Life

Την Παρασκευή η Επίσημη Ημέρα Εργασίας από το σπίτι!

Αλλά μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο προς το παρόν.

Parallaxi
την-παρασκευή-η-επίσημη-ημέρα-εργασία-415675
Parallaxi

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η National Work from Home Day, περιγράφεται ως ευέλικτη εργασία. Είναι ένας τρόπος εργασίας που ταιριάζει στις ανάγκες ενός εργαζομένου, για παράδειγμα με ευέλικτο χρόνο έναρξης και λήξης ή με εργασία από το σπίτι.

Φέτος, η Εβδομάδα Εργασίας (National Work from Home Day), τρέχει από τις 12-18 Μαΐου, με την Παρασκευή (17) να έχει οριστεί ως επίσημη Ημέρα Εθνική Εργασία από το σπίτι.

Σύμφωνα με άρθρο της Independent, η ιδιαίτερη αυτή ημέρα ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2006, όπου καλούσε τους εργοδότες, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους να λάβουν μέρος στην πρωτοβουλία της από τότε.

Η Jobsite Glassdoor δημιούργησε πρόσφατα μια λίστα με τις καλύτερες εταιρείες που ασχολούνται με την ευέλικτη εργασία ως μέρος του πολιτισμού τους, συμπεριλαμβανομένων των Vodafone, Unilever και Transport for London.

Ποιος μπορεί να λάβει μέρος;

Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν το νόμιμο δικαίωμα να ζητούν ευέλικτη εργασία, δηλώνει η βρετανική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν εργαστεί στον ίδιο εργοδότη για τουλάχιστον 26 εβδομάδες για να είναι επιλέξιμοι. 

Ορισμένες επιχειρήσεις μπορεί ήδη να γνωρίζουν την Εθνική Εργασία Εργασίας από το Σπίτι και επομένως να είναι πιο ευέλικτες όταν πρόκειται για συμμετοχή σε εκείνη τη μέρα.

Πώς μπορώ να ζητήσω να εργαστώ από το σπίτι; 

Η λήψη άδειας για εργασία από το σπίτι θα διαφέρει από εταιρία σε εταιρία και εάν ο εργοδότης σας συμμετέχει ήδη στο κίνημα, μπορεί να είναι τόσο απλή. Μέχρι στιγμής, μιλάμε για το Ηνωμένο Βασίλειο και όσους εργάζονται σε εταιρείες που ακολουθούν την ημέρα.

Πόσοι άνθρωποι εργάζονται από το σπίτι;

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες , περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια Βρετανοί έχουν εγκαταλείψει το χώρο εργασίας υπέρ της εργασίας από το σπίτι, με ένα κύμα 800.000 ατόμων που έγιναν οικιακοί εργαζόμενοι την τελευταία δεκαετία.

Η ανάλυση των κυβερνητικών στοιχείων από το TUC αποκάλυψε ότι ο συνολικός αριθμός που εργάζεται κανονικά από το σπίτι είναι σήμερα περίπου 4,2 εκατομμύρια – από 3,4 εκατομμύρια το 2005.

Το ποσοστό των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι σήμερα αντιπροσωπεύει το 13,7% του εργατικού δυναμικού – από 12% το 2005 – σύμφωνα με την εξέταση των στοιχείων του Γραφείου Εθνικών Στατιστικών.

Η εργασία από το σπίτι είναι πραγματικά πιο παραγωγική;

Όλο και περισσότεροι υπάλληλοι και εταιρείες αγκαλιάζουν την εργασία από το σπίτι. Επιτυγχάνουν, άραγε, τα ίδια αποτελέσματα με την εργασία στο γραφείο; Σύμφωνα με ορισμένες πρόσφατες μελέτες, ναι.

Νέα έρευνα από την YouGov αποκάλυψε ότι ένα πέμπτο (20%) διευθυντικών στελεχών πιστεύει ότι το προσωπικό εργάζεται σε ένα ελαφρώς υψηλότερο επίπεδο στο σπίτι από ό, τι στο γραφείο και ότι ακόμη επτά τοις εκατό πιστεύουν ότι εργάζονται σε ένα “πολύ υψηλότερο” πρότυπο .

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα