Life

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: Η Αλίκη Διπλαράκου γίνεται η πρώτη Ελληνίδα Μις Ευρώπη!

Η όμορφη Μανιάτισσα που στέφθηκε Μις Ευρώπη.

Parallaxi
σαν-σημερα-η-αλίκη-διπλαράκου-γίνεται-406988
Parallaxi

Η καλλονή Αλίκη Διπλαράκου από την Μάνη, ήταν η πρώτη Ελληνίδα που αναδείχθηκε «Μις Ευρώπη», σαν σήμερα πριν από 89 χρόνια!

Γεννήθηκε στις 28 Αυγούστου του 1912, στην Αθήνα. Ήταν κόρη του δικηγόρου Γεώργιου Διπλαράκου και της Ελένης Νικολέση και είχε άλλες δύο αδερφές.

Τότε, τα ελληνικά καλλιστεία διοργάνωνε η Ένωση Συντακτών και τύγχαναν μεγάλης επισημότητας. Η νεαρή Αλίκη, βρέθηκε μάλλον κατά τύχη υποψήφια σε αυτά, το 1930. Ενώ παρακολουθούσε με τους γονείς της τον διαγωνισμό στο θέατρο «Ολύμπια», άκουσε ξαφνικά το όνομά της από ένα μέλος της κριτικής επιτροπής! Κάποιος γνωστός της την είχε δηλώσει στον διαγωνισμό, χωρίς η ίδια να το γνωρίζει. 

Μιλώντας στους Times του Λονδίνου, η νεαρή Αλίκη, προσπάθησε να αρνηθεί την συμμετοχή της στον διαγωνισμό ομορφιάς, όμως ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Ζαΐμης, της είπε ότι η συμμετοχή της ήταν… εθνική υπόθεση.

Έτσι δέχτηκε. Αν και είχε μεγάλο ανταγωνισμό από την Ρωξάνη Στεργίου από την Θεσσαλονίκη, στέφθηκε «Μις Ελλάς» και η ανταγωνίστριά της, τερμάτισε στην δεύτερη θέση του διαγωνισμού.

Τον επόμενο μήνα, στις 6 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, η Αλίκη Διπλαράκου, εκπροσώπησε την χώρα μας στα καλλιστεία για τον διαγωνισμό της «Μις Ευρώπη», που έγινε στο Παρίσι, στην Όπερα. Εκεί, αναδείχτηκε η πιο όμορφη Ευρωπαία και κέρδισε τον πολυπόθητο τίτλο.

Οι εφημερίδες και ολόκληρη η Αθήνα, πανηγύρισαν την νίκη της καλλονής από την Μάνη. Χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στην Ερμού για να υποδεχθούν την εστεμμένη. Επόμενο ταξίδι της Αλίκης, ήταν η βραζιλιάνικη πρωτεύουσα, το Ρίο Ντε Τζανέιρο, τον Οκτώβριο του 1930.

Εκεί, συμμετείχε στον διαγωνισμό για την «Μις Υφήλιο» και μάλιστα ήρθε δεύτερη! Νικήτρια αναδείχθηκε η «Μις Βραζιλία», Γιολάντα Περέιρα.

Δοκίμασε να κάνει καριέρα στο θέατρο, ξεκίνησε περιοδείες στις ΗΠΑ, στις οποίες έδινε διαλέξεις για τον ελληνικό πολιτισμό, θέλοντας να καταρρίψει τον μύθο ότι οι όμορφες γυναίκες, δεν είναι έξυπνες.

Μιλούσε, άλλωστε, με πολύ καλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Τη δεκαετία του ’30 έγινε και πάλι πρωτοσέλιδο, όταν ντυμένη άνδρας παραβίασε το άβατο του Αγίου Όρους για να γνωρίσει την απαγορευμένη για τις γυναίκες Αθωνική Πολιτεία.

Η Αλίκη, έκανε δύο γάμους. Από τον πρώτο της γάμο το 1932 με τον Γάλλο αεροπόρο και επιχειρηματία Πολ – Λουίς Βεγιέρ, απέκτησε ένα παιδί, τον Πολ Ανίκ. Παντρεύτηκε για δεύτερη φορά το 1945, με τον Άγγλο σερ Τζον Ράσελ, απόγονο του 6ου Δούκα του Μπέντφορντ.

Η Ελληνίδα καλλονή και εστεμμένη, έλαβε και τον τίτλο της Λαίδης. Απέκτησε μαζί του δύο παιδιά, την Τζορτζιάνα – Αλεξάνδρα και τον Αλεξάντερ Τσαρλς Τόμας.

Η Αλίκη Διπλαράκου έφυγε από τη ζωή στις 30 Οκτωβρίου 2002.

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα