Ελλάδα

Η Θάσος είναι μια Πίνδος μέσα στη θάλασσα

Μία μόνιμη κάτοικος Θάσου για το νησί που λατρεύει. Γράφει η Μαρία Μπαξεβανάκη.

Parallaxi
η-θάσος-είναι-μια-πίνδος-μέσα-στη-θάλασ-344986
Parallaxi
Παραλία Σαλιάρα, Θάσος. Στιγμιότυπο YouTube Alexandr Rakov

Λέξεις: Μαρία Μπαξεβανάκη*

Η Θάσος είναι το νησί που αγαπώ επειδή τα συνδυάζει όλα. Καταπράσινα βουνά και ορεινές διαδρομές για φυσιολάτρες, παραλίες πεντακάθαρες για όλα τα γούστα. Κάθε χωριό έχει και κάτι το ξεχωριστό και ολόκληρη η Θάσος είναι ένας προορισμός με ποικιλία. Ακόμα και οι μόνιμοι κάτοικοί της δεν έχουν καταφέρει να δουν τα πάντα στο νησί. Με τρεις λέξεις, η Θάσος είναι πανέμορφη, ευλογημένη και αυτάρκης!

ΠΑΡΑΛΙΕΣ: Η καλύτερη παραλία είναι η Χρύση Αμμουδιά, γιατί είναι πάντα πεντακάθαρη και είναι τόσο μεγάλη που έχει διαθέσιμα μέρη και για οικογένειες αλλά και για μοναχικούς κολυμβητές. Επίσης, κάθε είδους κατάστημα θα το βρεις δίπλα σου για να αγοράσεις ό,τι χρειάζεσαι.

Χρυσή Αμμουδιά, Θάσος. Στιγμιότυπο YouTube Alexandr Rakov

Μετά, ψηλά στην καρδιά μου είναι η παραλία στην περιοχή Λουτρού, στα Κοίνυρα. Είναι ένας παράδεισος τσέπης. Μια ήσυχη παραλία με κρυστάλλινα νερά, σκιά, πεύκα και αιώρες μέχρι την αμμουδιά. Ηρεμία του μυαλού και της ψυχής.

#landscape #beach #aegeansea #holiday #september #autumn

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Oney Demirel (@oneiric37) στις

Τρίτη στις επιλογές μου είναι η Σαλιάρα, μια παραλία που αντί για άμμο, έχει μαρμάρινα βότσαλα από τα λατομεία στο βουνό. Είναι σαν βρίσκεσαι στην Καραϊβική.

ΜΑΓΑΖΙΑ: Ο Ξυλόφουρνος στην Σκάλα Ποταμιάς και ο Πέτρινος Φούρνος στον Πρίνο. Φρεσκότατα, μαμαδίστικα και μοσχοβολιστά αρτο-ποιήματα. Από εστιατόρια η Κραμβούσα στην Σκάλα Ποταμιάς είναι για όλα τα γούστα, το Κλίσμα στην Σκάλα Καλλιράχης είναι ιδανικό για φρέσκο ψάρι, ο Βασίλης στο ορεινό Καζαβίτι για τα ψητά, το Αγκίστρι στα Λιμενάρια για χταποδάκια πάνω στο κύμα και το Al Dente στον Λιμένα για τέλεια ιταλική κουζίνα. Το αγαπημένο μου μπαρ, το Brazil στον Λιμένα είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο, ένα στέκι φίλων που θα βρεις παρέα ακόμα κι αν κινήσεις μόνος σου κατά εκεί. Α! Και το καλύτερο καφέ-ουζερί-εστιατόριο είναι η Πλατάνα στο ορεινό Σωτήρος. Είναι μέσα στο βουνό, μέσα στη δροσιά, με θέα απεριόριστη στη θάλασσα.

ΓΕΥΣΕΙΣ: Οι γεύσεις που αγαπώ στη Θάσο είναι γλυκό του κουταλιού καρυδάκι από την Παναγία, κατσικάκι ψητό από τον Θεολόγο, χταποδοκεφτέδες από την Σκάλα Ποταμιάς και σαραγλί θασίτικο από τα Λιμενάρια. Φυσικά, τα συκαλάκια και το λάδι του νησιού, οι ελιές Θάσου και το μέλι, είναι παραδοσιακά προϊόντα και είναι άριστης ποιότητας.

Στιγμιότυπο YouTube

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ: Το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στη Θάσο το πετυχαίνεις στην παραλία του Παχύ και στο παλιό λιμανάκι του Λιμένα.

MUST DO: Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος οπωσδήποτε πριν φύγει από τη Θάσο είναι να επισκεφθεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και τους αρχαιολογικούς χώρους, που συντηρούνται και είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Θάσος. Στιγμιότυπο YouTube ”Γυρίσματα στην Ελλάδα”

Η ΘΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ: Γιατί τα έχει όλα και συμφέρει! Έχει τις ανέσεις και τα χόμπι που μπορείς να έχεις σε μια πόλη, με τη μόνη (αλλά ουσιαστική) διαφορά ότι ζεις σε ένα καταπράσινο νησί. Μπορείς να ζήσεις άνετα στη Θάσο και τον χειμώνα. Και όπως είπε κι ένας φίλος μου όταν πρωτοήρθε, η Θάσος είναι σαν να έκοψες την κορυφή της Πίνδου και να την πέταξες στη θάλασσα.

*Η Μαρία Μπαξεβανάκη είναι τραπεζική υπάλληλος και ζει μόνιμα στη Θάσο εδώ και 1, 5 χρόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα