναμη να παρασύρει τον κόσμο από το κέντρο μαγνητίζοντάς τους δυτικότερα. Στεκόμαστε μπροστά από την επιβλητική Μονή Λαζαριστών ανάμεσα στις ψηλές αστικές πολυκατοικίες των δυτικών.

Είμαστε εδώ γιατί ένας παλιός αχυρώνας μετατράπηκε σε έναν πλήρως ανανεωμένο χώρο με industrial ύφος στοχεύοντας να γίνει η πιο αγαπημένη “κακή συνήθεια” όλης της πόλης. Μπήκαμε πρώτοι στο Bad Habit και μείναμε άφωνοι από το σκηνικό στο οποίο θα γράφονται για πολλά χρόνια οι πιο δυνατές ιστορίες διασκέδασης των Θεσσαλονικέων. Ακολουθήστε μας.

Η μαγεία ξεκινάει πριν μπεις στο εσωτερικό του. Πρώτα πρώτα από την ευκολία του πάρκινγκ στον χώρο του που σου γλιτώνει τον πονοκέφαλο και έπειτα στην θέα της ειδικά διαμορφωμένης αυλής.

Ο φωτισμός δημιουργεί το κλίμα σκηνικού κινηματογραφικής ταινίας πάντα υπό το άγρυπνο βλέμμα της Μονής. Τα χαμηλά παράθυρα δυτικού στιλ περιμετρικά, σε προκαλούν να ξεκλέψεις ματιές για όσα συμβαίνουν μέσα.

Δεν μπορείς να κρατηθείς και ανοίγεις την πόρτα. Και τότε είναι που ξεπροβάλλει ένα σύμπαν που όμοιό του δεν είδες ξανά μέχρι πρότινος στην πόλη.

Ένα σύγχρονο “μπαρ – σπίτι” διαμορφωμένο από άκρη σε άκρη να θυμίζει κάτι ανάμεσα σε βαγόνι τρένου και urban διαμέρισμα τριαντάρη σε ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Το πρώτο πράγμα που θα δεις είναι το εντυπωσιακό bar, στο βάθος αριστερά το μάτι σου θα πιάσει την μοντέρνα βιβλιοθήκη, λίγο πιο κάτω η κουζίνα, δεξιά θα σου κλέψει το βλέμμα ένα δέντρο ελιάς και θα προχωρήσεις μπροστά στο κομμάτι του τοίχου που ξεχωρίζει. Θα σταθείς και θα διαβάσεις το απόφθεγμα που τοποθετήθηκε με neon light στα κεραμικά τούβλα που φανερώθηκαν πίσω από τους σοβάδες χρόνων. Το σύνθημα είναι ένα και σε προστάζει να ακολουθήσεις το όνειρό σου.

Αυτό έκανε άλλωστε και ο δημιουργός του Bad Habit. Αυτό ήθελε να κάνει από όσο θυμάται τον εαυτό του, όντας λάτρης της καλής διασκέδασης, της επικοινωνίας και της εξωστρέφειας. Να δημιουργήσει έναν χώρο, χωρίς target group, που θα μπορούν να τον ζούνε από οικογένειες μέχρι singles και μεγάλες παρέες. Έναν χώρο οικείο, όπως το bar στο σπίτι του κολλητού μας, ένα cafe bar που θα ήθελε και ο ίδιος του πραγματικά να πηγαίνει και μόνος και με την οικογένειά του. Και τα κατάφερε.

Μικρές λεπτομέρειες από άλλες εποχές που μπλέκουν με πιο σύγχρονα στοιχεία, η διαρρύθμιση του χώρου και οι άνθρωποί του που επιμελήθηκαν μέχρι και την τελική λεπτομέρεια με προσωπική εργασία και την καρδιά τους, συνθέτουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του. Σχεδόν εθιστική.

Αυτό το cafe bar αποθεώνει τον όρο “friendly” γιατί δεν το χρησιμοποιεί ως κλισέ αλλά έχει φροντίσει για αυτό στην πράξη. Κατέστησε εύκολη την πρόσβαση σε ΑΜΕΑ, υποδέχεται με χαρά το κατοικίδιό σου και σε προκαλεί να βγεις από το σπίτι για καφέ με το παιδί σου. Κάτι μας λέει πως ακόμα και αν δεν έχεις παρέα, εδώ θα βρεις.

Ιδανικό από το πρωί για καφέ και πρωινό, για ένα διάλειμμα από τη δουλειά ή ένα επαγγελματικό ραντεβού, ακόμα και για να διαβάσεις το βιβλίο σου συνοδεία με ένα αμερικανικό ή γαλλικό breakfast basket και μία κούπα εσπρέσο από την εξαιρετική ιδιωτική ποικιλία Hausbrandt Gourmet.

Θα συνεχίσεις με brunch και early drinks. Θα αναζητήσεις τα ελαφριά γεύματα της κουζίνας του. Από το θεσπέσιο burger μέχρι την πολλά υποσχόμενη πίτσα, το club sandwich και τις φρέσκες σαλάτες του.

Θα ξεκινήσεις τη βραδιά σου με τα signature cocktails ή ένα ποτήρι κρασί από την καλά ενημερωμένη και προσεκτικά επιλεγμένη λίστα με τις 30 ετικέτες του ή θα ζητήσεις μία από τις premium μπύρες.

Το Bad Habit ήρθε κάτι παραπάνω από δυναμικά, να μας υποδεχτεί με χαμόγελα και να γίνει ο δεύτερος τόπος μας -ακριβώς μετά από το σαλόνι του σπιτιού μας- όλη την ημέρα με ξεχωριστές μουσικές, λαχταριστές γεύσεις, ιδιαίτερα cocktails και ωραίες διαθέσεις. Στο μέλλον έχουμε να περιμένουμε θεματικές βραδιές και πληθώρα από happenings εντός και εκτός του εσωτερικού του, καθώς σκοπεύει να κάνει πολυεπίπεδη χρήση κάθε σπιθαμής του χώρου, αξιοποιώντας και το μεγάλο πάρκινγκ του. Το νέο meeting point της Θεσσαλονίκης είναι εδώ και περιμένει να το ανακαλύψετε από κοντά. Μία φορά αρκεί γιατί μετά θα σας γίνει “Bad Habit” έτσι και αλλιώς και θα επιστρέφετε συνέχεια.

*Bad Habit, Κολοκοτρώνη 18-20, στον παλιό Ερωτικό, Σταυρούπολη, Facebook

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα