Κινηματογράφος

Η νέα ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη Μπερλινάλε

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα ένα μεγάλο μέρος από το πρόγραμμα του παράλληλου τμήματος Panorama.

Γιάννης Γκροσδάνης
η-νέα-ταινία-του-σύλλα-τζουμέρκα-κάνει-390294
Γιάννης Γκροσδάνης

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα ένα μεγάλο μέρος από το πρόγραμμα του παράλληλου τμήματος Panorama. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 22 νέες ταινίες – εκ των οποίων 17 ταινίες μυθοπλασίας και 5 ντοκιμαντέρ. Ανάμεσα στους τίτλους ξεχωρίζει και η παγκόσμια πρώτη προβολή της νέας ταινίας του Σύλλα Τζουμέρκα Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών.

Η τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα μετά την Έκρηξη και τη Χώρα Προέλευσης, είναι συμπαραγωγή Ελλάδας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Σουηδίας και αποτελεί τη νέα συνεργασία του σκηνοθέτη με τις πρωταγωνίστριες των προηγούμενων δύο ταινιών του (Έκρηξη και Χώρα προέλευσης) Αγγελική Παπούλια και Γιούλα Μπούνταλη, η οποία συνυπογράφει με τον δημιουργό και το σενάριο της ταινίας, το οποίο είχαν παρουσιασεί στο Ρότερνταμ και συγκεκριμένα στη Cinemart, το τμήμα της Αγοράς του φεστιβάλ, και είχε τιμηθεί με ειδική μνεία.

Στο Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών, ένα ιδιαίτερο αστυνομικό θρίλερ, που γυρίστηκε σε τοποθεσίες της Δυτικής Ελλάδας και ειδικότερα στο Μεσολόγγι, στην Άρτα και στον Αχελώο, ο Σύλλας Τζουμέρκας αφηγείται την ιστορία δυο γυναικών, μιας αστυνομικού και μιας εργάτριας σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους.

Στην ταινία παίζουν ακόμη οι Χρήστος Πασσαλής, Αργύρης Ξάφης, Θανάσης Δόβρης, Λαέρτης Μαλκότσης, Μαρία Φιλίνη, Κρίστιαν Κουλμπίντα, Μιχάλης Μαθιουδάκης, Μιχάλης Κίμωνας, Θάνος Τοκάκης, Λαέρτης Βασιλείου, Άλκηστις Πουλοπούλου και η Κατερίνα Χέλμη. Η Μαρία Δρανδάκη, παραγωγός όλων των ταινιών του Τζουμέρκα, υπογράφει την παραγωγή για τη Homemade Films, σε συμπαραγωγή με τους Τίτους Κρέγιενμπεργκ, Έλεν Χάβενιθ και Ούλε Βίρενχεντ από τη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Σουηδία αντίστοιχα. Τις διεθνείς πωλήσεις της ταινίας έχει αναλάβει η New Europe Sales.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα