Θεσσαλονίκη

4 φανταστικές διαδρομές να κάνεις στη Θεσσαλονίκη

Ετοιμαστείτε για "ταξίδια" εντός Θεσσαλονίκης αυτή την φορά.

Parallaxi
4-φανταστικές-διαδρομές-να-κάνεις-στη-θ-317132
Parallaxi

Εικόνες: Σοφία Λαμπρινοπούλου

Τέσσερις διαφορετικές διαδρομές, τρία διαφορετικά μέσα μεταφοράς σε πηγαίνουν να εξερευνήσεις μικρά δυνατά σύμπαντα της Θεσσαλονίκης. Μιας πόλης που καταλαβαίνεις την ουσία της μέσα από τις αντιθέσεις στους δρόμους και τις γειτονιές της. Ιδανικές διαδρομές με την συμβολή της καλοκαιρίας. Προτάσεις για τις μέρες που πιστεύατε πως τα έχετε κάνει όλα σε αυτή την πόλη. Δείτε τέσσερις ωραίες ιδέες, για “ταξίδια” εντός Θεσσαλονίκης.

Πάρε το μικρό λεωφορείο και έφυγες για Άνω Πόλη

Πήραμε το ”μικρό” από την στάση Αριστοτέλους επί της Εγνατίας και ακολούθησαμε την διαδρομή του αντίστροφα, από το τέρμα μέχρι και την αφετηρία του. Το πιο χαριτωμένο ίσως όχημα στους δρόμους της πόλης, το βανάκι του οργανισμού που μεταφέρει τους πολίτες από το κέντρο, ψηλά στην Άνω Πόλη και τούμπαλιν, ταιριάζει απόλυτα στην ζωή της περιοχής του. Είναι μικροσκοπικό, έχει μόλις 14 θέσεις, είναι πολύχρωμο, και έχει τις απαιτούμενες αντοχές και ευελιξία για να αντεπεξέρχονται με επιτυχία στα στενά και στα πλακόστρωτα.

Γραμμή 22: Άνω Πόλη. Ξεκινάει από την Πλατεία Μουσχουντή (στη συμβολή Κασσάνδρου με Ηφαιστίωνος) στις 6 το πρωί ανά μισή ώρα μέχρι τις 21:30 και ξαναγυρνά εκεί αφού κυκλώσει την Πλατεία Δικαστηρίων, περνά από το Διοικητήριο, ανηφορίζοντας προς την Ολυμπάδος και καταλήγοντας στα δρομάκια της Άνω Πόλης με στάσεις εκεί. Δείτε όσα μπορείτε να ζήσετε επιλέγοντας να κάνετε αυτή την διαδρομή ΕΔΩ.

Πάρε το κόκκινο ανοιχτό τουριστικό λεωφορείο

Πάρε το κόκκινο ανοιχτό τουριστικό λεωφορείο, ανέβα στην οροφή του, φόρεσε τα ακουστικά που θα σου δώσουν και απόλαυσε την πόλη από ψηλά. Μία ολοκληρωμένη διαδρομή – κύκλος στην Θεσσαλονίκη, μαγεύει ακόμα και τους ντόπιους.

Μπορείς να κάνεις ανέβα – κατέβα όλη μέρα καθώς το εισιτήριο είναι ημερήσιο, να κατεβαίνεις σε όποια στάση θέλεις και να εξερευνάς λεπτομερώς το σημείο. Έπειτα ανεβαίνεις ξανά στο λεωφορείο μόλις περάσει και συνεχίζεις. Εμείς το κάναμε μια μέρα και όσα ανακαλύψαμε βλέποντας την Θεσσαλονίκη από την μέση και πάνω, μας άρεσαν. Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ.

Σάλπαρε με τα Καραβάκια από την παραλία

Με ένα τρίτο, νεότευκτο πλοίο λειτουργούν φέτος τα “Καραβάκια” στη Θεσσαλονίκη. Η χρήση του τρίτου σκάφους, που δύναται να ταξιδεύει με μεγαλύτερες ταχύτητες και έχει άλλες προδιαγραφές, καθιστά δυνατή πλέον και τη στάση στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στη Θεσσαλονίκη. Τα προηγούμενα καλοκαίρια η βόλτα με τα Καραβάκια αποδείχθηκε η απόλυτη τάση στην πόλη από την μαζικότητα ντόπιων και τουριστών που σάλπαραν μαζί τους. Το όνομά τους ακούστηκε σαν συνθηματικό παντού ενώ οι φωτογραφίες από το κατάστρωμά τους εν πλω μοιράστηκαν κατά κόρον στα κοινωνικά δίκτυα των Θεσσαλονικέων. Διαβάστε σχετικά: Karavakia στον Θερμαϊκό μέχρι… τον Οκτώβριο

Πάρε το τρένο και την φωτογραφική σου για την Σίνδο

Η Σίνδος βρίσκεται μόλις 14 χιλιόμετρα έξω από την Θεσσαλονίκη και αποτελεί την πρώτη στάση στο δρομολόγιο του τρένου. Η απόδραση στην έδρα του Δήμου Δέλτα δεν είναι κάτι που συνηθίζεται να συμβαίνει γενικά αλλά αν είσαι από εκείνους που λατρεύουν να εξερευνούν περίεργα αστικά τοπία τόσο έξω από το παράθυρό τους όσο και περπατώντας τα, η δεκάλεπτη αυτή βόλτα χωρίς βαλίτσα με το τρένο, θα σε κάνει να κολλήσεις.

Εικόνες που αλλάζουν όσο ξεμακραίνεις από την μητροπολιτική Θεσσαλονίκη, γίνονται πιο απεριποίητες αλλά ταυτόχρονα πιο ρεαλιστικές. Αν έχεις καλλιτεχνική φλέβα ή έστω περιέργεια να δεις πώς κυλάει η ζωή μακριά από τον μικρόκοσμο του κέντρου, πάρε το συγκεκριμένο τρένο χωρίς δισταγμό. Κοστίζει μόλις ένα ευρώ το εισιτήριο και μπορείτε να δείτε τα πάντα για αυτό ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Κάναμε road trip με ταξί μια νύχτα στην Θεσσαλονίκη

Είδαμε την Θεσσαλονίκη από την μέση και πάνω

Σχετικά Αρθρα
Σχετικά Αρθρα