Life

Η Κιβωτός του Κόσμου έκανε απόβαση στη Σκόπελο

Σε μια υπέροχη πρωτοβουλία αυτό το καλοκαίρι, η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου κάλεσε πάνω από τριάντα μικρούς φίλους από την Κιβωτό του Κόσμου στο νησί της, χαρίζοντάς τους τις καλοκαιρινές τους διακοπές!

Parallaxi
η-κιβωτός-του-κόσμου-έκανε-απόβαση-στη-213084
Parallaxi

Σε μια άξια επαίνων πρωτοβουλία αυτό το καλοκαίρι, η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου κάλεσε πάνω από τριάντα μικρούς φίλους από την Κιβωτό του Κόσμου στο νησί της, χαρίζοντάς τους τις καλοκαιρινές τους διακοπές!

Είκοσι αγοράκια από την Κιβωτό του Κόσμου Βόλου και 14 κοριτσάκια από το ακριτικό χωριό Πογωνιανή Ηπείρου, με συνοδεία τεσσάρων παιδαγωγών, φιλοξενήθηκαν στην πανέμορφη Σκόπελο για ένα τετραήμερο, το διάστημα 8-12 Ιουλίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα ψυχαγωγίας.

Από τις διακοπές στη Σκόπελο

Στα πλαίσια του προγράμματος των παιδιών, οργανώθηκαν μπάνια στη θάλασσα, συναντήσεις και παιχνίδια με προσκόπους, βόλτες με καραβάκια, καθώς και βόλτες στο χωριό με κέρασμα λουκουμάδων, μια προβολή ταινίας, με αποκορύφωμα μια αποχαιρετιστήρια γιορτή.

Έτσι, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με πολλές δράσεις στο καταπράσινο νησί. Για τους ξενοδόχους του νησιού που φιλοξένησαν τα παιδιά, αλλά και για τους κατοίκους που τα αγκάλιασαν αυτές τις ημέρες η συγκίνηση ήταν δυνατή και τα συναισθήματα έντονα.

Ας γνωρίσουμε όμως την Κιβωτό του Κόσμου

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού. Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον.

Η Κιβωτός του Κόσμου ιδρύθηκε το 1998 στην Αθήνα από τον εικοσιεξάχρονο ιερέα, πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά, την ανιδιοτελή προσφορά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για το παιδί, το νέο και το γονιό που βρίσκονται σε ανάγκη και διαβιούν στις χαραμάδες της κοινωνίας, σε μια «άλλη» Αθήνα, στην περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος. Ακολούθησαν τα “παραρτήματα” σε Ήπειρο, Αιγαίο και Βόλο.

Η Κιβωτός του Κόσμου Ηπείρου βρίσκεται ορεινή και ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων μόλις εννιακόσια πενήντα μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο πατέρας Αντώνιος με αφορμή τη εγκατάλειψη και την ερήμωση που έχει δεχθεί ο τόπος, σε συνδυασμό με την ανάγκη για δημιουργία ενός Κέντρου Παιδικής Προστασίας στην Ήπειρο, έλαβε το ρίσκο να δημιουργήσει το πρώτο παράρτημα της Κιβωτού του Κόσμου, στο τελευταίο άκρο της Ελλάδος, στην Πωγωνιανή της Ηπείρου.

Βασικός στόχος της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή είναι να πατήσουν τα παιδιά γερά στα πόδια τους, έχοντας τη βοήθεια που χρειάζονται ώστε να ενταχθούν με τα κατάλληλα εφόδια στο κοινωνικό σύνολο. Το Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου στην Ήπειρο σχεδιάστηκε με πολλά όνειρα και φιλοδοξίες και αποσκοπεί αφενός στη δημιουργία ενός σύγχρονου Κέντρου Παιδικής Προστασίας με προγράμματα και υπηρεσίες που έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά και εξασφαλίζουν ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση για το κάθε παιδί. Αφετέρου στη λειτουργία του Γεωργικού σχολείου που διασφαλίζει στα παιδιά την κατάλληλη εκπαίδευση σε τομείς του πρωτογενούς τομέα και τους προσφέρει αξιόλογες μελλοντικές επαγγελματικές διεξόδους, αλλά ταυτόχρονα συμβάλει και στην ανάπτυξη της περιοχής της Ηπείρου που σιγά σιγά ερημώνει.

Τον Νοέμβριο του 2016, το γεμάτο αγάπη καραβάκι της Κιβωτού του Κόσμου, αγκυροβόλησε και στο λιμάνι της πόλης του Βόλου, στο κέντρο της Ελλάδας. Η Κιβωτός του Κόσμου-Βόλου, βρίσκεται στο Διμήνι Μαγνησίας και απέχει τρία μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Η λειτουργία της καινούριας δομής πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δωρεά της κατοικίας του γνωτού Έλληνα αλευβροβιομήχανου κ. Κ. Λούλη.Το πρότυπο Κέντρο Παιδικής Προστασίας, αποτελεί μια ιδιαίτερα ξεχωριστή και πρωτοποριακή δομή φιλοξενίας παιδιών για τα ελληνικά δεδομένα. Απευθύνεται σε παιδιά που έχουν βρεθεί σε κίνδυνο, έχουν βιώσει έντονα τραυματικά γεγονότα στη ζωή τους και έρχονται εκεί κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας. Στο Σπίτι φιλοξενούνται αποκλειστικά αγόρια από τη νηπιακή ηλικία έως και την ενηλικίωση τους. Αυτή τη στιγμή μεγαλώνουν 27 αγόρια ενώ η δυναμικότητα του σπιτιού μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 35 παιδιά. Κύριο μέλημα είναι τα παιδιά να μεγαλώσουν σε μια γεμάτη αγάπη οικογένεια μεσα από την οποία θα νιώσουν την ασφάλεια, την στοργή, την προστασία και θα λάβουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τα βοηθήσουν να ανοίξουν τα φτερά τους και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής με αξιοπρέπεια.

Μάθετε περισσότερα για την Κιβωτό του Κόσμου εδώ: www.kivotostoukosmou.org

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα