Life

CINE SUNDAY: 11 ταινίες να δεις απόψε στην τηλεόραση

Εσύ ποια ταινία θα δεις απόψε;

Parallaxi
cine-sunday-11-ταινίες-να-δεις-απόψε-στην-τηλεόρα-590159
Parallaxi

Τελευταία μέρα της καραντίνας. Απόλαυσε τώρα το σινεμά στο σπίτι σου και δες ταινίες μέχρι αργά το βράδυ στην οθόνη σου!

Θανασάκης ο Πολιοτευόμενος (1954) σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου

Η νεαρή κόρη εύπορης οικογένειας μεγαλομπακάληδων επιστρέφει από την Ελβετία, μετά το τέλος των σπουδών της παντρεμένη μ’ έναν νεαρό επιστήμονα, τον Θανασάκη, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα αποφασισμένος να την «υπηρετήσει» ως πολιτικός. Με την οικονομική βοήθεια του κουνιάδου του κατεβαίνει στις εκλογές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Γρήγορα όμως προκηρύσσονται νέες εκλογές και αποφασίζει να ξαναπολιτευτεί, απαιτώντας ξανά την οικονομική συμπαράσταση του κουνιάδου του, ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου πως νέα προεκλογική εκστρατεία θα ήταν οικονομική αυτοκτονία. Αποσπώντας εκβιαστικά χρήματα όμως, ξανακατεβαίνει στις εκλογές, χωρίς την παραμικρή επιτυχία.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Συνοδινού, Βύρων Πάλλης, Κάκια Παναγιώτου, Τζόλυ Γαρμπή, Δέσπω Διαμαντίδου

*Kυριακή 2/5, στις 21:30,ΕΡΤ1

Camp X Ray (2014) σε σκηνοθεσία  Πίτερ Σάτλερ

Η Έιμι Κόουλ κατατάσσεται στον στρατό για να γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τις προοπτικές που της δίνει η μικρής της πόλη. Ενώ όμως ονειρεύεται να υπηρετήσει στη μάχη εναντίον του κακού, βρίσκεται φύλακας στις φυλακές του Γκουαντάναμο. Κυκλωμένη από εχθρικούς τζιχαντιστές και οργισμένους συναδέλφους, θα γίνει φίλη με έναν από τους κρατούμενους.

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Πέιμαν Μοάντι, Λέιν Γκάρισον

*Kυριακή 3/5, στις 00:15,ΕΡΤ1

To εργοστάσιο (1981) σε σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά

Ο Γιώργος Πάπυρος, βυρσοδέψης της επαρχίας, προσπαθεί με νύχια και δόντια να περισώσει τη βιοτεχνική του μονάδα, σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή για την επιβίωση των μικρο-βιομηχανιών. Ο Γιώργος ελπίζει να πάρει δάνειο από την τράπεζα, αλλά η αίτησή του απορρίπτεται. Έτσι, απευθύνεται σε έναν επιτυχημένο μετανάστη, τον Αποστόλη, που θέλει να παντρευτεί την κόρη του, τη Βαλεντίνη, η οποία ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός. Αυτή τη φορά, όμως, η απόρριψη έρχεται από τη μεριά της Βαλεντίνης, η οποία δεν θέλει να πάρει για άντρα της κάποιον που δεν αγαπά –ούτε βέβαια και μετά το βιασμό της. Τα χρέη πνίγουν τον βιοτέχνη και δεν έχει άλλη λύση από το να γίνει με τη σειρά του, ακολουθώντας το παράδειγμα του γιου του, εργάτης στο κοντινό εργοστάσιο, του οποίου άλλωστε η μακροημέρευση είναι το ίδιο επισφαλής.

Παίζουν: Bασίλης Κολοβός, Βάνα Φιτσώρη, Δήμητρα Χατούπη, Δημήτρης Σπύρου, Μιχάλης Μπογιαρίδης, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Αρώνης

*Κυριακή 3/5, στις 23:00, ΕΡΤ2

My Blind Brother (2016) σε σκηνοθεσία Sophie Goodhart

Ο Bill ζει στη σκιά του αδερφού του, ενός αλαζονικού αθλητήκαι τοπικής διασημότητας, που συμβαίνει να είναι τυφλός! Μετά από χρόνια συμπαράστασης και βοήθειας στον αδερφό του (που εν τω μεταξύ έχει καταφέρει να έχει αλλεπάλληλες επιτυχίες), ο Bill βλέπει επιτέλους ένα σημάδι καλοτυχίας και για τον ίδιο…Γνωρίζει τη γοητευτική Rose, που ασχολείται με τα δικά της αδιέξοδα. Όταν όμως η Rose αρχίσει να βγαίνει με τον αδερφό του,ο Bill θα πρέπει ν΄ αποφασίσει αν τελικά θα βάλει τη προσωπική του ευτυχία, πάνω απ’ αυτή του αδερφού του,κι αν επιτέλους θ΄ αγωνισθεί για το τελικό βραβείο.

Παίζουν: Adam Scott, Nick Kroll,Jenny Slate,Zoe Kazan

*Κυριακή 3/5, στις 22:10, ΕΡΤ2

Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη

Ένας ιδιότροπος βιομήχανος χάλυβα απολύει τον υπάλληλό του, τον ντροπαλό λογιστή Γρηγόρη. Όταν όμως διαπιστώνει ότι κατά λάθος ο Γρηγόρης έχει στην κατοχή του τα διπλά βιβλία της εταιρείας όλα αλλάζουν. Τρομοκρατημένος, μήπως ο Γρηγόρης αποκαλύψει κάπου την αλήθεια, ο βιομήχανος αναγκάζεται να τον ξαναπροσλάβει και μάλιστα βάζει την κακομαθημένη κόρη του Τζούλια, να του κάνει τα γλυκά μάτια και να παίξει μαζί του ένα ερωτικό παιχνίδι ώστε να πάρουν πίσω τα βιβλία. Όμως η εξέλιξη των πραγμάτων θα είναι πολύ διαφορετική, γιατί ο έρωτας δεν αργεί να έρθει, και τελικά «…αντί να φάει η γάτα το ψαράκι, το ψάρι τρώει την γατούλα π’ αγαπώ…!»

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Ντίνος Ηλιόπουλος, Διονύσης Παπαγιανόπουλος

*Κυριακή 3/5, στις 21:00, STAR

Thor 2 (2013) σε σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Ο Θορ καλείται να σώσει τη Γη και τους Εννέα Κόσμους από έναν εχθρό, που τον καλύπτει ένα αρχαίο πέπλο μυστηρίου, παλαιότερο και από τους αιώνες. Όταν αρχίσει να κάνει αισθητή την απειλητική παρουσία της μια φυλή με αρχηγό τον εκδικητικό Μάλεκιθ, που έχει σκοπό να σπείρει παντού το χάος, ο Θορ καλείται να μπει στο πιο επικίνδυνο μέχρι τώρα προσωπικό μονοπάτι του. Άλλωστε, ούτε ο θεός Όντιν, ούτε ο Άσγκαρντ θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Σε αυτό το μονοπάτι, όμως, θα επανασυνδεθεί με την Τζέιν Φόστερ, αλλά και με μια απρόβλεπτη διάσταση των γεγονότων, που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί…

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Νάταλι Πόρτμαν, Τομ Χίντλστον, Άντονι Χόπκινς, Ίντρις Έλμπα, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Ρενέ Ρούσο, Κρίστοφερ Έκλεστον

Κυριακή 3/5, στις 21:00, Alpha

Ολοκαύτωμα: Αυτοί που έζησαν

Σε μια αφοπλιστικά ειλικρινή συνέντευξη, γεμάτη πάθος, συγκίνηση αλλά και χιούμορ, ο 90χρονος σήμερα επιζών του Ολοκαυτώματος Φρέντι Νόλερ αφηγείται την πραγματική του ιστορία με φόντο τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μέσα από τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του και εκτεταμένα πλάνα αρχείου, ο Νόλερ ιχνηλατεί ξανά το δύσκολο παρελθόν του κάνοντας στάσεις στους πιο ενδιαφέροντες σταθμούς της περιπετειώδους ζωής του. Από τα παιδικά του χρόνια στη Βιέννη μέχρι την αναγκαστική εξορία του από πόλη σε πόλη στην Ευρώπη της γερμανικής Κατοχής και την τελική φυλάκισή του στο Άουσβιτς. Αυτή είναι η ιστορία του ενός φρικτού πολέμου μέσα από τα λόγια ενός γενναίου επιζώντα.

* Κυριακή 3/5, 23:45, ΣΚΑΪ

American Psycho (2000) σε σκηνοθεσία Μέρι Χάρον

Ο Πάτρικ Μπέιτμαν είναι ένας νεαρός χρηματιστής που ζει το Αμερικάνικο Όνειρο. Έξυπνος και μορφωμένος, δουλεύει στη Γουόλ Στριτ και μέρα με τη μέρα μεγαλώνει την ήδη σημαντική περιουσία του. Οι προσωπικές του σχέσεις όμως είναι τόσο ψεύτικες όσο και τα συναισθήματα που τρέφει για τους άλλους ανθρώπους. Πίσω από το καθωσπρέπει προσωπείο του κρύβεται ένας ψυχοπαθής που τα βράδια πειραματίζεται με τη βία, τον τρόμο και την παράνοια. Ή μήπως η σκοτεινή του πλευρά είναι απλώς ένα μέρος των καταπιεσμένων φαντασιώσεών του;

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Τζάστιν Θερού, Τζος Λούκας, Κλόι Σεβινί, Ρις Γουίδερσπουν, Τζάρεντ Λέτο, Γουίλεμ Νταφόε

* Κυριακή 3/5, 00:40, ΣΚΑΪ

H Βίλα Των Όργιων (1964) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ο σοβαρός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας εκμεταλλεύεται τη θέση του για να τα φτιάξει με την γυναίκα ενός υπαλλήλου του, αλλά γρήγορα διαπιστώνει πως έπεσε θύμα ενός καλοστημένου εκβιασμού.

Παίζουν:  Λάμπρος Κωνσταντάρας,Κάκια Αναλυτή, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Ντούζος, Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Νικολαίδης και Χρήστος Πάρλ

* Κυριακή 3/5, 20:50, MEGA

Η αποπλάνηση ενός ξένου (2007) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Φόλεϊ

Η βραβευμένη με ‘Οσκαρ Χάλι Μπέρι (“Ο χορός των τεράτων”) και ο πολυβραβευμένος Μπρους Γουίλις (“Πολύ σκληρός για να πεθάνει”, “Τα δάκρυα του ήλιου”)  πρωταγωνιστούν σε ένα θρίλερ μυστηρίου που θα σας καθηλώσει. ‘Οταν η ρεπόρτερ Ροβένα Πράις μαθαίνει ότι ο φόνος της φίλης της σχετίζεται με τον πανίσχυρο ιδιοκτήτη διαφημιστικής εταιρίας Χάρισον Χιλ,αποφασίζει να κινηθεί υπόγεια για να βρει την αλήθεια. Προσλαμβάνεται λοιπόν στην εταιρία του Χιλ και από την άλλη φλερτάρει μαζί του στο διαδίκτυο, περικυκλώνοντάς τον από παντού. Γρήγορα όμως συνειδητοποιεί ότι δεν είναι μόνη σε αυτό το παιχνίδι ταυτοτήτων. ‘Οσο πιο πολύ αγγίζει την αλήθεια, βλέπει τι μπορεί να κάνει κανείς για να την κρύψει.

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Μπρους Γουίλις, Τζιοβάνι Ριμπίζι

*Κυριακή 3/5, 22:50, MEGA

The Tourist (2010) σε σκηνοθεσία Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Μια γυναίκα, η οποία παρακολουθείται από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, ταξιδεύει για τη Βενετία, όπου θα συναντήσει τον καταζητούμενο εραστή της. Στο τρένο γνωρίζει και παγιδεύει έναν ανύποπτο Αμερικανό τουρίστα, ο οποίος όταν φτάσουν στην Ιταλία θα γίνει στόχος πρακτόρων, της αστυνομίας αλλά και Ρώσων μαφιόζων.

Παίζουν:  Τζόνι Ντεπ, Αντζελίνα Τζολί, Πολ Μπέτανι, Στίβεν Μπέρκοφ

*Κυριακή 3/5, 00:45, ANT1

To ξύλο βγήκε από τον παράδεισο (1959) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ένας αυστηρός καθηγητής καταφέρνει να τιθασεύσει ένα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ορέστης Μακρής, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Τσαγανέας

*Κυριακή 3/5, 21:00, OPEN

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα