Ελλάδα

Μια ελληνική διαδρομή με τρένο στο top 10 του Guardian!

Μία παραμυθένια διαδρομή με τρένο στις 10 καλύτερες του Guardian.

Parallaxi
μια-ελληνική-διαδρομή-με-τρένο-στο-top-10-το-438545
Parallaxi

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού – Καλαβρύτων είναι μία από τις 10 καλύτερες διαδρομές που μπορεί να κάνει κάποιος χρησιμοποιώντας τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σύμφωνα με τους αναγνώστες του Guardian.

Ο Οδοντωτός σιδηρόδρομος βρίσκεται στην Πελοπόννησο, νότια της Πάτρας, και συνδέει την περιοχή του Διακοπτού με εκείνη των Καλαβρύτων διανύοντας μία μαγευτική διαδρομή. Τα έργα για την κατασκευή του ιστορικού σιδηροδρόμου ξεκίνησαν το 1889 επί Χαρίλαου Τρικούπη και ολοκληρώθηκαν το 1896, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός δικτύου το οποίο συνδέει δύο περιοχές που απέχουν 22 χιλιόμετρα.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής η οποία διαρκεί περίπου μία ώρα το τρένο διασχίζει το προστατευόμενο από την UNESCO φαράγγι του Βουραϊκού, περνώντας κατά κύριο λόγο από σήραγγες και γέφυρες.

Στο άρθρο του Guardian που αποτελεί μια συλλογή των καλύτερων ταξιδιωτικών προτάσεων των αναγνωστών της βρετανικής εφημερίδας εκτός από τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο παρουσιάζονται διαδρομές σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως η Κολομβία, το Βιετνάμ και η Αλάσκα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δύο ελληνικά νησιά στους 10 πανέμορφους προορισμούς για φέτος!

Ο Guardian έφαγε σε ελληνικό νησί και το αποθεώνει

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα