Επικαιρότητα

Μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη στέλνει το πιο σωστό γράμμα για το χάλι στη Χαλκιδική

Το θέμα είναι τι κάνουν οι αρμόδιοι.

Parallaxi
μαθήτρια-από-τη-θεσσαλονίκη-στέλνει-τ-476135
Parallaxi

Η μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αμπελοκήπων Δέσποινα Αθανασιάδου, σε μια εκδρομή που έκανε στην Αρναία Χαλκιδικής στις 25 Ιουλίου στο τοπικό πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής, παρατήρησε πως εκατοντάδες πλαστικά ποτήρια, γυάλινα μπουκάλια και κουτιά αλουμινίου  από αναψυκτικά και ποτά κατέληγαν αδιακρίτως σε μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών μαζί με αποφάγια.

Τόσος μεγάλος όγκος ανακυκλώσιμων σκουπιδιών πετιόταν μαζί με όλα τα σκουπίδια και δεν υπήρχε καμία μέριμνα περισυλλογής και ανακύκλωσης από τον Δήμο Αριστοτέλη. Στη σύγχρονη εποχή κάθε ευαισθητοποιημένος άνθρωπος για την προστασία του περιβάλλοντος θα ενοχλούνταν με αυτή την εικόνα. Ειδικά σήμερα όπου η υπερθέρμανση του πλανήτη και η περιβαλλοντική καταστροφή των προηγούμενων δεκαετιών κάνουν κραυγαλέα την παρουσία τους με τραγικό τρόπο στη ζωή μας και μας εφιστούν την προσοχή σε μια μεγαλύτερη  ευαισθητοποίηση και προσπάθεια οικολογικής συμπεριφοράς.

Η συγκεκριμένη μαθήτρια, έχοντας αναπτύξει ήδη οικολογική συνείδηση και έχοντας εφαρμόσει πρακτικές ανακύκλωσης, πήρε την πρωτοβουλία να στείλει επιστολή στο δήμαρχο Αριστοτέλη κο Ζουμπά και στον αντιδήμαρχο/υπεύθυνο καθαριότητας.

Η επιστολή πρωτοκολλήθηκε με αριθμό πρωτοκόλλου 20683 και στόχο έχει να ενεργοποιήσει την προσοχή και τους μηχανισμούς του δήμου στο τομέα της ανακύκλωσης ώστε να μην παρατηρηθούν παρόμοια φαινόμενα, για παράδειγμα στο πανηγύρι της Μεγάλης Παναγιάς καθώς και σε άλλες τοπικές γιορτές.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα