Life

Πήγαμε εκεί που παράγεται ο καλύτερος χαλβάς του Θεσσαλικού κάμπου

Μια αποκαλυπτική και εξόχως γευστική διαδικασία που μας έκανε να αντιληφθούμε γιατί ο καλύτερος χαλβάς του Θεσσαλικού Κάμπου

Κατερίνα Καραμφυλίδου
πήγαμε-εκεί-που-παράγεται-ο-καλύτερος-422994
Κατερίνα Καραμφυλίδου

Η εταιρία ‘Ολυμπος  είναι μια από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις αφού φέτος συμπληρώνει τα 70 της χρόνια. Η ιστορία  της ξεκινάει το 1949 όταν δυο αδερφοί, o Βασίλης και  o Γιώργος Παπαγιάννης ιδρύουν στον Θεσσαλικό κάμπο την εταιρία ”Αφοί Παπαγιάννη Χαλδαβοποιϊα Ελλάδος”, μια οικογενειακή επιχείρηση  παραγωγής σουσαμένιου χαλβά.

Στη διάρκεια 70 χρόνων η εταιρία Αφοι Παπαγιάννη «Όλυμπος» κατέγραψε μια  εντυπωσιακή ανοδική πορεία, αποκτώντας νέες  ιδιόκτητες σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μελισσοχώρι της Λάρισσας και πέρα από τον χαλβά επεκτείνει την παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων με βάση το σουσάμι, όπως ταχίνι, μπάρες  παστέλι,  καθώς και λουκούμια αλλά και νέα καινοτόμα προϊόντα super spreads, με φυστικοβούτυρο, πραλίνα φουντουκιού με στέβια, και μπισκότο με ταχίνι. Όλα αληθινά super foods!

Μάλιστα από  πολύ νωρίς, το 1992, ανέπτυξε μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, ταχίνι, χαλβά και παστέλι  με σημαντική απήχηση στο εξωτερικό.

Σήμερα  στην εταιρία έχει εισέλθει η τρίτη γενιά της οικογένειας και όπως μας τόνισε ο πρόεδρος της Τάσος Παπαγιάννης  «στόχος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με κορυφαίες γεύσεις στα ποιοτικά μας προϊόντα, να παραμείνουμε στην κορυφή της βιομηχανίας τροφίμων».

Τα προϊόντα «Όλυμπος» ταξιδεύουν σε 45 χώρες του εξωτερικού, ενώ η εταιρία κατάφερε την τελευταία δεκαετία να διπλασιάσει τον τζίρο της από 10 εκατ. στα 20 εκ. ευρώ το 2018, εκ των οποίων το 35% να αφορούν τις πωλήσεις εκτός Ελλάδος, πραγματοποιώντας κέρδη πάνω από 2 εκ. ευρώ , μειώνοντας παράλληλα στο 1/3 τις ανάγκες δανεισμού και καθιστώντας την εταιρία σε έναν από τους δυο ισχυρότερους παίκτες στην αγορά Χαλβά στην Ελλάδα, απασχολώντας 127 εργαζόμενους και συμβάλλοντας δυναμικά στην ενίσχυση όχι της ελληνικής οικονομίας αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Περάσαμε μια μέρα στις εγκαταστάσεις της στη Λάρισα, καλεσμένοι της LIDL, που συνεργάζεται αρμονικά μαζί τους 11 χρόνια τώρα, παρακολουθώντας τη μαγική διαδικασία παραγωγής στάδιο-στάδιο και δοκιμάζοντας τα προϊόντα εν θερμώ!

Μια αποκαλυπτική και εξόχως γευστική διαδικασία που μας έκανε να αντιληφθούμε γιατί ο καλύτερος χαλβάς του Θεσσαλικού Κάμπου παράγεται εδώ. Μπράβο τους!

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα