Life

Σάμος: Ένας κοσμικός επισκέπτης πάνω από το νησάκι του Αγίου Νικολάου

Ένα πορτραίτο του κομήτη Neowise στη Σάμο.

Parallaxi
σάμος-ένας-κοσμικός-επισκέπτης-πάνω-α-627996
Parallaxi

κομητης

Εικόνες-Λέξεις του Μανόλη Θράβαλου

Ο κομήτης Neowise πάνω από το νησάκι του Αγίου Νικολάου στη Σάμο τα ξημερώματα της 11ης Ιουλίου στις 04:40.

Ο κοσμικός μας επισκέπτης βρήκε τελικά τον δρόμο του προς το κέντρο του ηλιακού συστήματος, ομορφαίνοντας τις νύχτες μας. Το παραπάνω στιγμιότυπο από το ταξίδι του καταγράφηκε τα ξημερώματα της 12ης Ιουλίου στις 04:44 στο Κοκκάρι της Σάμου.

Ένα πορτραίτο του κοσμικού μας επισκέπτη Neowise από τα ξημερώματα της 12ης Ιουλίου.

Ο Μίκυ, ο άσπρος γατούλης – σήμα κατατεθέν του Κοκκαρίου, ποζάρει κάτω από τον κομήτη Neowise τα ξημερώματα της 12ης Ιουλίου στις 04:57.

κομητης γατος

Τι πιο ρομαντικό από το να κάθεσαι σε ένα παγκάκι με το ταίρι σου και να παρακολουθείς μαζί του τον κοσμικό ταξιδιώτη Neowise, σε ένα σπάνιο πέρασμά του μέσα στις χιλιετίες από το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος.. Το παραπάνω στιγμιότυπο από το ταξίδι του καταγράφηκε τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου στις 04:35 στα Αυλάκια της Σάμου, και για την φωτογραφία χρησιμοποιήθηκαν 2 λήψεις για focus stacking.

ζευγάρι σαμος

Μία “μπουσταρισμένη” φωτογραφία από τον κομήτη Neowise στη Σάμο και την εξόρμηση τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου με δύο φίλους για ρομαντζάδα και φωτογράφιση! Οφείλω να αναφέρω, ότι η συγκεκριμένη εικόνα είναι αποτέλεσμα εικαστικής παρέμβασης. Στις 05:11 που βγήκε αυτό το κάδρο, μόλις που μπορούσαμε να διακρίνουμε τον κομήτη μέσα στο λυκαυγές. Η προσθήκη του κομήτη σε αυτήν την περίπτωση έγινε από λήψεις που βγήκαν περίπου μισή ώρα πριν, σε μία προσπάθεια να ολοκληρώσω το υλικό που θα έδινα στα παιδιά που με βοήθησαν με αυτήν τη φωτογράφιση τη Δευτέρα τα ξημερώματα.

Ο κομήτης είναι πλέον ορατός και στα Βορειοδυτικά, μία ώρα περίπου μετά τη δύση του ήλιου, και για τις επόμενες λίγες μέρες! Κυάλια μαζί σας για να είναι η ζωή σας εύκολη και δώστε χρόνο στα μάτια σας να συνηθίσουν το σκοτάδι, για να μπορέσετε να τον εντοπίσετε λίγο πιο δεξιά από το σημείο που δύει ο ήλιος.. Οι φωτογράφοι ξεχυθείτε ελεύθερα σε παραλίες, βουνοκορφές, μπαλκόνια και ταράτσες!

Πηγή: Meteo

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα