Γευση

New Entries: 9 ολοκαίνουριες αφίξεις στη Θεσσαλονίκη

Άνοιξαν τις πόρτες τους και περιμένουν να τα ανακαλύψετε από κοντά.

Parallaxi
new-entries-9-ολοκαίνουριες-αφίξεις-στη-θεσσαλο-501803
Parallaxi

Άνοιξαν πρόσφατα τις πόρτες τους στη Θεσσαλονίκη, είναι οι νέες αφίξεις της σεζόν στην πόλη και περιμένουν να τα ανακαλύψετε από κοντά.

ΑSIAN HOUSE

Στο νεοκλασικό στολίδι, στον αριθμό 7 του πεζόδρομου της Καποδιστρίου, άνοιξε τις πόρτες του το Asian House και η μοντέρνα ασιατική κουζίνα μόλις βρήκε το νέο της σπίτι στο κέντρο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το “αδερφάκι” του ήδη αγαπημένου και πετυχημένου Asian House στην περιοχή του Ποσειδωνίου. Τα woks πάνω στην φωτιά και η ομάδα των μαγείρων να δημιουργεί τα πάντα μπροστά σου την ώρα της παραγγελίας. Νιώθεις αμέσως πως βρίσκεσαι σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια δυτικοποιημένης ασιατικής κουζίνας σε κάποια ευρωπαϊκή μητρόπολη.

Η διαμόρφωση του χώρου ευνοεί την απόλυτα αρμονική συνύπαρξη οικογενειών, παρεών αλλά και μόνων που θέλουν να απολαύσουν ένα ελαφρύ γεύμα κάνοντας διάλειμμα από την δουλειά ή την σχολή τους. Το μενού θα γίνει η χαρά τόσο των vegans και vegetarians όσο και όλων εκείνων που δυσκολεύονταν να απολαύσουν νηστίσιμα πιάτα, όσων νηστεύουν αλλά και όλων εκείνων που ψάχνουν υψηλής ποιότητας φαγητό, ελαφρύ και ταυτόχρονα λαχταριστό.

Η κουζίνα του Asian House, είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένη στη φιλοσοφία της μοντέρνας ασιατικής γαστρονομίας, οι μερίδες είναι μεγάλες και οι τιμές προσιτές χωρίς να πέφτει ούτε στο ελάχιστο το επίπεδο της ποιότητας. Όλα τα ορεκτικά, οι σως, τα ψωμάκια Bao Bun κα. παράγονται in house. Στο Asian House θα βρεις χειροποίητα Bao Buns, Spring Rolls και Γουόν Τον με Τυρί, Φασόλια Ενταμάμε, Dumplings, Τεριάκι, Γλυκόξινο, Πάπια Πεκίνου, Κοτόπουλο Κόρμα με Κάρυ, Noodles, θεσπέσιες προτάσεις για ρύζι, σαλάτες και δεκάδες άλλες λαχταριστές επιλογές σε μία κάρτα που ανανεώνεται διαρκώς.

Ανακάλυψέ το καλύτερα ΕΔΩ.

*Αsian House, Καποδιστρίου 7 με Παϊκου, Τ. 2310 550 100, Delivery: Σε όλο το κέντρο, καθημερινά από τις 12.00 το μεσημέρι έως και τη 01.00 το βράδυ / Website και Facebook

ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟΝ ΑΛΦΑ

Το νέο μεζεδοπωλείο στη γειτονιά της Ολύμπου, που ακούει στο όνομα ΑΛΦΑ αγαπά το παρελθόν και θα το καταλάβεις εντός του. Παλιές διαφημίσεις, ράφι μπακάλικου, με ιστορικές κονσέρβες trademark της πόλης, νοσταλγία. Έχει απλό καθημερινό φαγητό από αυτό που αγαπάς να μοιράζεσαι, έχει τιμές που σου επιτρέπουν να βγαίνεις συχνά και ατμόσφαιρα που μπλέκει εξαιρετικά το παλιό με το νέο. Και επίσης έχει αποφασίσει τόσο σωστά να μην επιτρέψει το κάπνισμα εντός του. Έχει άλλωστε τόσο πεζοδρόμιο έξω που βοηθά και το socializing αν επιμένεις να καπνίζεις.

Εδώ θα απολαύσετε σαλάτα Άλφα, φάβα με ντομάτα καρέ, ωραία φέτα με φύλλο από την Ήπειρο, μιλφέιγ λαχανικών, σπετζοφάι μούρλια αλλά και πίτα σφακιανή με φιλέ αμυγδάλου, κολοκυθοκεφτέδες της μαμάς για την όρεξη. Μια τίμια τηγανιά κοτόπουλου, χοιρινή ωραία και μπριζολάκια, και ένα άπαιχτο λουκάνικο Τζουμαγιάς, μοσχαρίσια φιλετίνια. Επίσης ωραία ριζότο μανιταριών ή σπαραγγιών, λιγγουίνι καρμπονάρας ή μπολονέζ, ιδανικά για ένα μεσημεριανό light γεύμα. Για τους λάτρεις του μεζέ έχει ωραία αλίπαστα για το τσιπουράκι σας, αλοιφές και ανεβατό Κοζάνης με πιτούλες μούρλια.

Στο Άλφα πίνεις και τρως ωραία με τιμές που φτάνουν τα 5-6 ευρώ το πιάτο και περνάς καλά. Είσαι στην καρδιά της πόλης, απέναντι από τη Ρωμαϊκή Αγορά της και όταν έχει λιακάδα κάθεσαι στο πεζοδρόμιο της Ολύμπου και χαζεύεις τις παλιές ωραίες πολυκατοικίες της πόλης.

Ανακάλυψέ το καλύτερα ΕΔΩ.

*Μεζεδοπωλείο Άλφα, Ολύμπου 85, Τ: 231 028 0812

GIULIETTA SPRITZERIA

Γίνεται να βρεθείς με τις περισσότερες των αισθήσεών σου συμμέτοχες στην καρδιά της Ιταλίας ενώ τα πόδια σου πατάνε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης; Γίνεται, αν περάσεις από τον αριθμό 33 της Παλαιών Πατρών Γερμανού και σταθείς μπροστά στην Giulietta. Εδώ ξεκινάει ουσιαστικά η ιστορία του aperitivo στη Θεσσαλονίκη γιατί μόλις άνοιξε η πρώτη Spritzeria της πόλης.

Η Giulietta στη Θεσσαλονίκη, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των ομάδων που βρίσκονται πίσω από τα επιτυχημένα Cin Cin, Apallou και Join Juice Βars οι οποίοι αποφάσισαν να στήσουν όχι ένα ακόμα συμβατικό μπαρ στην πόλη αλλά κάτι πραγματικά καινούριο στην αστική της πραγματικότητα. Έτσι γεννήθηκε τo πρώτο spritz concept bar της Θεσσαλονίκης και προσφέρει μια ολοκληρωμένη early drink εμπειρία αλά ιταλικά.

Ανοίγει τις πόρτες της στις 2.00 το μεσημέρι και στις 11 το βράδυ θα ακούσεις το καμπανάκι του Last Drink Call για την τελευταία παραγγελία. Σερβίρει αυστηρά και αποκλειστικά όσα θα βρεις σε κάθε αυθεντικό aperitivo bar που σέβεται τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει aperitivo in house συνταγές βασισμένες σε οτιδήποτε περιέχει φυσαλίδες. Από Aperol και Campari Spritz και Bitter Biz Vermouth έως White Negroni & Tonic έως Sparkling Wines & Champagnes. H aperitivo διάθεση απογειώνεται φυσικά με τις εξαιρετικές γεύσεις που την συνοδεύουν. Στο Giulietta θα συνοδεύσεις το ποτό σου έχοντας να επιλέξεις από ποικιλία κρύα κουζίνας εξαιρετικών bites και pairings, ανάμεσα σε τέσσερα τυριά, τέσσερα αλλαντικά και τέσσερα τουρσί τα οποία σερβίρονται σε ξύλινο πλατό.

Aνακάλυψέ το καλύτερα ΕΔΩ.

*Giulietta Spritzeria, Π. Πατρών Γερμανού 33, Τ. 2310 242020, Facebook, Instagram

NEW STORE: JOIN 

Η οικογένεια των JOIN juice bars μεγαλώνει. Το νέο μέλος της βρίσκεται στο Ρετζίκι Θεσσαλονίκης, στην οδό Λ. Παπανικολάου 100 και πρόκειται για έναν χώρο που εμπνέεται από το σύγχρονο fitness lifestyle και είναι γεμάτος χρώμα και άπειρα θετικά vibes.

Τα JOIN juice bars είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, μία πόλη που φημίζεται για τις πρωτοποριακές ιδέες της και σήμερα μετρά το 6° κατά σειρά energy spot σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το concept του JOIN δίνει χρώμα και φρεσκάδα στο τοπίο της πόλης και προμοτάρει ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, πιο χαρούμενο και εναλλακτικό! Ένα fun και φιλικό περιβάλλον που σε προκαλεί να κάνεις JOIN στην πιο cool παρέα, τους juicers, που σερβίρουν θετική ενέργεια και χαμόγελα μαζί με “ψαγμένες” προτάσεις σε χυμούς, smoothies, energy bowls, sandwich, σαλάτες αλλά και καφέ!

Media, Instagrammers, Food Bloggers και πιστοί JOINERS θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν χυμούς, smoothies αλλά και energy bowls, μπαίνοντας για τα καλά στη JOIN φιλοσοφία πλέον και στο Ρετζίκι.

*Join, Ρετζίκι, Λεωφ. Παπανικολάου 100, Τ. 231 067 2314, Facebook

TURNER

Το TURNER είναι ένα σύγχρονο ελληνικό, αστικό εστιατόριο. Καθημερινά, καλωσορίζει τους επισκέπτες του στη γειτονιά της Βαλαωρίτου σε ένα άνετο και φιλικό περιβάλλον, αφιερωμένο στις αρχιτεκτονικές τάσεις του μοντερνισμού, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Το εποχικό μενού του Σεφ Απόστολου Πετρίδη παρουσιάζει τις σχέσεις του εστιατορίου με τοπικά προϊόντα και προμηθευτές αναδεικνύοντας το γειτονικό οικοσύστημα.

Το εστιατόριο ιδρύθηκε από τους Απόστολο Πετρίδη, Παναγιώτη και Χρήστο Μαργαρίτη και βρίσκεται σε μία από τις ιστορικότερες περιοχές του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου κάποτε δραστηριοποιούταν η γαλλική κοινότητα της πόλης. Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται κατασκευάστηκε το 1925 από τον Γαλλοεβραίο μηχανικό Ζακ Μωσσέ (Jacques Moshe).

*Turner, Βαλαωρίτου 31, Τ. 231 129 8982, Facebook

LUSITANIA

Το κλασικό LUSITANIA του Πανοράματος μετά από απουσία μερικών χρόνων επέστρεψε με νέες γαστρονομικές εκπλήξεις στην οδό Αλλατίνη 11 στην Πυλαία, στο παλιό βιομηχανικό κτίριο που κάποτε ήταν το κεραμοποιείο. Εδώ που δίνονται πλέον τα “ραντεβού” για να θυμηθούμε τα παλιά και να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις.

Νέα εποχή για το Lusitania, το bar restaurant με την μοναδική αισθητική και την υψηλή γαστρονομία.

Gourmet γεύσεις και cosy ατμόσφαιρα με τον Chef Άρη Ασλάνογλου να επιμελείται τον κατάλογο του εστιατορίου σε ένα μενού, ύμνο στην δημιουργική γαστρονομία εκεί που συναντάται γαστρονομικά το παλιό με το σύγχρονο.

*Lusitania, Αλλατίνη 11, Τ. 231 032 3249, Facebook

MANGIARE 

Το Mangiare είναι η φρέσκια Gastro Bar στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Θα την βρεις σε μία από τις ομορφότερες και φιλόξενες γωνιές της πόλης. Εκεί όπου η Μητροπόλεως συναντάει την Κομνηνών. Στον αριθμό 20 της Μητροπόλεως λοιπόν, η νέα άφιξη της πόλης σε καλωσορίζει από νωρίς το πρωί με εξαιρετικό καφέ και πρωινό.

Στο πλούσιο menu του θα δεις πιάτα που αποπνέουν έντονα άρωμα Ιταλίας. Με ζυμαρικά που ξεχωρίζουν και θεσπέσια πίτσα ψημένη στον ανοικτό φούρνο, σαλάτες με προσούτο και συνδυασμούς που μοσχοβολάνε “φρεσκάδα” και άλλα άκρως ενδιαφέροντα αλμυρά ή γλυκά!

Βασική φιλοσοφία της απλότητάς του είναι η απαρέγκλιτη αρχή της κουζίνας του στην άριστη ποιότητα των υλικών του όπως επίσης και της ομάδας του που δημιούργησε ένα υπέροχο σκηνικό πλήρως εναρμονισμένο με τα σύγχρονα μητροπολιτικά vibes της γειτονιάς του. Το Mangiare θα γίνει το νέο αγαπημένο σας!

*Mangiare, Μητροπόλεως 20, Τ. 231 022 3739, Facebook

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ

Mία από τις πιο cute και ενδιαφέρουσες αφίξεις στην πόλη. Ο Μικρός Πρίγκιπας άνοιξε τις πόρτες του, έβαλε μπροστά την φαντασία, τα όνειρα και όσα σημαίνει στους περισσότερους ο πιο αγαπημένος ήρωας των παιδικών μας αναμνήσεων και τα μετέφρασε σε γεύσεις, αρώματα και χρώματα!

Σε ένα μικρό, ζεστό και φιλικό χώρο στην Παλαιών Πατρών Γερμανού, με μαξιλάρες στο περβάζι του και μία πινακίδα στην οποία καθημερινά θα συναντήσεις και ένα διαφορετικό απόφθεγμα, Ο Μικρός Πρίγκιπας σου δίνει καθημερινά στο χέρι -σερβίρει μόνο take away- τις πιο λαχταριστές κρέπες και βάφλες.

Κρέπες και βάφλες όμως σε συνδυασμούς ευφάνταστους που δεν έβρισκες μέχρι πρότινος στην πόλη. Σε αλμυρή και γλυκιά εκδοχή, όλες εμπνευσμένες από την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα.

*Ο Μικρός Πρίγκιπας, Π.Πατρών Γερμανού 16, Τ. 231 026 6810, Facebook, Instagram

O ΆΝΘΡΩΠΟΣ ART CAFE

Eικόνα Facebook @ Ο Άνθρωπος Art Cafe / Ρίτσα Ραπτοπούλου

To προσέχεις εξαρχής από το όνομά του: Ο Άνθρωπος! Είναι Art Cafe, bar και ο νέος χώρος στο κέντρο της πόλης όπου η σύγχρονη καλλιτεχνική έκφανση της Θεσσαλονίκης συναντιέται με φίλους, παλιούς και νέους, σε ένα ευμετάβλητο μινιμαλιστικό σκηνικό τεχνών και ψυχαγωγίας.

Eικόνα Facebook @ Ο Άνθρωπος Art Cafe / Ρίτσα Ραπτοπούλου

Φιλοξενεί εκθέσεις και μοναδικές μουσικές στα event του, σερβίροντας σύγχρονη αστική ψυχαγωγία, καφέ, ποτά, Τέχνες και δυνατά vibes.

Εικόνα @ Facebook Ο Άνθρωπος Art Cafe / Fotis Xinos

Ο Άνθρωπος Art Cafe, είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του. Πήρε τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου στην πόλη και τις πιο βαθιές του ανησυχίες για δημιουργία και ταυτόχρονα ζωή, δίνοντάς τους έναν νέο χώρο όπου όλα – όλοι μας μπορούμε να ανταμώνουμε!

*O Άνθρωπος Art Cafe, Δεσπεραί 7, Facebook

ΔΕΙΤΕ: 

Μείνετε συντονισμένοι σε όλες τις νέες αφίξεις της πόλης που ανεβαίνουν εδώ

 

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα