Γευση

Πέντε μέρη να βγεις στο Ντεπώ και το Βυζάντιο

Πέντε ωραίες επιλογές για έξοδο.

Parallaxi
πέντε-μέρη-να-βγεις-στο-ντεπώ-και-το-βυζ-512167
Parallaxi

Βυζάντιο, Ντεπώ, πράσινο, αυλές, ησυχία, ωραίοι προσεγμένοι χώροι και ενδιαφέρουσα προσέγγιση φαγητού. Είναι μια γειτονιά, με τα όλα της, ιδανική για να δημιουργήσεις ένα κανονικό στέκι για να επιστρέφεις συνέχεια. Επιλέξαμε πέντε αγαπημένα σημεία στην περιοχή. Απολαύστε!

KΕΦΤΕ BAR

Με vintage στοιχεία στη διακόσμηση, χειροποίητα έπιπλα, φωτιστικά και διακοσμητικά ειδικά κατασκευασμένα για το Κεφτέ Μπαρ, υπέροχο φωτισμό και ατμόσφαιρα αμερικάνικου μπαρ, μια οθόνη που παίζει στο βάθος ταινίες και ταξιδιάρικες εικόνες, σε κερδίζει από την αρχή με το στιλ του. Και εδώ είναι η στιγμή να πιάσεις στα χέρια σου την κάρτα του. Ο υπότιτλος στην ταμπέλα του beloved flavours εμπεριέχει αυτό που θα ζήσεις εδώ. Η επιλογή των πιάτων του καταλόγου είναι πραγματικά γεύσεις που θα αγαπήσεις. Στήθηκε ένα μενού απολαύσεων περίπου με τη λογική που έχει μια οικογένεια όταν βγάζει πρόγραμμα τι θα μαγειρέψει. Με τους κεφτέδες στο κέντρο του σχεδιασμού και δημοφιλέστερα πιάτα τους κεφτέδες της Ντίνας ή του Νίκου και της Στέλλας, κεφτέδες από την Πίνδο, τη Σμύρνη ή αλλού, στήνεται τριγύρω ολόκληρος κατάλογος, πραγματικό ταξίδι σε μέρη της Ελλάδας και του κόσμου.

Το χειμώνα στη θαλπωρή του αναμμένου τζακιού θα σερβίρει ωραίες σπιτικές σούπες ως πρώτα πιάτα και νέες προσθήκες που ταιριάζουν στην εποχή. Έχουν καλή κάρτα με μπύρες, τσίπουρα και κρασιά, ωραία κοκτέιλ.Έχουν πάντα διάθεση να σε εκπλήξουν και το καταφέρνουν. Παίζει τζαζ, φάνκι, σόουλ, έχει πολύ συχνά live, ανοίγει στη μία το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

*Κεφτέ Bar, Κέρκυρας 8, Βυζάντιο, Καλαμαριά, τηλ: 231 041 8999, Facebook

Δεσποινίς Μαργαρίτα

Σε αυτό το ελληνικό μπιστρό θα φας σίγουρα εξαιρετικά. Θα γευτείς σπιτικές χειροποίητες χυλοπίτες, κριθαράκι σπέσιαλ με το σύγκλινο, απάκι Κρήτης χοιρινό ή κοτόπουλο, λιχουδιά, μια φάβα άπαιχτη, λουκανικάκι με πορτοκάλι και σπιτική μαρμελάδα, περίφημη σφέλα μανιάτικη, τυρί πρώτης τάξης, γραβιέρα με μέλι για την όρεξη, πράσινη σαλατούλα με σύγκλινο και γαβράκι μαρινάτο, μια φακοσαλάτα με λουκάνικο και κόκκινο κρασί αριστούργημα, και ωραία πατατοσαλάτα με σύγκλινο.

Όπως αντιλαμβάνεστε η Μάνη πρωταγωνιστεί φλερτάροντας και με την Κρήτη. Θα γευτείτε ωραίο ρακόμελο που φτιάχνουν οι ίδιοι και ρακές, με κορύφωση τη δοκιμή της φρουτώδους ρακής στο φινάλε και το γλυκό του κουταλιού της εποχής. Κερασματάκι το σφηνάκι από φράουλες και ρόδι. Παίζει ωραίες μουσικές easy listening και jazz όλη μέρα από λίστες που κάνουν μόνοι, η κουζίνα τους κλείνει στις έντεκα, είναι άκαπνο αλλά έχει προκήπιο για τους θεριακλήδες έξω και όταν πιάσουν τα κρύα θα δοκιμάσετε τραχανά να γλύφετε τα δάχτυλα σας και ελίτσες από το κτήμα τους φετινές ωραίες.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ.

*Δεσποινίς Μαργαρίτα bistro, Ν. Παπαδάκη 29-31, τηλ. 2314 029002, Facebook

Άλας Fine Dining

Το Άλας είναι το κρυφό συστατικό της γαστρονομίας στα ανατολικά. Κρυφό γιατί κρύβει μέσα στην μινιμαλιστική διάθεση του χώρου του όλες εκείνες τις γευστικές εκρήξεις που ψάχνουν όσοι αγαπούν αυτό που λέμε πολύ καλό φαγητό. Άνοιξε την κουζίνα του το 2014 με φιλοσοφία του αλλά και στόχο να καταρρίψει τον μύθο που θέλει το άριστο ποιοτικά φαγητό να συνοδεύεται από απλησίαστες τιμές. Σε αυτό το εστιατόριο εδώ και τέσσερα πλέον χρόνια αποδεικνύουν καθημερινά πως εδώ έχουν τον τρόπο να το κάνουν εφικτό. Η γαστρονομική του ταυτότητα βασίζεται στην δυναμική που έχουν από μόνες τους οι άριστες πρώτες ύλες, γεγονός που κάνει το μαγειρικό δυναμικό του Άλας, υπό το ξάγρυπνο βλέμμα του ιδιοκτήτη και έμπειρου chef Γιάννη Γκουντνούδη, ευέλικτο να αποθεώσουν τις αισθήσεις επιλέγοντας προϊόντα από φάρμες και παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα και μετατρέποντάς τα καθημερινά σε μοναδικά πιάτα.

Με βάση την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, ελαφρώς πειραγμένη με σύγχρονες τεχνικές,  παράλληλα με το μενού του εστιατορίου, προτείνονται και δύο πιάτα ημέρας καθημερινά. Αν πιστεύετε ότι τα όσπρια δεν έχουν θέση σε ένα εστιατόριο σας προκαλούμε να ζήσετε την γευστική εμπειρία που προσφέρει το Άλας.

*Άλας Fine Dining, Λεωφ. Βας.Όλγας 214, Τηλ: 231 305 0300, Facebook

Brothers in Law

Τα καλύτερα burgers της πόλης έφτασαν πριν από κάποιους μήνες και στην Καλαμαριά, στη Βασιλίσσης Όλγας 275 (περιοχή Βυζάντιο – Ντεπώ) με το 3ο κατάστημα Brothers in Law στη Θεσσαλονίκη και το 5ο συνολικά της αλυσίδας μετά τα Ιωάννινα και την Γλυφάδα. Μέσα από 28 ευφάνταστους συνδυασμούς burgers που απευθύνονται σε κλασικούς, ανήσυχους και gourmet burger addicts, το Brothers in Law αποτελεί τον καθιερωμένο τους προορισμό.

Φρέσκος μοσχαρίσιος κιμάς που ψήνεται σε σχάρα με κάρβουνα και αποτελεί το σήμα κατατεθέν των χειροποίητων burgers, φρέσκα χειροποίητα ψωμάκια και πατάτες τηγανιτές αλλά και ποικιλία από fresh salads, appetizers, club sandwiches και platters, συνθέτουν το πλούσιο μενού του Brothers in Law.

*Brothers in Law, Βασιλίσσης Όλγας 275 (περιοχή Βυζάντιο – Ντεπώ), Παύλου Μελά 30, Κομνηνών 3, Tηλέφωνο για παραγγελίες: 2316022222, facebook

Laika

Ένα διαφορετικό καφενείο-χώρος εκθέσεων-bar που παίζει τζαζ μουσικές όλη μέρα και  διαθέτει υπέροχη θέα μπρος και πίσω, καθότι διαμπερές. Και εξηγούμαστε. Μπροστά το ιστορικό Αλατίνη και πίσω ένα μικρό πάρκο που σχηματίζουν τα προκήπια των οικοδομών της Σοφούλη, μια μικρή όαση πρασίνου μέσα στην πόλη, ιδανική για την άνοιξη και τα καλοκαίρια αλλά και για τους θεριακλήδες που επιθυμούν να καπνίσου, καθότι η Laika είναι άκαπνη!

Τους καφέδες, τα τσάγια και τα κρασιά μικρών παραγωγών και τις μπύρες από μικροζυθοποιοίες συνοδεύουν μικρά πιάτα με τυριά και αλλαντικά από ξεχωριστούς παραγωγούς. Στα τραπέζια του θα δεις όλη την ημέρα να εναλλάσονται ωραίοι άνθρωποι. Αστοί παλιοί της γειτονιάς του Βαφοπούλειου και της Σοφούλη, έφηβοι από τα γειτονικά σχολεία με τα laptop τους, παππούδες και γιαγιάδες που βγήκαν μια βόλτα με το εγγόνι τους στην ωραία γειτονιά, γυναικοπαρέες ή ανδροπαρέες που επέλεξαν την διαφορετική Laika για ένα κρασί ή ένα ποτό.

*Γεωργίου Παπανδρέου (Ανθέων) 53, τηλ 231 023 8462, Facebook

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

5 ωραίες ιδέες για να κάνεις μια βόλτα που αξίζει στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Πού να φας, πού να πιεις και τι να δεις στη γειτονιά της Αλεξάνδρου Σβώλου

Πού να φας, πού να πιεις και τι να δεις στη γειτονιά της Ρωμαϊκής Αγοράς

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα