Featured

Το «καλαμακίζειν» δεν απαγορεύεται! ― Δυο κουβέντες για το VIRAL βίντεο

Κάποιοι δεν το εξέλαβαν ως χιούμορ όλο αυτό. Ας καλέσουν στο 1143...

Άσπα Πάσσιου
το-καλαμακίζειν-δεν-απαγορεύεται-―-515995
Άσπα Πάσσιου

Ο Μάριος είναι ένας εκ των ιδιοκτητών του Nouveau. Το Nouveau, δεν είναι και τόσο καινούργιο, είναι ένα από τα τρία μπαράκια του Ροδολίβους στην κάτω πλατεία. Κάνει ωραίο καφέ και σερβίρει καθαρά ποτά. Το χειμώνα, όταν όλοι κλείνονται μέσα, ο Μάριος παίζει μουσικές από το laptop κατά παραγγελία των θαμώνων. Υπάρχουν θεματικές βραδιές, υπάρχουν και αυτοσχεδιαστικές. Νομίζω ότι διακρίνω τη φωνή του να δίνει το παράγγελμα στο βίντεο, αλλά σίγουρα είναι αυτός που το πρωτοανέβασε και μέσα σε λίγες ώρες γνώρισε την απόλυτη επιτυχία ξεπερνώντας το ένα εκατομμύριο προβολές.

Για τη σημειολογία του πράγματος: Το βίντεο takes place στο Ροδολίβος: Καπνοχώρι από τα μεγάλα της περιοχής, όπου μεγάλωσαν τουλάχιστον δύο γενιές ασχολούμενοι με τα καπνά.

Υπήρχαν πολλές καπναποθήκες, ήταν κέντρο των εμπορικών συναλλαγών των καπνεμπόρων της Ανατολικής Μακεδονίας και πολλοί από αυτούς άφησαν υπέροχα οικοδομήματα (πλουσιόσπιτα) στο χωριό.

Οι παλιοί κάπνιζαν ό,τι καλύτερο, τον αφρό της παραγωγής τους, ψιλοκόβοντάς τον και στρίβοντάς τον στα ροζ χαρτάκια που τους διένειμε το κράτος, αποκλειστικά για ίδια χρήση των καπνοπαραγωγών.

Το σκηνικό είναι ο χώρος δίπλα στην πόρτα του μπαρ. Η τζαμαρία του και η πόρτα εισόδου αφήνουν ένα μικρό κενό, τόσο όσο χρειάζεται για να ανοιγοκλείνει η πόρτα. Μια χαραμάδα. Ένα μικρό κενό (στη νομοθεσία ας πούμε). Μια «τρύπα» από την οποία χωρά κανείς να «παρανομήσει».

Ο φόβος ότι μπορεί να απαγορευτούν και τα πλαστικά καλαμάκια, δεν πρέπει να καταβάλλει κανέναν. Το staramaki είναι πολλαπλών χρήσεων, και παράγεται από σιτάρι, στο γειτονικό Κιλκίς. Είναι μια λύση!

Κάποιοι δεν το εξέλαβαν ως χιούμορ όλο αυτό το βίντεο αλλά ως άλλη μια αυθαιρεσία των καπνιστών και επιβολή της κακιάς τους συνήθειας στους άλλους. Μπορούν να καλέσουν στο 1143…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο ξηγημένο μήνυμα για το κάπνισμα που θα βρεις σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα